Prijava

A sicilijanac, film (ovaj noviji a onaj stari nisam gledao) je sranje a knjiga ubija. Kod puza je dobro sto spaja stvarne likove i dogadjaje sa svojom mastom jer je djulijano iz sicilijanca stvarno postojao. To je uradio i u porodici koja govori o bordzijama. Ima serija i po njegovoj knjizi poslednji don i ona nije lose odradjena ali ni prici knjizi. Koliko je tu meni bio dobar lik pipi di lene(cini mi se da se tako zove) , a i u seriji su ga dobro odradili.

Čak je i isijavanje rađeno prema nekom romanu, ali nisam siguran koja je stvar u pitanju. Takođe nisam čitao Hanibala. mada zna da postoje neki romani na tu temu.

I trenutno je u planu da se animira Mali princ, to mora ispasti govnjivo u svakom slučaju.

Isijavanje je stiven king, cini mi se. Eto, njega nisam nikad citao al ozgleda da je dobar, skoro sve mu knjige ekranizovane.

Takođe je velika razlika između scenarija za Maratonce, što je naravno zaostavština Kovačevića i samog filma. I nemaju dodirnih tačaka u velikoj meri, što sa ostatkom njegovih drama i nije slučaj. Klaustrofobična komedija je na pozornici izvedena od reči do reči.

Balkanski spijun isto od reci do reci. Zapravo mislim da ima jedno 3-4 recenice razlike lolo

hahahah pap jel lozis

originalni maratonci su beše smešteni u 70te?

Mislim da da Kosmo, ali nisam siguran baš. Verovatno si u pravu. Znam da ih je napisao na trećoj godini studija, kao i Ko to tamo peva, pre 24-te je već bio deklarisan pisac.

Jesu Maratonci u originalu sedamdesetih, i jako mnogo se razlikuje od filma, a film je sto puta bolji. Inače, veoma se razlikuje i film Sabirni centar od Kovačevićeve drame.

Ја сам легенда
Књига - Реакција: О.О зомг!
Филм (са Вил Смитом) - Реакција: втф, џизс крајст пут дис дем нига инто д чејнс аген

Занимљиво је да ме Хобит није одушевио ни у једној варијанти. Почињао сам седам пута да читам и увек сам одустајао релативно брзо. То наравно не значи да је лоше дело. Филм је сам по себи срање.

World War Z me kao knjiga oduvao. Bolje ekranizacije savremenog društva nisam vidio odavno,scena sa rijaliti programom koji uživo prenosi reakcije selebritija u njihovoj tvrđavi dok je Nju Jork u zombi-apokalipsi me navela da zaključim da je Maks Bruks i vrlo dobar,a ko ne i odličan, socijolog. Ne samo zbog toga, nego i zbog svega ostalog u knjizi. Opisi su odlični, likovi odlično urađeni.
Film kao film je dobar, načuo sam da se radi 2. dio, što je dobro, jer ako ostave ovako, na samo jednom dijelu filma, onda se u vodu baca fantastičan materijal. Ja sam imao veća očekivanja od filma, na kraju, hm, dobro, ali knjiga je knjiga, uvijek bila i biće.

Ovo je takođe rađeno prema romanu, koji nisam čitao. Gledajući sam film, verujem da se uz bolji odabir glumaca i malo bolju dramatizaciju mogla odraditi jedna lepa stvar. Ovako...
http://www.imdb.com/title/tt0276751/

Ima situacija kada film ostavi jači utisak od knjige, tipičan primer mi je ekranizacija knjige "Nema zemlje za starce" koju su odradili braća Koen.

Da, dobre su i ekranizacije one švedske milenijum trilogije, Devojka sa tetovažom zmaja i ostale dve knjige. Koralina je isto skroz ok, a meni se svidela i Lurmanova ekranizacija Getsbija, iako većini nije.

Loše neću da nabrajam.

Bili, mada verovatno znas ovo, po toj knjizi su vec uradjena 2-3 filma pre ovog Di Kaprijovog. I meni se svideo, ostale nisam gledao.