Prijava

Ma pušti ga Tomdrile, pokazuje koliki mu je internet kurac i čini da se osjećamo inferiorno pred njegovim poznavanjem filosofije.

Ja se ponekad stvarno i osjetim kad vidim šta ispiše.

EDIT:

Valdemare, pošto nas veoma umešno uvlačiš u filozofske i neegzaktne vode, ovako ću ti reći: vrednost za društvo imaju učitelji, sudije, lekari (svi koji čine sistem institucija bez kojih država funcioniše) i oni koji stvaraju, tj. poreski obveznici.
-------------
Nisu društvo i država isto.

Da ne ostane onaj koji je pitao uskraćen za odgovor sa prethodne strane

Па, управо то Стеване, живот у трећем рајху без црнаца и јевреја, хехе.

Хаха, јепсе њари, озбиљно сам те питао

Jedno pitanje za provirona. Koliko godina imas i sta si za to vreme postigao i doprineo drustvu, tj da ti se sutra dogodi situacija da ti treba 200000 evra za lecenje jel mislis da bi drzava trebala tebi da pomogne?

Ma pušti ga Tomdrile, pokazuje koliki mu je internet kurac i čini da se osjećamo inferiorno pred njegovim poznavanjem filosofije.

Па то је супер, чојк воли Вагнера, Сиорана и Ничеа.

odvratni postovi

Нисам хтео тебе да назовем нацистом, Мерилине, него да дам пример једног научника, пошто си рекао да мора више да вреди од једног просјака.

Nemoj me praviti glupljim nego što jesam, Valdemare. Vrednost za društvo je dalekosežnija od vrednosti za državu, ali ne možeš reći da vrednost za društvo je komunistička "svi smo jednaki". Vrednost za društvo jednog učitelja je velika, on stvara proizvod koji je činilac svakog društva - učenog čoveka. Možda porez na njegov rad nije koliki i nekog menadžera u jakoj firmi, ali on je veoma vredan za društvo. I sad kad država plati šest cifara za lečenje deteta koje bi VEOMA VEROVATNO (naglašavam da je ovde verovatnoća bitan parametar) bilo malo vredno za društvo, time država oduzima moguću sumu koja je mogla biti iskorišćena kao nagrada i podsticaj tom čoveku koji je od velikog značaja za društvo.

Veliki pesnik Georg Trakl, kojim se diči austrijska književnost, bio je narkoman, niko ga nije znao, ni lečio skupim predratnim tretmanima, i ubio se na frontu tokom WWI.
Otkriven je i proslavljen tek posle WWII.
Je li taj čovek bio koristan za austrijsko društvo?

Само ако су Србин и Србкиња, понајвише они из Шумадије, њихова је крв најчистија, неће да им се разводни Србство у генима, са свих страна су угрожени али су опстали вековима, то довољно говори колико су битни за расу и човечанство. Остали само да им пљуну под прозор.

Vrednost za društvo jednog učitelja je velika, on stvara proizvod koji je činilac svakog društva - učenog čoveka.

Pljunem ti ja na učenog čoveka. Većina učenih ljudi ništa i ne uradi, glasaju za Tadića ili Koštunicu ili svršavaju na Đorđa Vukadinovića, i to je njihov krajnji domet.

Milos-88
Jedno pitanje za provirona. Koliko godina imas i sta si za to vreme postigao i doprineo drustvu, tj da ti se sutra dogodi situacija da ti treba 200000 evra za lecenje jel mislis da bi drzava trebala tebi da pomogne?

To sam naglasio u uvodnom postu, ja želim da jednog dana vredim za društvo. Danas ne vredim mnogo.

Adam Smit je rekao da se blagoded društva dostiže kad je sistem koncipiran tako da se optimalno rešenje postiže kad svaki pojedinac teži ishodu koji njemu najviše odgovara. Ovo je parafrazirano, ali su ovo danas iskoristili antiliberali i protivnici kapiralizma kao argument protiv kapitalizma. Dakle, verujem da mora postojati sistem koji će buditi ambiciju u čoveku da dostigne što viši položaj u oblasti za koju se opredelio.

Valdemare, šteta što te niko nema u političkoj kampanji. Odlično izvrćeš reči.

"Besplatno" zdravstvo, tj ne stedenje para za lecenje svakog pojedinca, je jedna od najvecih tekovina modernog drustva. Na taj nacin se razvija zdravstvo, produzava ljudski vek, smanjuje smrtnost dece, i ultimativno smanjuje natalitet i gladna podrucja (sto nam treba kao covecanstvu).

To je jedna od stvari koja omogucava ljudima da naprave odrzivu sredinu u kojoj je relativno ugodno da se zivi.

Razloga ima bas previse, nema smisla da ih nabrajam, ali lecenje SVAKOG coveka koji je bolestan manje kosta od mnogih drugih stvari.

Ma, mogo bi da se kladim da samo onaj gubitak sto drzava sipa u javne sluzbe besmisleno moze 10 srbija da leci i to gde god da ti dune da ides...

Valdemare, šteta što te niko nema u političkoj kampanji. Odlično izvrćeš reči.

Provirone, sreća što me nema, ali šteta što tebe nema, uglavio bi se negde odlično sa takvim stavom. Negde između Dveri i Vulina.

Ne bih mogao u Dveri, njima je život srpske dece prioritet.

Ali SRPSKE... Ovo društvo je valjda malo šire od SRPSKE dece?

"Besplatno" zdravstvo, tj ne stedenje para za lecenje svakog pojedinca, je jedna od najvecih tekovina modernog drustva. Na taj nacin se razvija zdravstvo, produzava ljudski vek smanjuje smrtnost dece, i ultimativno smanjuje natalitet i gladna podrucja (sto nam treba kao covecanstvu).

Ako oćete pravo besplatno zdravstvo onda se postarajte da držva omogući bolje školovanje za ljekare a ne da šaljemo đecu po tuđini da se liječe samo zato što se ljekar ođe ne može naučiti da obavlja sve intervencije kao onaj u SAD, Rusiji, Francuskoj i sl.

da nastavim, svaki ljudski zivot ne vredi podjednako. to je normalno, ne vredi isto zivot deteta i zivot 90togodisnjaka sa rakom koji umire od bolova.

ali svako, apsolutno svako ima pravo na lecenje i zdravstvo.

A odakle Srbiji pare za basplatno zdravstvo? Ok, mnogo se gubi zbog plata stranačkih armija, ali država koja iz godine u godinu troši više nego što zaradi (i trošiće) to ne može da ima.