Prijava

помислих у једном тренутку да овдје обитавају само сомине. демнат.

Ovaj Valsinarb 2.0 je vec prihvatljiv za okolinu lolo
Valsi, na dobrom si putu da nadjes drugare pozz

To da nauka nema agendu, da je neograničena cajtgajtom i slično je jedan od mitova nauke. To se najlakše uviđa u društvenim (kako mnogi vole da kažu "mekim") naukama.

apsolutno. vidi se i u prirodnim, što eksplicitno, što implicitno, recimo beskonačni svemir koji prestaje da bude mali zatvoreni kosmos se javlja (između ostalog) u periodu velikih geografskih otkrića, i kako se shvatanje ega kao subjekta mišljenja ojačava kada se evropa sudara sa kulturama koje su njoj nešto potpuno strano, a u isto vreme i racionalni subjekt kao nosilac slobode - kao legitimacija mlade građanske klase koja sve više dobija ekonomsku slobodu.
pa onda i pozitivistički pristup u nauci - neposredno u socijalnim naukama, ekonomiji, pravu, ali i filozofiji (a posredno i u prirodnim naukama) - kao odbrana te slobode koju je građanstvo izborilo, a koja se onda okreće u dogmatiku i legitimisanje kapitalističkog društvenog poretka i težnja da se održi njegov status quo, što i dan danas traje.
to može da poriče samo neko ko se pravi lud

ali njih će pojesti revolucija

edit: a da ne pomenem činjenicu da se ogromna većina naučnika zapravo i bavi jačanjem kapitalističkog poretka - jer je nauka sada oruđe za jačanje tehnike, nalaženje boljih načina eksploatisanja, poboljšavanja proizvoda koji treba da konkurišu sutra na tržištu, a lošije će proći ako ti je nauka/tehnika lošija itd.

tako da je zabluda slika nekih čika teoretičara koji samo žele da otkriju tajne prirode i slične patetike. ne kažem da nema, al ogromna manjina

Homoseksualnost je "lečena" elektrošokovima što je bilo u skladu sa dominantnom ideologijom bihejvizorizma u psihologiji 50-ih godina

Pojma nemam zašto su prestali, baš im je dobro išlo.

Ustvari, možda jer je struja skupa, lopata po buljsonu je džabe... čak vidim i potencijal za profit, siguran sam da bi mnogi platili da lupaju lopatom narkomane i pedere po turu umesto da idu u teretanu.
- Zabavno je
- Fino se umoriš, lepa aerobna vežbica
- Deluje terapeutski
- Moglo bi da uleti i neko meze posle treninga u ol-inkluziv paketu, naravno uz dobro manastirsko vino i rakiju

Pojma nemam zašto su prestali, baš im je dobro išlo.

Jesi siguran? Homoseksualnost u mnogim zemljama danas je manje-više normalna stvar, ne primećujem da su tadašnji lekari postigli uspeh u lečenju ove pandemije. Jedino, to što kažeš, neka pravoslavna inkvizicija, zamišljam podrume i sprave kojima se muče takvi ljudi, i mučitelje u kožnim keceljama koji u ime Hrista sa zadovoljstvom obavljaju svoj posao, posle čega peru ruke svetom vodicom i mezete manastirski pršut i ladno vino. Mislim da ima nekoliko pornića ili porno-romana sa takvom tematikom.
EDIT Nešto mi miriše na ono doba godine, bliženje sezone otvaranja teme o gej paradi...

Pojma nemam zašto su prestali, baš im je dobro išlo.

Ustvari, možda jer je struja skupa, lopata po buljsonu je džabe... čak vidim i potencijal za profit, siguran sam da bi mnogi platili da lupaju lopatom narkomane i pedere po turu umesto da idu u teretanu.
- Zabavno je
- Fino se umoriš, lepa aerobna vežbica
- Deluje terapeutski
- Moglo bi da uleti i neko meze posle treninga u ol-inkluziv paketu, naravno uz dobro manastirsko vino i rakiju

Duhovito!! Jesi li razmišljao da pišeš za Ivana Ivanovića? Šteta da propadne takav talenat.

Grujane, mislim da bi se film o tome mogao zvati "Pansion za nevaljale dečake". Naravno, i dokumentarac: "Pansion za nevaljale dečake - iza kulisa".

Uzgred, to "lečenje" strujom nije bilo uopšte kako ti zamišljaš mučenje (jeste bilo mučenje, ali više u psihološkom smislu). Koncept je bio sledeći: na osnovu instrumentalnog uslovljavanja koje deluje kod recimo pacova (drmne ga struja, pa to negativno iskustvo asocira sa nekim drugim stimulusom i "pogadi" mu se), smatrali su da ako istovremeno prikazuju slike zgodnih obnaženih muškaraca i isporuče elektrošok na ruku ili genitalije, da će principima kazne subjekti prestati da se pale na muškarce. Odmah potom bi im prikazivali sliku gole žene u nadi da će principom negativnog potkrepljenja prijatni osećaj kada prestane elektrošok asocirati sa ženskim telom.

U mom zastarelom udžbeniku iz Psihologije učenja, autor navodi da su rezultati bili donekle uspešni. Onda se pita da li je to etički ispravno i zaključuje da jeste, jer "dobrovoljno pristaju na to".

Što je naravno bajka. Nema ničeg etički ispravnog u tome. "Lečenje" je nepotrebno, jer nema šta da se leči. Ti muškarci koji su pristali na tretman su bili toliko nezadovoljni sobom zbog društva koje im je konstantno govorilo da sa njima nešto nije u redu. Naravno da će pokušati da se izleče i da budu "normalni". Ceo poduhvat je rezultirao time ne da su magično postali heteroseksualni, već su samo još više postali zastrašeni svojim homoseksualnim osećanjima; mnogi su zapali u depresiju i izvršili samoubistvo.

Valsinarbe, tebe bi onda trebalo drmati elektrošokovima i pritom pokazivati forum Vukajlije. I donekle uspešni rezultati bi bili sasvim zadovoljavajući.

Jesi li razmišljao da pišeš za Ivana Ivanovića?

Das ti meni živ i zdrav, mi već pišemo za Ivana Ivanovića, i nisam primetio da su naše fore išta bolje od onih što su mu pisale baba i kafe kuvarica.

A znam to za elektrošokove jebo ih ti, tako sam učio međeda plesati, radi ko doksa.

A znam to za elektrošokove jebo ih ti, tako sam učio međeda plesati, radi ko doksa.

Zar to nije zabranjeno kao nehumano?

Jeste, ali to je međed.

To što s' ti učio međeda plesat', to je klasično uslovljavanje. To je druga stvar.

Sad sam se setio kad je profesorka, poluasimilirana Bosanka, pred punim amfiteatrom upotrebila isti primer i rekla: "...Cigo voda mečku..."

"Cigo". Univerzitetska profesorka.
Onda je krenula da se pravda: "Ne mislim ništa loše pod tim".

Izgleda da možeš da pošalješ Bosanku na Oksford, ali ne možeš da istreraš Bosnu iz oksfordovke.

Jao Vlasbinare jedi govna m@jmune.
I profesorka je čovek, nije jebeni haj tek robot.

Samo kad su pederski studenti perfekcionisti na tuđim greškama. A kada njima kažu nije vam ovo srednja škola već se očekuje viši kriterijum, onda misle da neko nad njima leči komplekse. I slične fore.

Nisam znao da je paziti šta govoriš i kako se izražavaš u javnoj obrazovnoj instituciji toliko težak zahtev koji zahteva da imaš električne čipove u glavi. Predavanje traje oko dva sata, valjda toliko može da se iskontroliše; ima 22 časa ostatka dana da misli, govori i ponaša se kako želi. Ako ne može to da ispoštuje to znači da je neprofesionalna i da bi možda trebalo da porazmisli o nekom drugom poslu koji joj više odgovara, npr. u kiosku na naplatnoj rampi.

Tvoja majka drka svinjama. Klekne i puzi kroz blatnjavi mutljag od svinjske pišaćke i priljubi se uz svinju, prstima prelazi preko njenog stomaka dok ne nađe kurac. Počinje da ga cima i drka dok joj pička vlaži, grudi otiču, a bradavice štrče kao gumice na novoj HB olovci. Ispušta groktaj zadovoljstva dok svinja željno počinje da se zariva u njenu šaku, ona pojačava stisak da bi održala kontrolu nad masnim vijugavim svinjskim kurcem. Spušta glavu da bi gledala kako se kurac pomera u njenoj šaci, uzdiše od zadovoljstva i počinje da mazi svoj klitoris drugom blatnjavom rukom uvrćući kukove u ritmu svinjskog zabadanja.

"Ah, bože, to, to!" dahće ona. Promeni poziciju još uvek održavajući kontrolu nad grozničavo pulsirajućim kurcem dok se svinjsko skičanje pojačava. Nagne se napred i usnama koje skoro dodiruju svinjsko uvo šapne tvoje ime i strese se. Ponovo se usredsredi na nabrekli svinjski ud koji se njiše u njenoj ruci. Prisloni ga između svog lica i šake, svinja ga tare o njen obraz dok ona balavi. Uz glasan grokaj i piskavo skičanje, jaja svinje eksplodiraju izazivajući masivni pljusak tople, kisele svinjske sperme. Tvoja majka sklopi šaku ispod fontane pušećeg genetskog materijala i skupi ga u ruku dok penetracija polako jenjava. Svinja se strese i krene da ide kroz blato u ćošak svog obora, ali tvoja majka je obori na zemlju. Podigne joj rep i razmaže svinjsku spermu na svinjin smrdljivi čmar pretvarajući ljuspe skorelih svinjskih govana u blatnjavu mešavinu govana i sperme na svinjinom dupetu. Tada podigne glavu ka nebesima i usklikne tvoje ime, ne jednom, ne dvaput, već tri puta. Svom snagom zabije lice u svinjin čmar i puding od govana i semena, jezikom palaca oko čmarnog koluta i snažno prodire u toplo crevo svinje. Jezikom oblizuje unutrašnjost svinjskog dupeta, a potom dok nekoliko nerazumnih slogova napušta njene braon usne, mlaz ženskog ejakulata štrcne iz njene pulsirajuće pičke. Izmorena se sruči u blato, okrene se na leđa i zapali cigaretu. Povuče jedan dugačak dim, pogleda u nebo, izgovori tvoje ime po poslednji put pre nego što zaspi.

To je tvoja mama. Tvoja mama radi to.

gari, svinjski kurac ne možeš držati u šaci pa da ga jebeš

learn to byologie
http://www.drostproject.org/en_porrep/images/po00497.jpg

Ovo je nešto najodvratnije što sam pročitao za par godina na ovom sajtu

hahahahhaha vlabinbabr kraljina.

Jebote, koliko zadrigla masa na sajtu.

Realno, pitanje je koliko moraš biti normalan da bi napisao onoliki post, sa toliko detalja. Blasvinjar, dok si kucao sve to, onako usput, morao si to i da zamišljaš, takoreći prolaziš kroz sve to.

A da se razumemo, moja mama to nikad nije morala lolo

ps nisam pročitao sve jer je kanal