Prijava

Занима ме како се храните у зимском , а како у летњем периоду?
Какве комбинације јеловника правите? Какву исхрану практикујете кад сте активни на послу у школи?

Ваша искуства и савети....

Моје искуство - од кад сам престао да једем масна пецива и пице из пекаре изгубио сам двадесет килограма.

Храним се стандардно, чекам млади лук у пролеће и ајвар у зиму.

Trudim se da jedem hranu bogatu proteinima i ugljenim hidratima. Jedem ribu bar jednom nedeljno. Uveče voće. Leti više vode. Izbegavam gazirano. Jedem slatkiše. Nekad i u neumerenim količinama.

P.S. Piletina i riba - zakon!

Јну јел' то копираш мој јеловник ?

Trenutno ne jedem. Vadio sam zub pre 6 dana(ili godina) i od tad nisam jeo skoro nista. Inace jedem sve i nadam se da cu to doziveti ponovo. Amin.

Пошто живим у Централном Банату, мој јеловник је богат свињетином, пилетином и рибом. Слаткише једем слабије, и под обавезно бар једно кувано јело дневно. Супа, пасуљ, грашак... углавном без меса. Месо за доручак и вечеру обавезно. Воће само када је сезона и то из мог воћњака.

Previše široka tema. U ovo se inače dobro razumem. Ajd' da probam, ko ima "problema" sa kg, a ne smatra ih primarnim u životu pa nije spreman da trenira, izgladnjuje se itd. Neka uradi sledeće

-Izbaci šećer(u potpunosti), to je najbitnije!
-Što redje istovremeno jede hidrate i proteine(teško izvodljivo, ali jako dobro "radi")
-Smanji unos mlečnih proizvoda(mlečna mast je najgora).

Još nešto, tri obroka i dve užine su uvedene kao standard pre "100 godina", kad su ljudi mnogo više fizički bili aktivni. Čovek koji ne radi fizički posao, i ne prepešači dnevno više od 5-6 km neće biti gladan sa dva obroka i dve voćne užine. (hoće u prvih nedelju dana dok mu se želudac i mozak ne naviknu).

Francky, a kako da nabacim još jedno 2-3 kila, a trenutno nisam u mogućnosti da treniram?

@jNy
Pročitao sam gore kako se hraniš. To je ishrana za čoveka koji hoće da smrša ili da bude zdrav, sve sem slatkiša. Inače ne bih savetovao nikome da menja takav način ishrane, pošto će "kile" svejedno doći s godinama. Ako baš želiš tih par kila, umesto voća uveče, jedi klopu iz pekare. A umesto negaziranih sokova pij kolu zero(to sranje nema šećera u sebi pa ne goji, ali ima nekih aditiva i zasladjuvača koji izazivaju glad, ako to piješ uvek ćeš biti gladan).

U suštini, što se nezdravije hraniš, to ćeš lakše kile dobijati!

Osluškujem svoj organizam-pa ga,u većini slučajeva,poslušam.Smeta mi jaka hrana,pržena-pogotovo na masti!Bareno mi najviše prija,puno vode-jes',ali pijem gaziranu..
Voće uvek-sezonsko,ne volim ono iz zamrzivača.
Nekad (u PMS-u)jedem kao mećava-sve što mi dođe pod ruku,al' ne marim,to posle samo "otpadne".Znači,kad mi kako telo zapoveda-ja pokušam da to ispratim-do sada je uspevalo.
Za divno čudo,ne jedem slatkiše-ili u onim količinama koje bi pravi ljubitelji slatkog prokomentarisali kao "uvredljivo malu".
I,da.Nikad se ne merim na vagi,nemam je kod kuće,a poslednji put sam se merila u spa centru,jer je bila tu.Eto.

Puuuj, vi ste tako nesrećni.

Ništa bez svinjetine i pasulja. Amin.

Miro,šta da se radi-pasulj volem,ali posle crknem zbog njega :)
A svinjetinu ne jedem-pa -Bog! (nisam Muslimanka) :)

Al' zato treniram! :)

Izležavanje&Rebarca <3

Šta treniraš?

Miro, stoko jedna :)

Може ли ми неко препоручити неки режим исхране за дебљање? Не би било на одмет да набацим неких десет кила.

Jedi šljive sa viršlama.

Славко посебно узимај у комбинацији са хладним млеком ако 'оћеш да ти стомак брзо проради...

Само се ви зајебавајте.
Дали су ми надимак "Штиглић".:(

Jagnjetina majka! Osim sto se nezdravo hranim: pusim i pijem, sve to zasladim jednim treningom u teretani i na kraju dana izgledam super :)

To Mirjana!pasulj je zakon!
ja sam naucen da jedem sta ima ili da gladujem...sve sto mi se jede jedem,nema tu neke mudrosti,ali ne volim slatko,a na pohovanom belom mesu i ribi bi mogao ziveti...:D
e da,Slavko,ako oces da se ugojis moras da jedes(nema tu nikakve filozofije,ako ti ne uspeva onda verovatno imas pantljicaru),vise obroka u toku dana i to je sve...ne moze se ugojiti neko ko jede dve pice dnevno...:)