Prijava

A za ljubitelje tinejdzerskih komedija (znam, niko ih ne gleda, svi gledaju filmove kao "Engleski pacijent" posle deset sati na poslu :-)) preporuka je "Girl next door". Plitiko i opustajuce.

Engleskog pacijenta i Balkankan pogledati takodje...

dobro si ovo reko za Girl next door...za mene sasvim dobra komedija, e sad ako oces da gledas malo bolji film na tu temu dodas Kevina Smitha i eto ti Zack and Miri make porno...filmcina!

Ha Ha Ha... BalkanKan!!! Odlično jugoslavensko ostvarenje!!!
Vrlo nostalgičan film...

Taj film je fenomenalan.

@medicus i @Ivana
drago mi je sto delite moje misljenje...ja se uvek dobro nasmejem kad gledam taj film...

"Bugarska rabota" :)

Kad se vec pominju domaci filmovi - O pokojniku sve najlepse

Nije mi jasno kako su im dali da snime takvu sprdacinu na komunizam 1984...

Ma snimali su sprdacine...samo mi tako mislimo da se nije moglo snimati...meni prvo padne na pamet Mlad i zdrav kao ruza...

Film koji sam odgledala TEK sada, sram me bilo.
Naked

Odavno nisam nesto bolje.

imam jedno vise stotina omiljenih filmova,ali jedan koji me uvek potrese je Rain Man-Kisni covek........fenomenalan film

Dead Man (Jim Jarmusch)
Psycho (Alfred Hitchcock)
Rear Window (Alfred Hitchcock)
It`s a Wonderful Life (James Stewart)

Desetak Kurosawinih filmova recimo...

1.Reservoir Dogs (Quenteen Tarantino)
2.The Mission (Jeremy Irons,Robert de Niro)
3.Saving Private Ryan (Ekipa...)
4.Fight Club (Brad Pitt,Edward Norton)
5.The Darjeeling Limited (Owen Wilson,Adrien Brody)

Takodje filmovi Lika Besona,Pedra Almodovara,Lucas,Spielberg,Cameron,Coppola... i pored toga sto je dobar glumac,Clint Eastwood je jako dobar reditelj!

Mene jako interesuje da li ovde ima obožavalaca Ingmara Bergmana ili Andreja Tarkovskog?

Preporučio bih svima koji od filmova ne traže dvočasovno ubijanje dosade, tj koji vole prvenstveno umetničke filmove začinjene filozofskom tematikom, ovu dvojicu umetnika. Kod njih je sve posebno i nikad ponovljeno. Sa obojicom treba imati živaca, jer dok se ne skapira njihov ples sa kamerama, pojedini njihovi filmovi mogu delovati uspavljujuće i čak dosadno, ali to je samo za onaj filmski ukus koji je odrastao na Holivudu poslednjih 25 god. Npr. "Nostalgiju" od Tarkovskog sam morao da gledam nekoliko puta da bih mogao da nešto skapiram, bez naravno pomoći kritika koje nisam hteo da čitam dok ne sklopim sopstvenu sliku, i svaki naredni put sam bio sve prikovaniji za fotelju i doživljaj tog filma za mene je prosto neopisiv. Sličan je trip i sa "Tišinom" ili "Zimskim svetlom" od Bergmana. Tarkovski je sažetiji, ima tek nekoliko duuuuuugometražnih od kojih nijedan nije promašaj, dok je Bergman snimio nekoliko puta više filmova, te sam kod njega nailazio na neke koji su ostavljali bljutav utisak, mada je i pored toga Bergman moj omiljeni ikad. Svi oskarovci od sedamdesetih do danas od Bergmana su se učili kinematografiji. Uglavnom treba biti strpljiv i istrajan sa ovom dvojicom reditelja, a intenzivna inspiracija i neverovatan spektar otvorenih pitanja, ostaće kao utisak od pogledanih njihovih filmova.

Gledala sam samo jedan film Tarkovskog: Offret - Sacrificatio, i svideo mi se. Bergmana nikad nisam gledala, a čuči mi ovde pored levog kolena :-)

Od Bergmana jedino Sedmi pecat...a od Tarkovskog...Andrej Rubljov...toliko.
Kad imam nekad vremena pokusacu da odgledam jos.

U medjuvremenu odgledajte:
Bronson - film iz ove godine, britanski, o njihovom najpoznatijem zatvoreniku, koji robija vec 34 godine, a lud je ko struja...

Jel' gledao neko Brothers Bloom? Liči na dobar film, odlični glumci(Adrien Brody, Mark Ruffalo...), poslednji film od istog pisca/režisera bio odličan Brick, a još i sniman kod nas i u okolini (Beograd, Vojvodina, Madjarska, Bar...)...

"Rubljov","Stalker"od Tarkovskog,"Bura","Dete iz Mekona","Ričard III" Grinaveja..

Od novijih stranih filmova preporučila bih vam "Angels and demons", "Eagle eye", "The Express", a od domaćih filmova, jedan od mojih omiljenih, a to je "Lavirint", zatim "Variola vera", "Lepa sela lepo gore", "Bulevar revolucije", "Kaži zašto me ostavi" i "Hadersfild".

ja sam u petak gledao edit i ja :D

Italian job(али онај стари из '69.са Мајклом Кејном),Јужњачка утеха,Путовање у средиште земље...Нисам неки филмофил,али ово препоручујем.

I sad će dupe da mi pomera mesec dana jer je gledao Edit i ja pre mene... Smrad! :)

Pre neko veče sam gledala malo stariju američku srednjoškolsku komediju Porky's i moram da priznam da me nije skoro rasplakao od smeha neki film.
Veoma simpatično i nenametljivo duhovit film ili samo samo bila dobro raspoložena :)