Prijava

Evo citat našeg nepravedno banovanog člana, na vama je da procenite da li je u pravu ili nije, samo prenosim njegove reči.

''Овом приликом желим да се обратим свим члановима сајта који су били на чету - одељак Кафана у тренутку мог последњег, и даље активног бана, као и свим модераторима. Остали чланови сајта не морају да читају, није толико занимљиво, а и верујем да су и други чланови пролазили сличан третман као ја од стране појединаца из администрације.

Желео бих, на самом почетку, да се осврнем на коментар једног члана, који гласи "svaki dan neko kuka oko banovanja.covek bi pomislio da je nekima ovaj forum sve sto imaju od zivota...". Не сећам се да сам икада причао са овим чланом, немам ништа против истог, и не желим да испадне као да се браним од нечега или да продубљујем конфликт, али било би лепо да се овде држи по страни.

Ја нисам кукао, нити сам тражио да се постави тема у вези са мојим евентуалним одбановањем. Јесам тражио да се тема не закључава док не издам ово саопштење, један модератор (не знам да ли је исти модератор који ме је бановао, нити ме занима) ми није изашао у сусрет. Мислим да ово говори о жељи модерације да се ова прича заташка, али не желим да ово звучи као теорија завере (више о овоме у наставку текста).

Кренимо редом: као разлог бана наведено је следеће: "Spem, pokušaji vređanja na nacionalnoj osnovi, pretnje... i generalno besomučno zatrpavanje četa koje onemogućava normalnu konverzaciju drugih učesnika. Zbog istorije banova 30 dana, a svaki sledeći ban će biti duplo duži od prethodnog."

Таксативно наведено, и на први поглед у потпуности образложено? Јесте. Истинито? НИЈЕ. Ево и зашто:

1. "Spem" . Ја спемовао у датом тренутку НИСАМ, што могу да потврде сви који су у том тренутку били на чету, а има их бар 10. Такође бих желео да нагласим једну ствар, а то је да већина модератора ни не зна да разликује SPAM и FLOOD, али шта очекивати од људи који су у сајт (и то сајт од чије се модерације очекује да будe натпросечно писмена, обзиром да се на сајту, између осталог, стварају нове језичке форме) уградили скрипту која каже "осумЉичен за....". Aко неком модератору треба разјаснити разлику између ових термина, драге воље ћу то урадити, обзиром да сам и сам током година учествовао у уређивању више интернет заједница на српском, али и другим језицима. Такође могу да схватим да се поједини модератори из разлога личне сујете никада мени неће обратити за тако нешто, те њих упућујем на литературу, које на ту тему има на интернету у сасвим довољном обиму. Дакле, тог дана (a ни протеклих 5-6 дана) НИСАМ спемовао нити FLOOD(ov)AO. У тренуцима који су претходили мом бановању, један други корисник, ког нећу именовати, је радио FLOOD, у циљу да, парафразирам: "не би читао моје редове". Нисам му то узео за зло, нити би ми пало на памет да неког пријавим за тако нешто, или тражим да буде кажњен.

2. "pokušaji vređanja na nacionalnoj osnovi". Да разјаснимо за почетак шта је то УВРЕДА. Солидан текст на ову тему може се пронаћи овде: http://www.velikiprasak.com/2013/05/bit-uvrede/ . За оне којима је tl;dr , пренећу само пар кључних редова:

Bit uvrede, njeno srce, nalazi se u onome ko je uvređen, a ne u onome koji vređa.

Bez uvređenog – uvreda ne postoji.

„Onaj koji vređa“ u stvari malo toga govori o osobi, jer je uvreda stvar percepcije posmatrača, dok „onaj koji je uvređen“ govori veoma mnogo (uglavnom loših stvari) o osobi o kojoj se priča.

Šta je uvreda?

Definisaću je ovako: uvreda je izrečen lični stav osobe A, koji u osobi B izaziva osećaj uvređenosti.

Neki su skloni u definiciju ubacivati „nameru da se povredi“, međutim, ta je definicija promašena zato što, implicitno, podrazumeva telepatske sposobnosti posmatrača – kako bismo, inače, imali uvid u nečije namere?

U svakom slučaju „namera da se uvredi“ uvek biva pucanj u prazno onda kada se puca na osobu koja nije uvredljiva.

Дакле, ја ЈЕСАМ говорио ствари које би се могле подвести под "вређање на националној основи". Али, ако су се те особе УВРЕДИЛЕ, значи да то више није ПОКУШАЈ. И још нешто: када мени пола чета данима псује мајку мађарску, ја не реагујем нити се вређам. Зашто? Па делимично зато што нисам Мађар. Али и да јесам, не бих се увредио, јер нисам тако васпитан, и знам да, као што горе пише, те речи ништа не говоре о мени. Након свега наведеног, закључак је да и овај разлог за бан отпада као неоснован.

3. "pretnje". Нисам никоме претио тог дана, нарочито не у тренуцима који су непосредно претходили бану. Не видим чак ни који део мог писанија би могао неком да личи на претње. Да не мисли можда модератор на оно када пезосу 10 пута дневно напишем да ће добити батине? Јел' мене неко овде зајебава?

Такође, у разлогу стоји "generalno besomučno zatrpavanje četa koje onemogućava normalnu konverzaciju drugih učesnika. " Овај разлог је толико уопштен, субјективан, арбитреран и толико подложан различитим тумачењима да нисам сигуран да га уопште вреди "обарати". Човече, пре него што ме банујеш, образуј се шта је ЧЕТ. Могу да причам о гајењу мравоједа у Сибиру, све док не радим SPAM/FLOOD немаш шта да ме банујеш, поготово зато што се чет соба зове КАФАНА.

Дакле, шта сам ја то радио?

Да ли сам комуницирао са одређеним особама на начин који се коси са одређеним цивилизацијским нормама, и који не пристаје симпатичном, амбициозном и надасве перспективном младићу such as myself? ЈЕСАМ.

Да ли сам се понашао бахато и простачки? ЈЕСАМ. И ОПЕТ ЋУ (осим ако након овог саопштења не добијем трајни).

Да ли сам спемовао? НИСАМ.

Да ли сам покушавао да вређам на националној основи? НИСАМ.

Да ли сам претио? НИСАМ.

Након свега наведеног, сматрам да би само 3 поступка била праведна. Нећу ништа да "тражим" или "захтевам", јер нисам никакав фактор на сајту да могу било шта да тражим/захтевам. Нећу ни да молим, јер никада никог ни за шта у животу не МОЛИМ, поготово не моралне громаде као што су модератори на сајту претежно забавног карактера. Дакле, у потпуности сам свестан да немам никаквог утицаја, али такође сам свестан да сваком мислећем човеку, након што је прочитао све што сам написао горе, 3 потенцијална "решења" падају на памет. Решења сам ставио под наводнике, јер је оном ко ме је бановао, ситуација већ решена (што опет говори само о његовој бахатости и недоследности). Та 3 решења су следећа:

1. Да ми се скине бан, јер нисам радио ништа од онога што пише у разлогу бана, дакле својим писањем нисам учинио оне прекршаје из правилника који су наведени у разлогу бана. Ово већини људи делује као најбоља опција по мене, али у стварности је најгора, јер ће модератор који ме је бановао бити озлојеђен што сам довео у питање његов ауторитет, и сада ће чекати да први следећи пут направим неку грешку, и тражиће длаку у јајету.

2. Да ми се остави бан, евентуално продужи, али да се у разлог стави нешто што одговара чињеничном стању (Свађање? Вређање?). Проблем код овога је то што би онда још неки аутори који су у том тренутку били на чету морали бити бановани на исти или сличан временски период. Ово мени лично НИКАКО није циљ, а верујем ни модераторима.

3, Да ми се бан продужи на 3-6 месеци, па и дуже, али да се у разлог стави нешто од следећег: "Дирање модераторске мезимице." "Слаб сам на пичку (коју свакако нећу добити)" или "Женска солидарност" (ако је модератор који ме је бановао женско)

Зашто предлог под 3. ? Па зато што ми је женско наместило бан (по трећи пут откад сам на сајту, не исто женско) и тиме се отворено хвалила. Шта то значи? Па значи да су неки од модератора whiteknightovi и пичкопаћеници. Са тим у вези долазимо до следеће ставке:

"Zbog istorije banova 30 dana, a svaki sledeći ban će biti duplo duži od prethodnog."

Ово је НЕВИЂЕНА свињарија, зато што су за ту исту историју бановања одговорни управо ти модератори који раде све оно што њихове конкубинице траже од њих. Таквим њиховим поступањем долазимо до система који се у народу зове "Кадија те тужи, кадија ти суди." на тај начин што се прво намерно кориснику набије историја бановања, а онда се тај исти корисник чека на зицер, само зато што се усудио да не указује женама дужно поштовање (само не знам чиме су га заслужиле). Овим поступањем долазимо до тога да испада да су жене на сајту недодирљиве, и да њихова "част" вреди више него "част" вукајлијаша (зато што ниједан модератор не реагује док се мушкарци међусобно свађају, или док женско вређа мушко, али једва чекају да банују корисника ако се дрзне да крене на њихове миљенице). Да не испада да измишљам и причам у празно, погледајте слободно моју историју бановања. Ако не рачунамо самобанове (који се, поново наглашавам, раде FLOODom, не SPAMom), долазимо до тога да је већина мојих банова само због прозивања одређених особа женског пола(чак и кад је у разлогу писало другачије). Ko ми не верује, радо ћу му разјаснити сваки мој неправедно добијен бан, ако ми се ИКАД пружи прилика.

За крај, осећам обавезу да напишем још пар ствари:


1. Не желим да се од овог саопштења прави теорија завере. Нећу да тврдим "модератори говна" "иживљавају се" "узели су ме на зуб" и слично. За то нема основа. Нисам активан у највећем делу сајта. Никада нисам имао конфликт ни са једним модератором. Немам ни са једним модератором "посебан однос" ни у позитивном ни у негативном смислу. Нико од њих ми није отворено претио баном (бар не да се сећам). Нико од њих није отворено показивао анимозитет према мени. Ни са једним модератором немам НИ ЈЕДНУ размењену приватну поруку. Ни са једним модератором нисам нешто посебно добар, ни у пријатељском ни у дупелизачком смислу. Ни од једног модератора никад нисам тражио ниједну услугу "испод жита". Ни за један мој бан, до дана данашњег, не знам ко га је поставио, нити сам се распитивао. Знам ко их је "издејствовао", и то само зато што су се оне саме излапрдале, или ми чак пре бана отворено претиле шта ће да ураде. То што је неко модератор не мора да значи само по себи ни да је добар ни да је лош. На свакој одговорној позицији, и на интернету, и у "стварном свету" ће се наћи они који ту одговорну позицију злоупотребљавају. Ово што се мени дешава је превише да би било случајност, и пун ми је курац.

2. Већ видим појединце, од којих ме неки знају, а неки немају везе са причом, како коментаришу "види овог, нолајфер, исписао 5 страна због бана, шта кења који курац, полудео је". Да ли сам нолајфер, или полудео, или оба, то није битно, као што ја у суштини за овај сајт нисам битан. Битно је да оно што се дешава мени, сутра може да се деси било коме од вас.

3. Не пада ми на памет да преговарам о дужини бана, овде сам само изнео чињенице. Већ сам имао један трајни бан (који ми је исто женско напаковало), и ЈЕБЕ МИ СЕ да ли ћу га имати опет. Бан на мене не може да делује "преваспитно". Мене су моји мама и тата сасвим лепо васпитали, и не може неки тамо модератор да ми врши редресуру, ни из једног разлога. Неће уродити плодом. Немам ниједан дупли налог нити ћу га правити, и сваку казну ћу поштено издржати. Али НЕМОЈТЕ покушавати да ме "култивишете".



За оне које је мрзело да читају, ево tl;dr верзије:

1. Ако имате иоле мозга, или скините бан, или ставите прави разлог бана.

2. Прекините да слушате наређења од курвица. Нећете јебати.

3. Скините ми се с курца. Паметнији сам од вас који желите да ме уклоните одавде.

Последње што имам да кажем, је следеће:

Сви који сте ми пружили подршку у другој теми, или мислите да сам у праву, урадите скриншот ове теме, да не би "волшебно нестала".

За модераторе: Децхко који је поставио ово саопштење не треба да сноси НИТИ ЈЕДНУ негативну последицу због тога. Ако треба неко да се казни, казните мене, немојте њега.''

+ ovde, pročitaću posle.

Kako te ne mrzi da pišeš ovakve eseje zbog jebenog profila na internetu

''Овом приликом желим да се обратим свим члановима сајта који су били на чету - одељак Кафана у тренутку мог последњег, и даље активног бана, као и свим модераторима. Остали чланови сајта не морају да читају, није толико занимљиво, а и верујем да су и други чланови пролазили сличан третман као ја од стране појединаца из администрације.

Haha možeš da se zaposliš u ćokijevom timu za saopštenja!

попишо их реално

ај да видим одговор сад

размодовати келта, бугароидног кмета

Ja pročito sve jebo me otac ludi.

дао плус без читањоа

Ja metnuo o omiljene

Bole tebe tuki Jodžo, ti si reakcionar. Ti ne čitaš. Pljus .gif pljus linija teksta-odabrana

Bole tebe tukidid.

читам све што је до два реда остало само плус

Ja sam samo preleteo da vidim koliko je pismo dugačko i negde pred kraj videh "kurvica", a dobro znam na koga se misli. Tako se ne skraćuje ban.

Inače, trebalo je još zbog ovog bana u svojoj ogromnoj istoriji banova...

Постављање слике наге малолетнице на чету.

...da budeš trajno odstranjen sa sajta, a ne znam zašto to nije učinjeno.

Zato predlažem da odmoriš malo i za mesec dana se vratiš na sajt i normalnije se ponašaš, kad već imaš tu mogućnost, da ne kažem PRIVILEGIJU.

Otključao sam temu, nakon čitanja celog "saopštenja". Ako ima još neko nešto da doda, javi se tih "deset svedoka", ili šta već... samo izvolite.

Ako ima još neko nešto da doda, javi se tih "deset svedoka"

12 SVEDOKA, 10 JE BOŽIJIH ZAPOVESTI

Био сам тад на чету (као што сам сваки дан тамо) и могу вам рећи да није заслужио бан, то што је писао је тотално бенигно зајебавање и ако се неко увреди на то не треба да борави на интернету.