Prijava

hahaha GTD je jedno 17 puta zaustavio ruku da ne udje na ovu temu...grize pljuge

GTD-ov automobil nije dobar automobil

колико знам, нису баш сто посто исти. опел је из некога разлога додао пливајући замајац у фијатов мотор. то можда мало продужава век мењачу или још неком делу, али повећава и трошкове одржавања. пошто би ти купио полован мали ауто који не би возио још 200.000, фијат је вероватно исплативији.

Imaju i određene serije grande punta plivajući. Isto tako u 1. serijama astre h 1.3 cdti nemaš plivajući, pa posle sve imaju.

Za fabiu sam najvise i razmisljao..
Ali i focus sam skoro video da ima fino godiste za finu cenu

имао ја ту корсицу 1.3 90 пониз шест брзина добра је за претицање

међутим пливајући замајац замена је фазон сома јурона

bolje kupi neki fin telefon

Ahahhahahahahah slatko sam se nasmejao.
Ova tema je bila preko potrebna vukajliji

међутим пливајући замајац замена је фазон сома јурона

skoro sam gledao koliko mehanickih, pokretnih i potrosnih delova ce da zameni elektromotor, i mislim da ce morati da razvijaju novi biznis model servisa, da placas apdejt softvera ili da papreno naplacuju servise amortizera i kocnica. jer, ako se dobro napravi, ti bukvalno nemas komplikovaniji mehanicki deo od zupcanika u motoru i pogonu.

pocece da prave automobile da se namerno kvare, ko televizore i kucnu tehniku, jer bukvalno ne postoji redovan skupi servis kod elektricnih auta.

dok u suprotnom, konvencionalni automobili uvode plivajuci zamajac, turbine, mehanike kurce palce, sto je sve potrosno a ne moze da se napravi jeftino ko elektronika.

свет се пребрзо мења.

гтда већ полако прегазило време. ми се још мало на овој теми боримо, али не знам докле ћемо. :(

Da ali i u elektromobile ubacuju kojekakve zamajce i sl. Nešto je bio fazon kao da se (kinetička) energija kočenja pretvara u električnu energiju i da dopunjuje bateriju.

Na neke aute mozes da ubacis fiksni zamajac umesto plivajuceg, mozda cak i na sve, i onda te boli kita

Ne možeš na sve nikako.

Možeš recimo na pežou 406 pa u verziju od 109 ks koja plivajući, da staviš fiksni koji bi išao na verziju od 90 ks. Ali na većinu (ako nema dizelaš bez plivajućeg u ponudi) bi jako jako teško išlo. Npr. na Mondeu tdci je određeni broj ljudi kuršlus napravilo sa tim pokušajima budženja fiksnog zamajca.

Fabrika je fabrika, zajebi. E ako koja je fora sa 406 2.0 hdi da je limitiran da ne može preko 3.5k obrtaja da se vrti? Par drugara ima, svaki ima isti problem?

Problem sa egr ventilom ili turbinom. Nek voze to u servis što pre.

Jelte, a koji je dobar motor u focusu?

Da ali i u elektromobile ubacuju kojekakve zamajce i sl. Nešto je bio fazon kao da se (kinetička) energija kočenja pretvara u električnu energiju i da dopunjuje bateriju.

Ne znam ko ti reko, ali se naizmenicni elektromotor ponasa kao generator kad na njega deluje sila a ne stvara je on. Sve sto treba da se uradi je da se prekine struja na ulazu i ako se auto krece ono motor koci i pune se baterije.

(Dobro nije bas tako jednostavno, ima elektronika koja kontrolise to, ali to je princip, nema nista osim elektromotora cvrsto povezanog sa osovinom)

Čitao sam u autobildu nekom.