Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
То што се теби чини не значи да је тако. Веруј ми на реч.
И да ти одговирим на овај део:
Не. Жена увек треба да се осећа као жена. И на послу ако га има. Моја поента је да поред тога што се еманциповала и као способна и јака се запослила на стоваришту да вози виљушкар не сме да заборави да буде жена и мајка.
Е сад, што је еманципација селективна па бира где ће бити примењена а где не па нема жена на стоваришту већ само у корпорејшнс доо-с и политици то је друго.
Pa Kosmopolita sunce mu zar ti ta dva deteta nije napravio muškarac? Vi imate taj neki materinski istinkt i to podržavam jer i moja majka je majka isto.
Vi hoćete da se mazite posle vodjenja ljubavi i to radite se zbog oplodnje i maštate o deci, a mi nemamo taterinski, očinski instikt i vodimo ljubav da bi jebali.
Не. Мушкарац увек треба да се осећа као мушкарац. И на послу ако га има. Моја поента је да поред тога што је пустио жену да се еманципује и као слабић препустио жени да се запосли да на стоваришту да вози виљушкар, он никад не сме да заборави да буде мушкарац и отац.
Е сад, што је еманципација селективна па бира где ће бити примењена а где не па нема мушкараца међу васпитачицама, секретарицама и кафе куварицама, већ само међу шљакерима, директорима, космонаутима и у политици, то је друго.
Lažu vas kad kažu da imate lepe oči i da ste slatke samo oće pičke.
Ооо Валдемаре, то је већ нешто што очекујем од тебе-брањење што више "андерграунд" ставова...
Али став ти не пије воду из два разлога:
1) Жене инсистирају на еманципацији(ја свој став по томе нећу износити), али селективној. Тј еманципација је добра када им одговара(да не помињем руднике и померање регала, то је већ прежвакано).
2) Мушкарци(већином) су против еманципације и за апсолутну поделу послова на мушке и женске па је потпуно бесмислено да им стављаш на душу што не раде као секретарицеи кафе куварице. Васпитача има мада је то ирелевантно.
Ово друго што си рекао је као трпање речи у уста некоме са ким се свађаш у недостатку аргумената.
а кад треба да се улови веприна дивља гаргијом, е онда прц, драги јел можеш мало гаргијцом вепрића ја не могу... хњо...
Hahahaha
ДАВИДЕ РОДИТЕЉУ!
ЕДИТ:
ово је реченица достојна највећих мислилаца овога света.
Moj stav ne pije vodu, moj stav ljušti rakiju od tries gradi.
Nigde nisam video te ŽENE, kao da su one neka organizovana grupa, koja ima statut, predsednika, sekretara i blagajnika, i još insistira na nečemu. Neke žene insistiraju na ovom, neke na onom, neke su srećne u kuhinji, neke vuku na leđima pijane muževe koji ih biju, neke znaju svoje mesto i poslušno ga se drže, neke ne znaju pa se bune, neke hoće da budu univerzitetski profesori a ne mogu, neke hoće pa mogu, i ne znam čemu toliko uopštavanja. Ja samo mogu na jednom da im zamerim: većina žena kuka na svoj položaj u društvu, a tetoši svoje sinove da postanu isti takvi, hm, recimo, blaga reč, tradicionalisti, koji će opet tražiti ženu koju će vezati u kuhinju, i koja će opet tako da kuka i odgaja decu da budu takva, ćerke da budu poslušne, sinove da budu bahati... Za žensku neemancipovanost mislim da su podjednako zaslužne žene i muškarci.
Ne znam gde si vršio to istraživanje, koji uzorak si koristio, koje metode statističke obrade podataka, ali ajd da ti verujem. Problem je što muškarci danas (to koliko vidim, ja u prošlosti ne znam kako je bilo, jer iz nje stižu samo priče) ne odgovaraju patrijarhalnom idealu nikako. Dve trećine muškaraca njihovi dedovi i pradedovi bi se odrekli. Uloviš divljeg vepra? Mamin sin ulovi divljeg vepra? (ne misleći ni na tebe ni na Davida konkretno, vi možda niste mamini sinovi i lovite divlje veprove). Ma šališ li se? I gde su ti veprovi? Figurativno i bukvalno. Mnogo budala i slabića ima među muškim rodom koji se samo busaju u grudi svojim formalnim mužastvom, a u suštini su go kurac. Verovatno to važi za ljudsku vrstu uopšte, samo što su žene eto manje glasne.
Uglavnom, ne slažem se sa tobom ič.
Нисам ни очекивао да се сложимо :)
Ето, и сам дајеш пример селективне еманципације и потврђујеш ме:
Ја ћу бити еманципована јер је то боље за жене али моја снаја не треба да буде еманципована јер је то боље за мог сина.
А ово за мушкарце-само могу да ти кажем да познајемо различите људе. Иако ја познајем најразличитије слојеве људи.
Ne znam da li je ovo neko trolovanje, ili je izrečeno u nastupu čiste svesti, ja stvarno nisam onda odavle, ali reću ću jednu istinu: moj deda nije ovako razmišljao, a živeo početkom prošlog veka, u Srbiji, seljak, rodoljub, Šumadija, nikakvi Briseli i UN. I bez Interneta, ljudi su mogli i tada razmišljati, čitati, pre svega - voleti, želeti najbolje svojoj deci, porodici.
Ja razumem ako neko odluči da lovi veprove, burgija, ili, ako smatra da mora tako, da će najbolje on to uraditi, ali ne razumem šta ima da ti smetaju tuđi izbori.
Nego ja mislim da ti tzv. muški poslovi, muškarce čine moćnijim, pa ako žena počne time da se bavi, njima je to kao krađa te moći. Ne znam, ali meni to glupo. Ja hoću da radim ono što meni odgovara u životu, i ako mi neko stane da put, i ne dozvoljava, ja neću odustati, i mislim da je to normalno. Ako mi se love veprovi, loviću ih, ako mi se nokti lakiraju, lakiraću ih, ako mi se bude političarka, biću, ako mi se govori, govoriću, itd, itd.
Muškarac treba da bude domaćin čovek. A žena domać'ca. Cela mudros'
Viš, problem je sistemski.
Pa poznajem i ja različite, hteo si verovatno reći muškarce, znam nekoliko pravih patrijarhalnih heroja-drvoseča dostojnih svojih askurđela, a znam i nekoliko likova koji su skroz u fazonu ravnopravnosti polova. A najviše ih je kojih znam negde između, gledaju da se okoriste dominantnim položajem svog pola. Svako vuče sebi kad može, jel. Pomisliš ponekad kako bi izgledao matrijarhat?
Ne plaćam piće, vodim kući na kau i rakiu.
Марципан,
као прво није троловање, зашто не прихватиш чињеницу да ја имам такав став?
друго: ја нисам рекао да жена не треба да ради. ниједном. само да је еманципација говно као и све остало јер се користи као адут када је потребна а не помиње се када не одговара. Најбитније, време је такво да је често неопходно да жена ради јер немају људи пара, то је реалност. Које је твоје занимање ако није тајна?
Валдемаре, рекао бих да смо се сложили да је еманципација срање па остаје само питање мушкараца?
Пази овако, питање је колико су мушкарци спремни да о томе причају поготово ако су присутне и жене. Смео бих да се опкладим, коцкар сам вазда био, да је много већи број мушкараца који би мењали још једну плату за кућу и децу "под конац" и здрав, домаћи оброк на столу на време. Ал да није мамин. Бар ја сам од таквих.
mnogo filozofije o zenama...sto bi rekli nasi stari,puno teorije,a malo prakse.ko na faksu...
И то што кажеш, боље да смо сви отишли да спавамо некога. Ко има.
Ne plaćam fensi klopu, vodim kući na kajganu sa slannncom.
Mrzim te reči koje znače sve i ništa. Emancipacija bukvalno znači "oslobađanje podređenog položaja, sticanje istih prava", ne mora da se odnosi na žene, može na Crnce u Americi, može da se odnosi na koga god hoćeš što je potlačen. Zato ne volim što se ta reč upotrebljava samo u ovom smislu, kao i šovinizam (izostane ono "muški"). Elem, mnogo volim da pričam o širokim problemima komplikovanim rečenicama, uz razne digresije, ali evo mog stava, ovako životno. Da ne bih generalizovao suviše, a i da bih bio jasniji. Oženjen sam i verujem da u mom braku postoji ta neka "emancipacija". Trenutno ja radim, ona ne, ali verovatno će uskoro naći posao. Osećam da bi bilo nisko da svoju trenutnu "nadmoć" u tom smislu ostvarim tako što ću voditi glavnu reč. Oko svega se dogovaramo. Ona ne može da premešta regale, pa to i ne radi, radi šta može, a meni je uvek drago da uradim nešto za nju, šta god mogu. Nemam potrebu da se dokazujem nametanjem svoje volje, valjda sam dovoljno siguran u sebe. Kuvamo zajedno, ili odvojeno, kako kad, oko stana se cimamo zajedno, malo češće ona stavlja veš u mašinu, priznajem. Mislim da je moja žena prvo ljudsko biće, pa tek onda žena, kao što sam i ja prvo čovek, pa onda muškarac. U mom braku tema emancipacije se nikad ne pokreće, jer je potpuno irelevantna. Dominaciju i submisivnost ostvarujemo na druge načine, pomalo simbolično, i eto tako... Drugačije nikad ne bih voleo. Iskreno, kad bi se moja supruga pretvorila u osobu tipa "da, mužu moj", ne bih dugo izdržao, ne bi taj brak potrajao.