Prijava

Ma ja samo za Sedlaka nisam siguran, ostali sigurno dobijaju. Da, ima i pešaka manje, mada je dupliran pešak.

Zabavan sistem. A zašto partije traju ovako dugo?

џабе сад опет објашњаваш, мраве. пропустио си шансу. :)

Pa dugo traju u onom klasičnom formatu, znači ne ubrzanom. Nisam siguran kako je na ovom turniru, ali trebalo bi da svaki igrač ima sat ipo za prvih 40 poteza plus 30 sek za svaki odigrani potez, od prvog. I onda na 40. dobiješ još recimo sat vremena plus onih 30 sekundi koje sve vreme imaš. Tako da znaju partije i po ceo dan da traju. Doduše, u ovim prvim kolima obično igraju favoriti protiv autsajdera tako da možda neće toliko partija da traju ceo dan, ali već od narednih kola biće mnogo takvih.

Što se naših tiče, Markuš izgleda dobija pešaka fore, bar se nadam, Inđić je i povećao prednost, još ima pešaka fore, protivnički konj je možda izgubljen, možda ne, a i h pešak može do samog kraja. Marković je manje više već pobedio, ima napad za matiranje. Sedlak u kakvom je problemu bio, sad je još super haha. Ima pešaka manje, ostaće sve na lovcu protiv konja uz tog pešaka viška/manjka, i moguće da je i izgbljen, možda nije, ne znam. Šta bi sad dao za onaj remi koji je odbio.

Žene Jovana Raport lagano dobila, kao da je igrala protiv nekog deteta, nije joj ni trebalo nimalo vremena, Jovana Erić još izjednačeno i još su sve figure na tabli, potrajaće ovo, Andrea Velikić još ima pešaka fore i dva lovca, tako da je sve u redu, a naša Ljilja matirala protivnicu u izuzetno lepom napadu u samo 27 poteza kao crni.

ма овај би сад понудио седлаку реми. у завршници се највише види разлика у класи. тотално је изгубљен црни, али види се како бели вуче плашљиве потезе, плаши се тамо да му црни не направи слободног пешака. мислим, вероватно би тако и свако од нас, али нисмо на олимпијади.

едит: ево, то је то. чим не сме да гура г пешака значи да ће да игра на реми.

Znam, i ja to rekoh, u završnici se najviše vidi razlika u klasi. Zato sam se ja držao protiv tebe donekle u većini naših partija :) A ne znam, evo ne odigra g pešakom samo u jednom potezu i već komp kaže da je nerešeno, meni se činilo da crni nema apsolutno nikakvu igru i da samo može da čeka, ali izgleda da je sve stvar tempa, samo jedan potez može da napravi razliku. Ali još mora Sedlak da bude oprezan.

неће овде седлак погрешити, сигуран сам. тако да ми се чини да неће изгубити.

Ako pitaš kompa, već je pogrešio haha. Ali ko će ga znat, ovde stvarno može jedan tempo da odluči. Kompjuterska linija čini mi se ide tako da ostanu na isto pešaka - tri protiv tri, ali da beli ima pešaka na h polju, koji će konj baš teško da odbrani. Mada i lovac je pogrešne boje za belog. Stvarno ne znam, da sam na mestu belog, ni ja ne znam baš da li bih smeo da uđem u tu zavšrnicu i da rizikujem da izgubim posle svega što sam uradio.

да, видим да је погрешио што је ставио пешака на б6, па не може ту да скочи коњем са а4 и остаје му коњ заробљен. на том нивоу и јесте озбиљна грешка и јесте ме демантовао одмах. стварно је груба грешка, нисам очекивао, признајем.

Ali opet, jedino što nudi neku prednost belom (opet, ne po meni, već po mašini haha) je guranje g pešaka. A nisam siguran koliko je ovaj Trinidađanin za to, kao što si rekao, i remi mu je puna kapa.

сад ће као да размишља 45 минута и онда помери краља и предложи реми, као не може да стигне да израчуна. а 45 минута је себи понављао у глави "вауууу, реми са велемајстором".

Haha verovatno, ima još čuku vremena, a već razmišlja 12-13 minuta. Jebiga, mnogo je rizikovao Sedlak na početku, ali ponekad i moraš tako kad si crni protiv dosta slabijih igrača. Odoh da jedem i da se odvojim malo od ovoga, oćoraviću.

Jeb'o me forum i kad sam došao na njega... Ja sam zagriženi šahista, do prvog maja sam umeo da visim i po 12 sati na lichess.org. Onda sam pobegao na vukajliju, ovde gubim manje vremena.

Nadji devojku čoveče XD

aj neko da igramo malo nisam igrao godinu dana pa imate(boh) sanse da me dobijete

Sta su ovo sve table zabagovale jeben im majku ja,taman sam se zainteresovao

Ne laži džigljavi 1:1 je rez ok?

@Бохор, joj, šah me ne može povrediti, šmrc.

P.S. Cepao sam i Quake Live isto k'o blesav, nisu me ni tamo nešto voleli :D

36 godina imaš a palo ti samopouzdanje, ex

OCE NEKO IL NECE POSTO BOH NEMA MUDA