Prijava

Znam za jedan, onaj sa Retfordom, ali njega nisam gledao.

i još jedna užasna sranjčuga od filma su rogovi, kao promašena tema mi izgleda, a knjigitza šije

Da, Sicilijanac jebe. Pritom je opisan Majkl Korleone koji dolazi da vadi Sicilijanca iz govana, čega nema u filmu. Film je jedno od većih govana koje sam pogledao, a šlag na tortu je uloga Sicilijanca koja je dodeljena Kristoferu Lamberu, kog su pritom morali da farbaju u crno. Bedno. Hajlender da bude sicilijanac...bož me sačuvaj

Је л' читао неко Fight club?

American Psycho:
Ово је типичан пример остварења које се толико одвојило од књиге да је постало засебно дело. У суштини, сада кад бих хтео да кажем шта је боље, не бих знао јер су ми књига и филм пружили потпуно другачији угођај. Књига има много детаљних описа, тотално је независна од радње, с времена на време вам се може учинити и досадном, чак и претерано болесном/грозном, јер описи убистава на пет страна, са сваком ситницом описаном заиста знају да буду мучни, док опис одела у три пасуса исто може да постане монотон, али се све то савршено уклапа у целину и тачно те доводи до суштине дела, и до апсурда и бесмисла тог начина живота.
Дакле, књига се јако тешко и дуго чита, и у први мах кад је завршите, будете у фазону, који курац, али кад се након недељу, две након читања осврнете на целокупно дело, укапирате колико је заправо до јаја књига. Прочитаћу је још неки пут сигурно.
Филм много дугује фантастичној глуми, и много је бржа радња и забавнија радња, и са те стране је лакше гледати га. А опет се држи суштине дела. Шта га знам, баш ми је тешко да упоредим та два. Другачији је приступ. Филм је много питкији од књиге, али са друге стране, књига много више улази у саме ликове и ставља те у непосредну близину тих ликова.

Савршен пример како треба одрадити филм, а да притом, филм постане ново дело, а не само екранизација. Погледати филм и прочитати књигу под обавезно.

http://www.imdb.com/title/tt0096332/?ref_=nv_sr_1

meni se svideo, uhvatio je atmosferu knjige koja je mene radila, mada sam je ja doživeo malo mračnije. gluma nadoknađuje i sabrina je odlična pička. žulijet binoš mi je ogavna uvek bila i slinava, i to joj odlično stoji u ovom filmu. iako se kunderi nije svidelo i on je posle zabranio daljnje ekranizacije knjige, što je malo preterano

http://www.imdb.com/title/tt0057427

odlična adaptacija, vels je genije, imao je svoj pristup i boleo ga je kurac za striktno držanje kafke, a, paradoksalno, jako ga je ubo. film odličan, ostvarenje verovatno u rangu same knjige. fun fact: većina scena je snimana u sfrj, tačnije u zagrebu

http://www.imdb.com/title/tt0118548/?ref_=ttrel_rel_tt
Zanimljivo je da u knjizi Istvuda rokne snajperista na polovini. Još uvek se sećam citata, kada je skontao da će ga ubiti ispred sudnice:
-Majku ti jebem.

Vršite poređenja filmskih i pisanih ostvarenja koja ste pogledali/pročitali.

Glupo je porediti film i knjigu. Mislio sam da smo svi to prevazisli. To su dvije razlicite vrste umjetnosti. Ne toliko razlicite, ali dovoljno razlicte da se ne mogu porediti.

Ko ti drma kavez. Idi na svoju daun temu.

Kakav je sad to odgovor, ne razumijem? Cim se ne slazem sa necim, neko mi drma kavez?

High Fidelity.
I knjiga i film su krajnje simpatični :)

http://www.imdb.com/title/tt0146882/

Gde moze biti dobar film sa pederskim Dzonom Kjuzekom? Nikad i nikako.

imam knjigu nikom ni reci ali mi se ne cita jer sam gledao film..vise mi odgovara da prvo procitam knjigu pa onda da gledam film mada me i tad gledanje filma smara..
knjiga okretaj zavrtnja je recimo dosta teska za citanje i po meni ostavlja skroz drugaciji utisak od filma

Postoji jos interpunkcije osim tacke, znas?

Ukoliko knjiga motiviše stvaranje i nastanak filma, naravno da se mogu porediti. I knjiga i film imaju svoju dinamiku, naraciju, pa i samu priču naposletku. To su parametri koje možemo staviti na različite tasove.
Kada si rekao da smo svi to prevazišli, uslovno si nazvao idiotima sve ljude koji su postovali na ovoj temi. Ne znam da li ti je to bila namera, ali svakako da nije korektno.

Jericho
Postoji jos interpunkcije osim tacke, znas?

pokvaren mi je caps lock, nemam para za novu tastaruru..sirotinja...evo ubij me

oblakmatori
Ukoliko knjiga motiviše stvaranje i nastanak filma, naravno da se mogu porediti. I knjiga i film imaju svoju dinamiku, naraciju, pa i samu priču naposletku. To su parametri koje možemo staviti na različite tasove.
Kada si rekao da smo svi to prevazišli, uslovno si nazvao idiotima sve ljude koji su postovali na ovoj temi. Ne znam da li ti je to bila namera, ali svakako da nije korektno.

sto si ti tako fin prema njemu, nismo na seminaru.oteraj ga bre u tri lepe ionako je izdajnik

Kada si rekao da smo svi to prevazišli, uslovno si nazvao idiotima sve ljude koji su postovali na ovoj temi.

Nije tacno, niti se to da zakljuciti iz mog posta.

Ono na sta sam aludirao je moda da mnogi uporedjuju knjige sa filmovima, sto uglavnom ljuti obje strane.

Film je jako siroka umjetnost koja kombinuje rijeci, slike i zvuke i udara na gledaoca na vise frontova. Ta kombinacija vise umjetnosti je stvorila novu umjetnost. "Rupe" u scenariju (tj. u radnji) su upotpunjene sa vise ili manje vjestine muzikom, scenografijom, raznim drugim metodama u kojima ja uzivam a da ih ni ne znam imenovati sve.

Film se toliko razvio u svim segmentima da je poredjenje filma sa knjigom postalo kao poredjenje skulpture junaka iz price sa pricom.

sto si ti tako fin prema njemu, nismo na seminaru.oteraj ga bre u tri lepe ionako je izdajnik

a da se ne povede debilna rasprava kao na onoj daun temi. Doživim transfer blama dok čitam.

Meni se svidja ekranizacija Grabljivice, gledo sinoc na xvideos, mnogo bolje za drkati nego kad citas.