Prijava

ali nije kao da me razumeš, obzirom da kao kelt nemaš dušu jer živiš u boljoj državi.

Duša je precenjena

U dušu se samo kune sirotinja i najveći šljam.

Ainult vaesed ja suurimad saast vannuvad hinge all.

Cela prica oko kucnih poslova je jednostavna sto se mene tice. Ako zena ne radi nek radi po kuci, ako radite oboje platite cistacicu da dodje 2-3x nedeljno, i uzmete ketering (makar za radne dane) umesto da kuva bilo ko, i masinu za sudove. Ajde ako je ketering preskup za te dve plate opet cistacicu + masinu za sudove bi trebalo da moze svako da priusti makar.

Reč je Gambijeva. Plus što kuvanje nije toliki bauk kao što ga ljudi predstavljaju.

Gambi gotivim te ali jedeš govna standardna tvoja šatro buržujska spika. Ako žena ne može da stigne da kuha zato jer “aLi jA RaDiM”, onda je jebeno nesposobna i neupotrebljiva. Kuhanje je vještina kao i svaka druga i ako sam je ja mogao izučiti do tog nivoa da stignem da kuham uvijek bez obzira na obaveze, onda moze i ona.

Plaćanje nekoga da mi čisti je blam spika, ne treba mi nikakvo njuškalo da vršlja po kući i privatnosti. Ako ne mogu da održavam 120 kvadrata, preselit ću se u 40.

Ovo za ketering necu ni da komentarišem, užasan trol ili samo krindz programerski lajfstajl

1:

tvoja šatro buržujska spika.

2:

Ako ne mogu da održavam 120 kvadrata, preselit ću se u 40.

Hahaha

Ništa nisam čitala osim Jovinog prvog posta jer nemam vremena. Ali odgovoriću na temu iz čiste lične potrebe i ni iz čega više.

O feminizmu neću, to je toliko glupava stvar da nije ni vredno komentarisati je.

Žene puno rade, da. To je tačno. Gotovo čitavo vreme na svim poljima. Ali ne SVE žene. Recimo ja i majka radimo troduplo, ali na svome. Znači niko nas ne eksploatiše i slično, radimo jer moramo. Meni je rađe da radim sve što radim, od košenja do iznošenja šuta, pumpanja vode, ma svega, nego da se opet udam i rodim debilu dete i da i onda radim još više i teglim za još četvoro bez hvala ni dobar dan. Nikad se neću udati opet. To je za mene spaljena knjiga. Trenutno me uči mama da koristim motornu testeru, drva su preskupa, a mi imamo branište, znači sve to radimo nas dve žene. Klasično tastaturistu mislim da bih mogla nositi u zubima jer dečko možda ima 120 kila, ali sile u njemu je pitanje koliko je. Održavam dakle kuću 9/10, dete, menjam majku u mnogočemu jer je stižu godine, okućnicu od 9 ari, voćnjak, idem do banje i održavam i tu kuću s nadom da će već jednom napraviti normalnu banju i da ćemo tu imati možda izvor prihoda kao pre. Sve te muške poslove završavam ja, tj. mi. Menjam gume, svećice, neke sitnice oko kola, ulje i slično, samo kad moramo vozimo ga dalje. Imamo kanal, nema tate ali je izgradio prilično lepu kuću. I svrsishodnu.
Dakle ja sve radim. Zapravo moja mama sve radi već 20 godina a ja sam do skoro bila samo učenjak i pomagač, ali poslenjih 5 godina sam sve što mogu da budem. Kada bi se nekim čudom i pojavio čovek koji bi me voleo, sumnjam da bi uspeo da me odvede odavde. U početku mi je bio horor kad sam počela da se suočavam sa svime što majka godinama radi. Sada sam se navikla. Bolje u svojoj kući i govna da jedem nego u tuđoj sa zlatne tacne.
Ne bih otišla da nekome, ikome budem opet rob, pa ne znam, nema tog k..ca. Tate nema. Ali HVALA tata! Inače bi morala očito na silu da se udajem kao ovde žene što moraju ili to ili na ulicu. Srbija je i dalje jedna krajnje primitivna sredina.
Eksploatacija? Ne bi to tako nazvala. Svako živi život kakav mu je dat. U taj život ulazi i fizički i svaki drugi rad. Ovo sam ja izabrala. I tako će ostati. Ne mogu da kažem da sam se u braku ovoliko mučila jer smo živeli u stanu, ali sam imala tretmane kakvi se samo mogu poželeti možda u logoru. Verbalnih i psihičkih naročito, neretko fizičkih, s tim što sam se i kad bi pokušala da se rvem bila baš brutalno savladana i vremenom sam naučila da ne pružam nikakav otpor.
Ne verujem u Boga ali sam zahvalna životu što me je spasao iz tih kandži, na ovaj ili onaj način, kad je već moralo u njih da upadnem. Od mira nema lepšeg života, od tišine nema prijatnije melodije. Od knjige nema boljeg prijatelja i od čiste dečije duše nema lepše kreacije Univerzuma.

Kuhanje je vještina kao i svaka druga i ako sam je ja mogao izučiti do tog nivoa da stignem da kuham uvijek bez obzira na obaveze, onda moze i ona.

Onda jedan dan ti, jedan dan ona, i tako ukrug.

Ako žena ne može da stigne da kuha zato jer “aLi jA RaDiM”, onda je jebeno nesposobna i neupotrebljiva. Kuhanje je vještina kao i svaka druga i ako sam je ja mogao izučiti do tog nivoa da stignem da kuham uvijek bez obzira na obaveze, onda moze i ona.

Aj ne seri sa tim spikama zena neupotrebljiva ako ne stize ili ne zna da kuva. Necu na osnovu toga sebi da biram partnera nego na osnovu kompatibilnosti po stvarima koje su zapravo bitne. Ja evo znam da kuvam ali to radim jako retko jer ne zelim, smara me i trosi mi vreme i energiju koju mogu da upotrebim na 1000x bolji nacin nego da seckam luk jebeni ili sargarepu. Krindz mu platiti ketering ali ce da se zali da nema kintu, pa some zaradi pare umesto sto seckas sargarepu jebenu za to vreme

Plaćanje nekoga da mi čisti je blam spika, ne treba mi nikakvo njuškalo da vršlja po kući i privatnosti.

Hahaha da poznat je blam platiti drugoga da ti radi stvari koje ne zelis, evo sve vile sa batlerima i poslugom se ubise od sramote, aj ne jedi govna leba ti. Naravno da cu pre da platim nego da tretiram zenu kao poslugu.

Plaćanje nekoga da mi čisti je blam spika, ne treba mi nikakvo njuškalo da vršlja po kući i privatnosti.

od kad je ovo blam?

ako vam treba neko da cisti i pravi da jedete onda imate srece sto zivite u ovom dobu gdje kompletnu svrhu postojanja temeljite na kucanju kodova a sve ostalo prepustate drugom.

Gambi zivis u 70-100 kvadrata, idiotski je da ti to treba cistiti neka mahom starija žena umjesto vas fizickih sposobnijih i mladjih ljudi. Mogli ste komotno kod majke ostati da zivite oboje jbg

ako vam treba neko da cisti i pravi da jedete onda imate srece sto zivite u ovom dobu gdje kompletnu svrhu postojanja temeljite na kucanju kodova a sve ostalo prepustate drugom.

Gambi zivis u 70-100 kvadrata, idiotski je da ti to treba cistiti neka mahom starija žena umjesto vas fizickih sposobnijih i mladjih ljudi. Mogli ste komotno kod majke ostati da zivite oboje jbg

aj ne seri leba ti. zivis sam i jedes govna.

Nije mi neophodno da mi neko cisti i kuva brt nije u tome stvar nego platim da ne trosim vreme i energiju na to jer imam milion pametnijih nacina da upotrebim svoje vreme. A ako ne volis da radis te stvari bukvalno je svaka upotreba vremena pametnija. Da, imam srece sto zivim u ovom dobu ali imas i ti umesto da nas gone vilama da oremo njive feudalcima aj ne jedi govna ovde sad

Мислим да Плиду зајебава мало....

Kuhanje je vještina

Kuvanje je ništa u mom danu. Odmor... Momenti kreativnosti i rekreativnosti. Smešno mi šta čitam ... mislim ne rugam se ja nikome, smejem se sebi koliko me je savio život, jebo mi je nanu u rč. Čitam onomad napisao neko mašina za sudove i mašina za veš sa sušilicom ... Naučna fantastika za mene.