Prijava

Let the right one in planiram da gledam, svakodnevno. Jos nisam.

Cashback, mali indie film... lika, studenta umetnosti, ostavila devojka, ne može da spava pa radi noćnu smenu u supermarketu sa gomilom čudnih likova. Svako od njih nalazi neki način da se bori sa sporim prolazkom vremena u noćnoj smeni. On zamišlja da usporava vreme, šeta se medju zamrznutim ljudima, crta devojke, divi se lepoti, razmišlja o prirodi života... lep film...

Treba mi pomoć - davno sam gledala jedan film, mislim da je irski, a ne znam kako se zove. Dvoje beže iz svog grada zato što su u vanbračnoj vezi. Prave jedno, pa drugo, pa treće dete. Jedva sastavljaju kraj s krajem, i prinuđeni su da često menjaju mesto boravka. Situacija postaje nepodnošljiva. Jednog dana, najstarije dete čuje razgovor između oca i majke, tj. svađu, koja se tiče njihove materijalne situacije. On umišlja da su oni (deca) krivi za takvu situaciju i, dok su matorci bili na poslu, davi malog brata, guši sestru, i na kraju se obesi. Veselo.
Zna li neko o kom se filmu radi, tj. kako se zove?

Izvini Insolent, ali nemam pojma, sačekaj sledeći komentar :).
Pre neki dan sam gledao Up (Do neba). Toplo preporučujem :).

Pogledajte večeras na ''avali'' thank you for smoking... simpatičan filmić.

the brothers bloom pored dobrih glumaca ima par dobrih forica,ali bukvalno par.. i to je sve od njega..
a skoro sam gledao panov lavirint,i uspio je da me odusevi i pored sto pozitivnih kritika koje sam cuo i procitao o njemu..
Moon -(sinoc gledao)nova naucna fantastika,za holivudske standarde i vise nego dobar..
'25th hour' niko nije spomenuo ja mislim,kao ni 'the game'.
od starijih: 7 samuraja i 8ipo.
moram ovako izbacat po par,jer se ne umijem zaustavit ako pocnem nabrajat..:)
i evo jos jedan: francusko-spanski film, kombinacija spanskih glumaca i francuskog rezisera,isto tako i kombinacija vise zanrova, ludih i nebuloznih ideja,kadrova i dobre muzicke podloge.. 'Science of sleep' Ili vam se nece svidjeti ili ce vas oduseviti ..

Preporuka:
-The Edge
-Silence of the lambs
-Cannibal rising
-The Shining
-Full metal jacket
-Clockwork orange
-Rashomon
-Hitchiker

A preporucujem i jedan animirani, Pixar-ov film pod nazivom `WALL-E`, mene je odusevio....

Život Emila Zole, mator ali fenomenalan film. Teme: pravda, istina
Narednik Jork, takođe mator ali odličan. Teme: moral, vera

Napad na policijsku stanicu 13, Karpenterov film iz 1976. sa odlično obrađenom temom straha.

"29th street" (Danny Aiello, Anthony LaPaglia). Istinita priča o najsrećnijem čoveku na svetu, koji je osvojio 6 mil.$ na američkoj lutriji. Jednostavan film, bez holivudskog glamura, što bi ameri rekli - must see! Gledao sam ga nekih 47 puta dosad:)

The Insider, film koji prikazuje realnost savremenih medija koji se nalaze pod snažnim pritiscima velikih kompanija koje ne biraju sredstva da zaštite sopstvene interese.

Evo par predloga od mene: Man on fire - genijalan film kao i većina sa Denzelom Vošingtonom, Lord of War, L.A.Confidential, Little Nicky, Bang bang you are dead, TTC of Benjamin Button,.......................

O pobogu, Ofi...
"Mjuzikl je, ali ne kao američka-teen sranja, nekako je sve deprimirajuće i morbidno, ali svi pevaju pa se nećete osećati depresivno na kraju filma"?
To je Svini Tod...
I ti stavljaš "nije kao američka-teen sranja"?
:D:D:D

Čekaj, malo sam mrtva umorna pa te ništa ne shvatam...Šta nije u redu sa tim što sam rekla?
Obično kome god da pomenem S.T., onog trenutka kad im kažem da je mjuzikl, oni kažu da su gledali Hairspray i High school mjuzikl i da ne vole mjuzikle.
E, ja nisam gledala te filmove i nemam nameru, znam na koju foru idu i ko otkida za tim filmovima i znam da mi se neće svideti, ali samo kažem da je to neka druga vrsta mjuzikla. Mada, dovoljno je reći samo da igra Džoni Dep...aaaahhhh :P

Ništa... srećeš pogrešne ljude. :D

Ma... Uobičajno. :D
Žan-Luk Godard, "Do poslednjeg daha", prvi film Belmonda.
Onda, "Deca Raja", Marsel Karne.
Linčova "Dina"...
Bla, bla... Dobri, a i ne toliko očigledni. I još...

evo ja sad odgledah "Good bye Lenin" - Wolfgang Becker i preporučujem

"Eastern Promises". Fin filmic. Naomi Vots, Vigo Mortensen, Vinsent Kasel. Bio skoro na RTS. Ako nekom trebaju titlovi nek se javi. Ovi sto kruze netom su puni bisera.

edit: Ko ima stomak da odgleda svih 156 minuta "2012"-e, ima krmacu od mene.