Prijava

ova fender je bas lijepa na oko

http://line6.com/podstudioux2/images/ux2screenshot.jpg Ја већ имам ово чедо, то је тај фазон само више улаза, потврђујем да је Радјардова продаја супер повољна и исплатива. Је л' траје и даље, имам пар другара који би можда били заинтересовани, тј. да ли да им прослеђујем?

ewo zašto može i za pet soma, kopiraću šta sam napisao na fejsu u oglasu

1. Potenciometar u najnižih 5% okreta nekako čudno radi, prvo utišava levi kanal, a desni se blago čuje i utiša tek kad se potenciometar zavrne kompletno. Jedva sam provalio ovo, retko kad mi je pot toliko zavrnut.

2. U Line 6-u se nisu iscimali oko drajvera za poslednja dva Windowsa, pa ako iščupam USB kabl dok mi je Reaper upaljen, izbaci plavi ekran(u Win-u se ne dešava ovo). Čini mi se da u FL Studiju i Kjubejzu nije to radio, ali da naglasim.

inače ga i ne bih menjao da mi ne treba fantomsko napajanje za mikrofon u spravi, tako da, pitaj drugare

http://i.imgur.com/gosICN3.jpg

Evo da se pohvalim malo, uzeo sam pojačalo, Bugera BC30-212. Ful lampaš 30W sa 2 zvučnika od 12 inča. Jebe keve kakav zvuk, 48 soma, al' vredi, jebeš mi sve.

@autor Ludi Čak:

velike čestitke, napravili ste odličan izbor, 48 soma je ništa za takvu spravu

jel ti ovo bre neki Žan Žan ručni rad??

Odličan je izbor, prvo sam mislio da uzmem mali Orange od 35W solid state od tipa 14 soma i na kraju odlučio da sačuvam dve plate za ovo, ali realno sad imam pojačalo za ceo ćivot. A ako misliš na gitaru Jack & Danny Telecaster, nemam pojma ništa o njoj, to mi je devojka dala, fina je gitara baš, s obzirom da je koštala valjda 150 evra. Magneti su ok, ali vrat je idealan, debljina je taman, nije previše tanak, javor ja dobar, nije onaj masan lakirani što zapinje, laka je za sviranje, ja sam je podesio, akcija je niska i intonira je savršeno. Ne žalim se :)

Ako se neko pita, pedale gore su s leva na desno: Joyo D-SEED digitalni delay, Electroharmonix East River Drive, kao neki lagani overdrive, Electroharmonix Big Muff Wicker fuzz i Mooer Micro Looper.

A, džek en deni piše, mislio sam da je ručni rad onog našeg majstora Žana

A ta bugera radi za sto soma dinara

Ma odakle mi pare za ručni rad :)

A stvarno je nerealno, i koliko je jako i glasno, sreća pa ima iza prekidač za pola snage, spustim na 15W i držim Master Volume na bukvalno 0.2 od 10 i i dalje je glasno ako na kanalu odvrnem više od trećine i jako sviram. Zvuk razbija, klin je savršen, kristalno jasan, pun, ne fali mida, ima bas baš jak, na ovom Telecaster bridge magnetu u Clean kanal je toliko kristalan da buvkalno ne može čistije. A kad se odvrne malo Volume na High Gain kanalu na Neck magnetu, peva jebeno, sustain na ovoj ispod-prosečnoj gitari bez ikakvih pedala ubija, bendujem žicu... fazon 15 sekundi se čuje bez prekida.

Otišao u Mitros, probao neki Fender mali od 25W, pa u Mariću onaj Marshall MG30, i na kraju u Artist otišao, svirali sa ortakom i onim likom tamo jedno sat vremena.

Otišao u Mitros, probao neki Fender mali od 25W, pa u Mariću onaj Marshall MG30

prvo sam mislio da uzmem mali Orange od 35W solid state

to je ono kad ja pišem ovde da sve treba da se ode i proba, ne bi nikom palo na pamet da kupuje đubar opremu kad bi znao kolko bolje može da zvuči s malo više uložene kinte

Ali stvarno, planirao sam da potrošim najviše 20 hiljada i na kraju odustao jer da sam uzeo neko pojačalce za sobu, morao bih da kupujem posle nešto ozbiljno, ovako sam sačekao mesec dana, odvojio po 16 hiljada od dve plate i dodao mi ujak još 16 hiljada i uzeo ovo. Bukvalno, razlika je neverovatna, znači onaj Maršal od 29000 u Mitrosu ne može da prismrdi ovome. Da mogu da ga odvrnem kako treba i da sviram kad god hoću, ne bih ni gasio.

Bez uživo probanja se uzima samo nešto što nije do osećaja, recimo neka oprema, tipa interfejs, neke pedale i slične stvari. Ove pedale neke sam uzeo bez probanja, ali sam zato pogledao jedno 200 Youtube review i demo klipova, i to sam opsesivno gledao samo one kvalitetno snimljenje, a ne one što kamerom snimaju u spavaćoj sobi. Znači profi kanali od prodavnica muzičke opreme ili ljudi koji žive od toga.

Mada, za svakog ko planira da se baci u potragu za opremom, pazite se... dobro je kad se nema para. :) Upadneš u neki trans, hoćeš da kupiš 10 pojačala, 15 gitara i 30 pedala nakon par dana na sajtovima raznim i Youtube-u.

na kraju sam kupio neku cort skroz klasicnog formata, debljeg vrata sa pikapom, jer mi se tako htelo, ocu da ucim to da sviram.
evo kako zvuci, sirov zvuk bez ikakve obrade:
http://vocaroo.com/i/s0IPW0ftIBve

lepse 20x zvuci uzivo + ladno sam ukapirao da ne umem lepo da hvatam barre, samo sto se to na elektricnoj i ne primecuje. pogotovo snimljen ton, ne prasta ni najsitniju gresku.

čestitke, widi se da ste imali inženjerski pristup swiranju i da je klasichna gitara ipak bila prawi izbor za was

kupio sam klasicnu kad hocu da sviram klasicnu muziku. kad hocu zabavnu, sviracu na elektricnoj. narodnu isto na elektricnoj milim

Треба у суботу да свирам по први пут са више људи (до сад сам био сам) на једном сплаву и требају ми савети:
1.) Имамо миксету, 3 микрофона, 2 сталка и 2 кабла. Изнајмљујемо два разгласа, два сталка, микрофон и два кабла за микрофон. Да ли сте изнајмљивали већ негде нешто да знате да ми препоручите, да ме не одеру? Београд је у питању.
2.) Да ли нам требају монитори? Локал није велики уопште, нешто преко 100 квадрата по слободној процени.
Сви инструменти су акустични, ако је то уопште битно (акустични бас, гитара, кахон и кларинет). Хвала!

ne znam za cene, a za monitoring, jebiga, šansa da će ti trebati se kreće od "ne treba mi ni za kurac" do "sviram napamet i molim boga da sam se uklopio sa bendom" u zavisnosti od glasnoće benda, gde je montiran razglas i kolika je galama u lokalu

šta znam, ako vam nije problem za kintu, montirajte monitore makar na toj prvoj svirci, da budete rasterećeniji, s obzirom da ćete biti podložniji tremi i brizi da ne zajebete nešto, pa ih ugasite na par pesama da vidite kakva je razlika

Пази, није нам фрка до гуше, али свака уштеда је добродошла, јер нас не плаћају превише за свирку од 3 и по сата, па би било лепо да остане нека пристојна цифра по глави становника. Али то је добар савет, тако ћемо вероватно и урадити. Хвала ти.

jel svirate možda na onom splavu iza hotela jugoslavija sa irskim zelenkastim dezenom