Prijava

1500 i nije jeftino kad uporedis sa drugim bibleotekama, a jeste kad uporedis sa kupovanjem knjiga. A tek uslovi...Elektronske knjige smor zivi, buljim u monitor celu noc, nema taj smek.

Lukѕ

Što ne skidate knjige sa interneta u .pdf formatu? Čisto, džabe, eko-frendli, ne zauzma prostor, možeš podeliti s ljudima, možeš tražiti reči i rečenice u knjizi preko CTRL + F, i tako....

Мени увек нешто промакне и не унесем се пуно. Плус очи крену да боле.

Цена чланарине, око 100,150 динара.

Odem ja tako pre nekih desetak dana u gradsku u Beogradu, nisam do sada bila član, jer sam većinu knjiga uzimala iz biblioteke sa faksa, i vidim na njihovom sajtu članarina 250 dinara mesečno, reko' ovo baš jeftino. Odem do biblioteke, kažem da želim da se učlanim, ova žena neka fina, ljubazna, sve mi objasni ovo što Stevan kaže, da mi karticu, ja se potpišem i kao '1 500 dinara'. Ja gledam, kako sad to, piše 250 i kažem da nemam trenutno kod sebe toliko novca. Žena se nasmeja i reče da je tih 250 dinara za čitaonicu ako uzimaš, a da je ovako 1 500. Ispostavi se da knjiga koja mi treba važi samo za čitaonicu, tako da je na kraju dobro ispalo, ali imam samo člansku za čitaonicu sad :) Eto kad ja površno čitam informacije...

Pacijent, u pravu si, ali kad porediš sa drugim bibliotekama, treba da uzmeš u obzir i to da ovde možeš da uzmeš čak 10 knjiga na 20 i da možeš da uzimaš knjige i iz opštinskih, kojih ima po celom gradu. Ono, ne moraš svaki put do Kneza, ako nađeš šta ti treba u "svojoj".

U Kg je clanarina 200 din. Mogu se uzeti dve knjige do dve nedelje, i mogucim produzetkom na mesec dana. Mogu se koristiti fondovi biblioteke sa teritorije celog grada.
Ne znam po kom sistemu odredjuju cene, ali se razlikuju od grada do grada.

Godišnje? Dobro, to jeste dosta jeftinije, čak i sa poređenjem šta se dobija. Jebiga, sve je skuplje u Beogradu... Znam kako reaguju rođeni Beograđani kad odu u neki drugi grad i vide cene pića u kafićima u centru grada :)

немогуће да је 200 динара годишња чланарина у градској библиотеци. пре неких шес'-седам година је била бар 600 за средњошколце, ако нисам нешто презупчио, мада мислим да нисам.

Moguce, studentska, a mislim i da je obicna ispod 600.

Студенти су пичке. А они студенти који имају времена за библиотеку су још веће пичке. Као и они који тамо иду по стручну литературу. Пичкеееееееееееееееееееееееее.
http://www.dodaj.rs/f/36/Qh/1njwgZIj/122animal.jpg

Не срди се, стварно ће народ да помисли да си пацијент. Будибокснама, сваком данас дају да студира. Неће то бити добро. Јок, сад ће и аутомеханичарски и браварски факултет да отворе, само да би имали већи број високообразованих. А то што су високообразовани глупи к'о курац нема везе, шта.

Иначе, види стварно, јес' нам јефтина библиотека.

Kačao sam negde već, pa da podelim i ovde možda nekom bude od koristi: http://ebook3000.com/
http://www.freebookspot.es/

Dobri sajtovi, više godina koristim. Nema virusa, registracije, kratak opis i link za skidanje i to je to. Imate kategorije, pa koga šta zanima. Ima stručnih knjiga, beletristike, časopisa, tutorijala.... Mnogo knjiga i za džabe.

Ma nema tih para koje bi me naterala da čitam preko kompa

Radmiljo, svrati u biblioteku kod Milutina.

Lukse hvala i u ime ovih nezahvalnih i srditih mozgova ovde. Elektronske knjige su zmaj. Pročitate prvih 20, 30, 50 strana npr. da vidite da li vam se sviđa. Kad to utvrdiš - odeš da kupiš. Šta je tu toliko loše. Budeš sat-dva pred računarom i čitaš umesto da gledaš fejsbuke i igraš kantere i ta sranja, a svakako si na dobitku. End of diskašn.