Prijava

А ти си завршио теологију?
Не можеш се ослонити на речи једне професорице књижевности

Jednostavno hoću da kažem da u vremenu kada nas svi jebu, ali SVI, nemojmo praviti neslogu među sobom, ljudi. Nećemo opstati ako ovako nastavimo.

Složna braća kuću grade..

Fora "Nije Milošević kriv, mi smo govna ", a?
Jel ovo treba da bude smešno ?

nisam to cuo od profesorke :"D

Još gore, pročitao na internetu

To zbog ovoga što sam ja rekao?

Не, говорим уопштено, примера је безброј.

enemyofthefreeworld

У реду је то, треба да осудимо своје злочине, ал ја то некако и сматрам завршеном причом. Толико је људи осуђено, да је сасвим довољно да ми раскрстимо са њима, а да ли су наше жртве добиле своју правду? То помирење није једносмерна активност.

Схватио сам и да од тих неких извињавања и суочавања са прошлошћу нема баш неке користи. Тадић и Јосиповић се извинише један другом, тј. жртвама, али то је го курац кад се многи ослобађају или добијају смешне казне. Нема праве воље. Чини ми се да би могао ко из пичке да потпалиш ове наше народе да опет ратују.

Па наравно да је курац, да су енглез и француз гладни ко ми и они би сад без проблема дигли курац један на другога, али код њих је блеја имају свега и курац им пуца да ратују. Не замлаћују се национализмом или чиме год, нису угрожени, немају косово, имају репа и тако даље...

Немамо ни ми Косово... :D Било је јаче од мене хаха

Đeco, vi kanda iz nekog bunta ne pratite RTS?
Na KiM je pobedila Republika Srbija, bokte, neinformisani!

Zašto se u Srbiji ne desi ono što su Nemci uspeli uraditi posle WW2 kad se ceo društveni sektor okrenuo lečenju od nacizma? Da li su Srbi koljačka gamad?

Srbi kolju nekako nesistematično, ne verujem da je postojala neka industrija smrti, za razliku od Švaba. I brojke su u pitanju, hiljade prema milionima. Obični ratni zločini, koji bivaju zataškani i zaboravljeni ako zločinac pobedi. To bi trebalo da bude moralni imperativ, okajanje sopstvenih zločina, ali sa narodima je tako, to je svaki gamad. Da li si video devijetnamizaciju Amerike, ili dejermenizaciju Turske? Dobro, lepo bi bilo da smo moralno superiorniji, ali pokajanje nikad ne dolazi samo, već samo kao od strane pobednika nametnuto okajavanje greha. A još, ti narodi koji su klani od strane Srba nisu okajali svoju ulogu u prethodnoj turi klanja, WW2, pa eto, zadesilo se tako... Jebi ga.

Mickey Savage све је могуће када је у питању рат. Ми смо наше ратне зликовце увек стрељали још од 1912, али смо о томе мало причали, јер се знало како српски војник кажњава српске злочине.
Сигурно је да су неки наши пандури и војници вршили ратне злочине. Цивили би требали да знају да је увек тако било и увек ће тако бити у рату. Увек је било исто, само што данас имамо технику да то забележимо.
Ми не можемо да истерамо све процесе за злочине до краја из простог разлога што нема друштвеног консензуса - али не српског, него балканског. Сви суседи упиру прстом у зле Србе, јер тиме покушавају да прикрију своје свињарије. Зато се труде да нас прикажу што горима. Срби већ дужи низ година заговарају идеју једног Балканског Института за ратне злочине свих зараћених страна, али то нико од суседа не жели, јер би тада испливали сви лешеви из прошлости.
Када се погледа број процеса и осуда, Срби су отишли најдаље у гоњењу ратних злочина, иако су могли као суседи да се праве блесави. Неки кажу - зато што сте ви чинили највише злочина. А како то неко може да тврди када сви видимо да по принципу командне одговорности можеш да некажњено убијаш цивиле ако су Срби? Иако се суседи труде да нас прикажу као Немце и геноцидаше, чињеница је да наш сукоб Запад гледа као грађански рат, па нас тако и третирају.

Јебига, има лицемерности у томе кад призивамо Бога и правду кад кукамо над јасеновачким жртвама нпр, а кад се помену лешеви деце и жена који су довежени и закопани у Батајници, онда се након краткотрајне тишине тема пребаци на проблематику РТС-овог уговора о правима преноса утакмица Лиге шампиона. Не кажем да су други народи нешто бољи по том питању, бар не ови комшијски. Сконтао сам да је то правило да се људи који превише причају о злочинцима у редовима свог народа проглашавају за аутошовинисте и Шаволове слуге.

upravo. kad neko pomene zločine sopstvenog naroda, onda svi budu u fazonu 'pa nismo mi najgori, vidi ove...', koga bre bole kurac za 'ove', valjda prvo uvek sebe kritikuješ, u suprotnom si samo jadan i kenjator. da, i stotine hiljada u jasenovcu, ali i osam hiljada u srebrenici, i fora je u tome što tih stotine hiljada nije ništa 'gore' od tih osam hiljada, hteli to ili ne

valjda prvo uvek sebe kritikuješ, u suprotnom si samo jadan i kenjator.

Pokaži mi narod koji to radi a da nije okupiran i vojnički zgažen i poražen.
EDIT Koji će narod prvo zverski da kolje, pa posle da se odgovorno i savesno kaje. Nešto mi tu zvuči nelogično, ako je jedan narod normalan, on na prvom mestu neće da kolje.

kad neko pomene zločine sopstvenog naroda, onda svi budu u fazonu 'pa nismo mi najgori, vidi ove...', koga bre bole kurac za 'ove',

А кога боли курац за њихове жртве? Кога боли курац за наше жртве? Је л' ми треба да пазимо њихове или своје? По истом принципу треба да гонимо крвнике нашег народа а не крвнике њиховог.

Neki JESTE, neki NISMO.

Kakvo cudo Vlade limar na temi na kojoj se na najgnusniji nacin kalja ugled Srbije, PA OVO STVARNO NISAM OCEKIVAO DA SE DOGODI!

Kakvo cudo Vlade limar na temi na kojoj se na najgnusniji nacin kalja ugled Srbije, PA OVO STVARNO NISAM OCEKIVAO DA SE DOGODI!

Ja sam tu da branim ugled Srba i Srbije, samo čekaj, pa ćeš da vidiš.

Kad će Kurd da odgovara pred Hagom?

U ratu retko kad ima nedužnih strana. Jedno je sigurno - Srbija je MNOGO više uradila da se počinioci sa naše strane kazne, nego što je ijedna zemlja sa kojom smo u skorije vreme ratovali. I još jedno je sigurno - jedini i osnovni cilj haškog suda i ostalih evropskih pravosudnih organa zaduženih za eks-ju slučaj jeste ''pranje'' i opravdanje pred istorijskim sudom (MNOGO bitna stvar, jer niko za 20-30 godina, sem nas naravno, neće dovoditi u pitanje da smo mi agresor) tog sranja koje se odigralo ovde a koje je skicirano jako davno negde mnogo daleko odavde.
Ja sam neko ko nije ''tipični srpski patriota'' ili neko ko veruje u teorije zavere, ali ovo je više nego očigledno.