Prijava
   

Jovan Deretić

Milan Tarot savremene srpske istorije, samozvani doktor istorijskih nauka(inače metalostrugar), reformator gramatike zaslužan za utiranje palatalizacije u srpskom jeziku(tvorac mrskog mi prideva "srBski") i među obrazovanom omladinom poznat kao Ovan Seretić. Sve bi ovo bilo nebitno da dotična spodoba ne održava "naučne" skupove širom Srbije (inače puni sale u kojima se ovo održava) na kojima neobrazovanoj raji potura priču o Srbima kao nebeskom narodu od kojeg su nastale nacije kao sto su Grci, Egipćani, Rimljani... Na sebe je skrenuo pažnju knjigom "Zabranjena istorija"(sjajan marketinški potez, samo reci Srbinu da je nešto zabranjeno i smatraj da je posao obavljen) u kojoj nas prosvećuje saznanjem da ova istorija koju mi učimo(doduše, treba istoriji prilaziti sa velikim rezervama) ustvari i nije prava istorija nego zavera stranih službi da se utre sveti srpski narod! Knjiga je puna nebuloza koje kao da je pisao naduvani Ekrem Jevrić i autentičnih mapa koje je verovatno Deretić sam crtao. Jedino što nam preostaje je da pretpostavimo da je:

1. Deretić begunac iz ludnice Arkam koji se doselio u zemlju ludaka na brdovitom Balkanu. Moguće je da je doneo svoje radove sa rekreativne nastave i da je njih otkrio Saša Popović(inače čovek koji zna sta ostali ludaci traže) pa sada Deretića koristi kao marionetu i stiče jos prihoda za svoje carstvo zla!

2. Deretić ljubitelj lika i dela Monti Pajtona, pa je hteo da se i on malo našali sa srpskom istorijom i prikaže nam njenu smešnu stranu, ali pošto su neki to shvatili preozbiljno čovek je resio da se malo ovajdi.

3. Deretić je pokvareno đubre, šarlatan i iskompleksirani metalostrugar koji zarađuje na nepismenosti naroda, mada nije još utvrđeno da li veruje u sva sranja o kojima piše knjige!

- Gospodine Deretiću, ovo je egipatski istoričar Muhamed Fati Osman, inače čovek za kog se tvrdi da mu nema premca kada je u pitanju egipatska istorija! Gospodin Fati Osman želi da sa vama prodiskutuje o autentičnosti vaših dela i tvrdnji da su egipatski faraoni ustvari Srbi poreklom iz Gornjeg Brijanja.

- ŠTA? Ko je bre on da sa MNOM diskutuje o arhaičnosti mojih dela pička mu materina! Je l' znaš ti da biste vi kurac malo sagradili piramide da vam nije bilo nas Srba! 'Ajde bre sramota! Još bi oni čuvali one, kako se zove ono sto jurca po pustinji pička mu materina, kengur beše?! E to, još bi se oni sa njima jebavali!

-?!?!!?

Komentari

Pod 2. Isto kao i onaj Dejan Lučić, video čovek da se debili lepe na gluposti i još hoće to da plate. Ihaaaj radosti

Sve,sve da mu covjek oprosti, al' da je Aleksandar Veliki u stvari vojskovodja Aleksandar Karanovic - to je jednostavno apsolutna glupost bez premca u nasoj istoriografiji. Ako se to time uopste moze nazvati.

Nije to nista kakvih sve nebuloza ima...

A pre Aleksandra Naseg bio je i izvesni Nino Belan koji je sa vojskom od 30 000 Srba izvrisio invaziju na indiju. Zato je bilo oslabljeno persijsko carstvo i Aleksandar Makedonski(nas) je mogao da ga unisti. :D

MENTALNOSTRUGANJE
Jovan Deretic metalostrugar i clan akademije nauka Rusije. Mora da je ova ustanova depadans ludnice na Guberevcu, kad su njega prihvatili za clana i priznali mu naucnu titulu. Ta organizacija sigurno okuplja ruske i balosvetske ludake, koji misle svojom glavom, a ne slede naucne autoritete nemacke isoriske skole i raznih Muhameda, cuvenih autoriteta za istoriju i druge stvari
Samo mi jedna stvar nije jasna: odakle toliki jed i mrznja prema nekome ko nudi NA OSNOVU NAUCNIH ARGUMENATA drugaciji pogled na istoriju. Stojan Djordjevic

Da, na osnovu fabrikovanih i nerijetko neistinitih naucnih argumenata.

MENTALNOSTRUGARSTVO
Ima J. Deretic i pretece koji su istU tezu zastupali. Preporucujem vam radove naseg akademika Milana Budimira i radove prnalazca Vincanske civilizacije D. Srejovica, ako od silnog jeda u vasu glavu ista moze da stane

S tim u vezi Vam toplo preporucujem djela Georgija Ostrogorskog i Ilariona Ruvarca, kao i radove nekih 5000 doktoranata odsjeka za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu koji su vrijedno radili na nalazenju vjerodostojnih i tacnih podataka o srpskoj istoriji. Ne, Srbi nisu najstariji narod na svijetu. I da, Srbi imaju uticaja na svjetsku istoriju koliko i kubikaza eukaliptusa u Brazilu na Bila Gejtsa.

Eto,o tome pricam u definiciji.Ako je Jovan Deretic clan ruske akademije nauka ja sam naslednik kraljice Elizabete,i to prvi!Ispred Carlsa,Viljema i Harija!

Kojih crne naucne argumente on nudi?Majko Bozja i svi sveci...

Čudan neki član akademije kada ga nema u članstvu na zvaničnoj stranici te institucije

Super definicija, uz malu primedbu: Retardirana konstrukcija "srBski" nije posledica neupotrebe palatalizacije već jednačenja suglasnika po zvučnosti.

Ismejavate svoju sopstvenu istoriju... moroni...

Минус дефинитивно, најлакше је бити мајмун који у животу није књигу прочитао и пљувати по другима који нешто истражују. Деретић је краљ!

KrkotaurovSledbenik

Минус дефинитивно, најлакше је бити мајмун који у животу није књигу прочитао и пљувати по другима који нешто истражују. Деретић је краљ!

АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА, Образовци смрде.

Deretic je kralj? Kralj cega i koga? Kralj naivaca, pluobrazovanih srpskih ultrnacionalista, onih koji su samo culi za istoriju kao predmet u skoli. Koji su ucili za dvojlku, i to da znaju kada je bio Prvi svetski rat, da nije poceo 1389. godine.
Vecina, ma koja vecina to su svi, koji podrzavaju Deretica, a koje znam, jesu obicni ultranacionalisti, koji samo umeju da ispaljuju neke smesne parole, od kojih se coveku ili smuci ili mu se smeje do suza. A tek kada pocnu sa teorijama, sa "mudrolijama" koje pricitase u tzv "knjigama", tzv "tajne srpske istorije", tzv "istoricara"... ma tu nema kraja smehu!
Naravno, kada ih poklopite sa argumentima, njihovg "glavni" i jedini "argument" ostaje - da ste izdajnik, uz obavezno pitanje da li ste uopste poreklom Srbin ili Srpkinja! Ako im osporite Deretica, navesce vam hrpu drugih lakrdijasa, za koje ste uglavnom prvi put culi, posto se doticni i ne pominju u ozbiljnim istorijskim knjigama, odnosno nisu nikada ni bili svrstani medju ozbiljne i priznate istoricare, ili autore nekih dela.
Uzasno ih boli kada im se smejte u lice, ali to je najbolji nacin da im pokazete koliko su smesni. Ako vam predloze da nesto, kao, procitate pa onda kritikujete, samo kazite da je zanimljivje citati telefonski imenik Srbije od toga, i da jedino sto tu vredi jeste papir i boja za stampanje. Uglavnom posle tih opaski odustaju od dalje rasprave, ako se uopste raspravom moze nazvati prica o takvim glupostima. Jer jednostavno ne znaju sta vise da vam kazu. Ako slucajno naletiti na one malo drcnije, koji nece tako lako da odustanu, predlazem sledece mere mentalne samoodobrane od istih:
- trazite dokaz za tvrdnje, a cim pocnu da vam navode koje kavke anonimuse, ili da izvrcu i zloupotrebljavaju renomirane autore i dela, samo kazite - falsifikat (sto uglavnom i jesu njihovi dokazi, koje sami "pronalaze", drugim recima podmecu)
- ako i posle toga ostanu "na nogama" najbolje da ih prijateljski zamolite da se prosetate do psihijatrije, gde ce strucna lica prezuete neophodne mere za zbrinjavanje i pomoc obolelom.
Sa onima koji imeju da sastave prosto-prosirenu recenicu "diskutujete" malo ozbiljnije. Posle saslusane salve "novih" i "epohalnih" otkrica iz srpske istorije, samo ih pitajte zasto o tome niste reda jednog procitali kod autora kao sto su: Corovic, Krestic, Antic, Samardzic, Ostrogorski, Ljusic, Protic, Mihaljcic, Bozic itd... Neka vide da znate i vi nesto, za razliku od njih - ono sto jeste priznato i tacno.

Deretic nije akademik Ruske akademije nauka, koja je ozbiljna institucija, koja okuplja najzasluznije naucnike u Rusiji. On je svoju titulu "akademika" stekao u Petrogradskoj akademiji nauka, koja sebe jos naziva Petrogradska carska akademija nauka... jer je postojala takva institucija za vreme carevine Rusije. Dolaskom boljsevika ta akademija je ukinuta i formirana je Ruska akademija nauka sa centrom u Moskvi. Petrogradska akademija nauka je osnovana kao udruzenje gradjana 1992. godine. I dala sebi za pravo da dodeljuje akademske titule, kao i da se poziva na tradiciju Petrogradske carske akademije nauka!!!

@Tocilovac123. Evo ja pratim Deretica! A ceo tvoj komentar je Argumentum ad hominem. http://sr.wikipedia.org/sr/Argumentum_ad_hominem . A pozivas se na argumente koje ti naravno imas a ja naravno nemam.

Деретић завршио факултет у Француској, докторирао у Америци, и добио звање академика у Русији - и то кад се узме у обзир да се звање академика ретко додељује у Русији! Неке његове изјаве, односно тврдње заиста делују сулудо, невероватно, да не кажем да су плод лудила. Али да ли је ико од вас који га пљујете икада прочитао ишта од онога што је он написао? Не његов рад, него радове историчара, археолога, писаца, географа, на које се Деретић позива?Кад прочитате нешто од тога онда можете да пљујете...

Jovan Deretic je moj rodjak i s ponosom to ističem! Kakav crni metalostrugar, starscream je sve fino objasnio, da ja ne ponavljam opet!!!!

Jovan Deretic je moj rodjak i s ponosom to ističem! Kakav crni metalostrugar, starscream je sve fino objasnio, da ja ne ponavljam opet!!!!

Јесу њега јебали родитељи кад је био мали? То мене занима ових година. И је ли истина да му је деда рекао да ми на балкану живимо одвајкада? Пошто је то, ваљда непобитан аргумент, ваљда деда зна уста га јебем. Где живи чика Јова, да дођем да му дете задавим. Чега се паметан стиди, тиме се магарчина, неука, у уста је јебем ретардирана, поноси. Деретић је имбецил, са популистичким просеравањима који одговарају неукој, полуписменој жгадији која се знањем напаја из курира и трећег ока и глуми неки курац, тобоже беч и ватикан нам крију праву миленијумску историју. кога бре боли курац за србе, најјадније што су масе залуђене мишљу да смо ми стварно неки фактор у свету, а ми млохава курчина.

1. reformator gramatike zasluzan za utiranje palatalizacije u srpskom jeziku(tvorac mrskog mi prideva "srBski"

Netačno, i Vuk Karadžić je koristio ''srBski.''

2. To da li je on strugar, ili poljoprivrednik mene NE ZANIMA.
To što se vi kao idioti kakvi jeste, hvatate Deretića jer čovek PRETERUJE je vaš problem. Još pre Deretića su pisane knjige o Spartancima koji vode poreklo od Srba.
Ma šta se ja objašnjavam, lepo reče Hrist, da ne bacam bisere pred svinje :)

Што носиш швабско име и пратиш Вотана ако си Српин и срБскога рода Тотенкомопе издајо

Izuzetno me zanima čime, kojom emocijom, posto argumenata nema, je potkrepljena ova tvoja bljuvotina na srbskom ili srpskom (uopste me ne zanima) jeziku, pošto si se odvažio, sa ovolikom dozom prezira, bezobrazluka, prostakluka, da diskreditujes nečije delo.

Da si iole obrazovan, kao što tvrdiš da jesi, prvo se ne bi usudio nista ovako ni da pomislis da napišeš, a drugo, zapalo bi ti za oko da Deretić iznosi mnogo naučnih činjenica. Pošto sam siguran da ni ovo ne znas, činjenica je iskaz koji se može proveriti, za razliku od ideologije, demagogije, dogme...

Prvo što bi trebalo da te zaintrigira je Deretićeva teza da su Dubrovčani lagali dok su pisali istoriju Slovena i Balkana. Ako se malo angažujes možeš lako da dodjes do zaključka da je apsolutno istina da se cela naša konvencijalna srednjovekovna istorija temelji na njihovim spisiima. http://en.wikipedia.org/wiki/Mavro_Orbin npr.
Kad bi još malo razmislio, jasno bi ti bilo da je i u 16. veku marketing bio jako značajno političko sretstvo, kao i da je Dubrovnik bio katolički saveznik turskog carstva. Takodje je zanimljivo to što je dosta toga, što smo dozvolili da nam se naziva nacionalnom istorijom, temeljeno na usmenim predanjima ili "usmenim predanjima", naravno ispisanim rukama turskih saveznika, katoličke veroispovesti. Što je Deretić rekao, citirajući svog profesora: "ovde nauke nema". U to sam se lično osvedočio godinama radeći u struci.

Sledeće bi bila teza o lažima sa Berlinskog kongresa, koji je opet provereno služio da bi se napravio plan za Balkan i opet krojenje istorije od strane srpskih neprijatelja. Evo dobar primer recimo ko su jedini autoriteti za albanologiju http://sh.wikipedia.org/wiki/Albanologija

Treće bi bilo da je neko nekada rešio da oduzme pripadnost srpstvu svim nepravoslavcima. Od kad i gde to, sem na balkanu, i možda u Africi, etnička pripadnost ima veze sa verom? Zasto bi svi Srbi katolici automatski bili Hvrati? Postoji u Turskoj samo, tri miliona Srba islamske vere, recimo vrlo zainteresovanih za svoje poreklo i nikome ne pada na pamet da ih smatra dijasporom... Mogli su da nas dele i na osnovu širene noseva na hutu i tutsije, ako ćemo tako.

Ima naravno četvrto i peto i dvadesetpeto, ali sam izgubio malo volju.

Ne radi se ovde o tome da li Srbe neko voli ili ne, nego o tome šta je kome u interesu. Takodje se radi o marketingu, kroz celu istoriju, u skladu sa nečijim interesima. Danas se na sve strane dokazuje kako je vatikan skrojio manje više celu istoriju u službi "svetog" rimskog carstva, a istina je da su rimljani često bili veći vandali od vandala (koji nisu bili nikakvi vandali) ili varvari od kelta i ostalih "varvara"...

Ko ne veruje u globalne zavere i da su prisutne kroz celu istoriju, ima problem sa kukavičlukom ili jako malo istorije zna. Valjda je jako teško prihvatiti da te u školi kljukaju lažima i da mnogo toga što su ti mama i tata pričali da je vrednost najveće vrste, zapravo nije.

Da li je nekome palo na pamet da priča "Srbi su Asirci", služi kao kontrateg svim EVENTUALNIM skrojenim lažima?
Možda pa ima i istine u tome da smo povezani sa antičkim Makedoncima, ako ništa sa istog smo geografskog prostora. Zašto je to tako teško prihvatiti kao bar minimalno moguće?

Zašto je ljudima ovde tako blisko ono argumentum ad hominem, sto je tako lepo istakao nikost87. Zasto je toliko sad značajno da li je mašinbravar, sto po svoj prilici nije? Sto bi bilo loše da čovek recimo ima zanat neki, pored toga što je istoričar :D

Sve i da ima 5 razreda osnovne, ne bi li trebalo da nas prvenstvarno zanima šta govori? Može li nekad neki normalan agnostički stav, da ne sudiš, i jos gore indoktriniras, pre nego što se uveriš?

Povrh svega ne vidim kako Deretić svojim tezama, tačnim ili ne, u manjoj ili većoj meri, ugrožava bilo koga da bi ga pljuvali ovoliko. A zamislite tek da ima istine u tome što čovek govori u prilog VAŠEM poreklu, o stvarima koje su vrlo ozbiljne na moru planova. Da li biste se osećali glupo bar malo? Verovatno ne, jer ne biste tako lako ni pisali da stojite iza toga što napišete.

Povrh svega ne vidim kako Deretić svojim tezama, tačnim ili ne, u manjoj ili većoj meri, ugrožava bilo koga da bi ga pljuvali ovoliko.

Не, дечаче, њега неписмене масе обожавају и славе. Писменији и образованији му псују матер ретарирану. Чуј ад хоминем, па не може неко ко има факултет педагогије, да се бави нуклеарном физиком. Он угрожава историју, праву историју, лажно знање је много горе од незнања, а његовим имбецилијама се напајају хиљаде имбецила, који мењају и запостављају овако славну нашу историју са глупостима. Те масе тардоса не знају кад је био бој на Марици, ал' знају за српског јунака Александра Македонског, боктејебо. Једино ми је жао што носи исто име великог историчара који је умро 2002.

Волео бих да си трол, али опет да ти поручим, ти мени наведи један аргумент и доказ, извор, историјски извор о његовим баљезгаријама, ја ћу да поједем себи палац и избацити снимак на интернет.

Ne branim Deretica, ali vi skolovani umnici ne mozete komentarisati o necemu, o cemu ste samo slusali zapadnjacku istoriju. Ovim ne mislim na Deretica, vec na skrivenu istoriju Srba koja zaista postoji, i o cemu ne govori samo Deretic vec i mnogi nasi i strani pisci. U manastiru Ostrog sam nedavno pronasao knjigu, novijeg izdanja ali u kojoj se nalazi zavestajno pismo Sv. Vasilija Ostroskog gdje stoji godina 7174. (1666.). To je samo potvrda da je stari srpski kalendar godine racunao od 5508. p.n.e. Da su samo gluposti, knjiga se ne bi mogli ni naci na takvom mjestu, u ostroskoj svetinji. Sto se tice Aleksandra Makedonskog postoje i drugi dokazi o tome da je bio Srbin i prezivao se Karanovic, cak i o tome da se njegov pohod na Indiju zavrsio dolaskom u srpska naselja u Indiji, srpskoj prapostojbini. O tome svjedoce i brojne veze izmedju srpskog i indijskog naroda, ako nista drugo, i Indusi nose opanke sa kljuncicima kao i Srbi. Sto se tice kosovske bitke, i u carigradskom srhivu postoje dokazi o srpskoj pobjedi, ali to naravno niko ne proucava. Zasto bi se Bajazit vratio u Aziju, zasto bi Vlatko Vukovic javio o srpskoj pobjedi i zasto bi Stefan Lazarevic naslijedio cara Lazara na tronu da je Srbija bila pregazena na Kosovu. I na kraju krajeva ako su se Srbi doselili sa svim Slovenima na Balkan u 7. vijeku, zasto bi se Srbi pominjali u spisima rimskog istoricara Plinija u 1. vijeku. To nije napisao Deretic, eno vam nadjite na vikipediji koja, znamo da je zapadnjacka tvorevina http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8 Dotaci cu se i srpskog grba, za koji svi misle da znaci "Samo Sloga Srbina Spasava", iako je to zaista glupost. Grb je pojavljuje i u antici, a simbol je cetiri mlada mjeseca. Mlad mjesec je simbol plodnosti i nalazi se na haljini srpske boginje plodnosti, Serbone. Kasnije se pojavljuje i u staroj Grckoj i Vizantiji, a s pravom se postavlja pitanje, zasto bi Srbi do danas zadrjali taj simbol da zaista nije bio srpski (kazem jos od Antike). Ili zasto ga jos neko nije prihvatio... I zasto bi bas Srbe svi nazivali "nebeskim narodom", vjerovatno jer smo simpaticni svijetu.
Evo jos ovaj link, gdje ima tekstova i Jovana Deretica i drugih naucnika pa citajte i proucavajte, ako to uopste umijete, a vjerovatno ne umijete. Samo znate da pljuvate po Srbima i Srpstvu. Hranite se lazima zapada pa se pitajte zasto nas svi gaze. Zasto bi nas neko postovao, kad ne postujemo sami sebe http://forum.burek.com/jesu-li-srbiserbi-ipak-najstariji-narod-na-planeti-t87257.wap2.html

Jedan od ovih što su pisali ove eseje i isprimali se da glume naučnike ispod defki na Vukajliji je Jovan Deretić glavom i bradom, a možda je svaki od njih on.

После свега што сам овде прочитао, могу само да предложим свима да своју децу добро школујете, у духу времена (века) у коме живимо, и да не дозволимо да постану затуцани дебили који верују у ове тврдње.

ispravio sam cenzuru u primeru, jebu zvezdice sa boldom i italikom

Ко није слушао Деретића не зна ни очему тај човек прича.

Da nisam pročitao sve ovo što su ovdje pisali JEBENI SRBI ja bih se nastavio ljutiti na ono što pišu hrvati, muslimani, albanci i ostali...
Pička vam materina ŠKOLOVANA da li ste negdje vidjeli ili čuli da neki hrvat ili musliman ili albanac napada nekog svog doktora nauka???
I slijepi vide da nam ukradoše sve što imamo, i zemlju i naučnike i pisce, čak i naša nacionalna jela i pića i opet ništa, a vi napadate čovjeka koji je uložio više truda u istraživanje istorije nego što ste vi uložili u bilo šta!!! Čovjek ima kontakte i sa stranim naučnicima i podržavaju ga, ali tu su se našle ŠKOLOVANE SRBENDE da mu dijele razne nakaradne epitete i etikete!!!
Da on i laže-izmišlja svaku riječ koju kaže, vi ne zaslužujete da se nazivate srbima, zbog takvih uskoro nećete ni moći da se tako nazivate!!!
Zašto ne napišete definiciju i za ANATOLE A. KLYOSOVA? I on je lud?

Evo vam pa procitajte sve radove: http://aklyosov.home.comcast.net/~aklyosov/
A kada to završite pročitajte i šta je napisao za srbe, eto vam prilike da se proslavite i da napišete još jednu definiciju, čisto da budete još pametniji...

xman123

Da nisam pročitao sve ovo što su ovdje pisali JEBENI SRBI ja bih se nastavio ljutiti na ono što pišu hrvati, muslimani, albanci i ostali...
Pička vam materina ŠKOLOVANA da li ste negdje vidjeli ili čuli da neki hrvat ili musliman ili albanac napada nekog svog doktora nauka???
I slijepi vide da nam ukradoše sve što imamo, i zemlju i naučnike i pisce, čak i naša nacionalna jela i pića i opet ništa, a vi napadate čovjeka koji je uložio više truda u istraživanje istorije nego što ste vi uložili u bilo šta!!! Čovjek ima kontakte i sa stranim naučnicima i podržavaju ga, ali tu su se našle ŠKOLOVANE SRBENDE da mu dijele razne nakaradne epitete i etikete!!!
Da on i laže-izmišlja svaku riječ koju kaže, vi ne zaslužujete da se nazivate srbima, zbog takvih uskoro nećete ni moći da se tako nazivate!!!
Zašto ne napišete definiciju i za ANATOLE A. KLYOSOVA? I on je lud?

Dobar pokusaj trolovanja,ali jebiga....

Deretic je maloumnik,lazov ,prevarant,a verovatno je sklon i incestu,bas kao i sodomiji.
U njegovom selu je poznato da musku decu tradicionalno prave iskljucivo prve komsije,tako da prezime koje nosi,ne blati casnu kucu Deretica.Njegova majka,inace laka zena,po prici baba Mire iz sokaka,na jedno badnje vece je uspela da zadovolji celo selo i tako postala najpopularnija zena u selu.Njegov otac,skrhan tugom,uhvacen je kako jebe ovcu i spaljen na lomaci.
Mali Jovan je jos u skoli pokazivao znake genijalnosti i sklonosti ka istoriji.Naime,cesto je masturbirao na clanke iz seoskih novina o svojoj majci.Ostalo je istorija.....

Navode iz ovog teksta mogu da potvrdim sa 300 dokaza,iako nijedan od njih nece biti istinit,ali ce svaki biti veoma uverljiv.Budalastinu je uvek lako prikriti,jer su ljudi skloni da veruju u njih.Da sam nabacio jos i da mi je izvor neka poznata licnost,samo bih jos dobio na verodostojnosti ovih navoda gore.
Dereticevi tekstovi i knjige su na ovom nivou pisanja,a cesto i gore!

ајде по чему деретић није у праву?

Npr. po svemu. Meni je lično najzanimljivija stvar kad je dokazivao da su Nemci zapravo Srbi, išao sam na predavanje malo da se smejem, počeo čovek da dokazuje kako je od Srbin nastalo Švaba sve u fazonu onog postera ameba-sameba. Tad sam morao da izađem, bilo me blam da se smejem pred čovekom. I da, gledao sam na YT kako navodi da su svi Portugalci zapravo Srbi i da je Portugalija nastalo od Serbonija (a ne od turskog Portokal-pomorandža) i da je Španija nastalo od Županija i kruna svega Aleksandar faking Karanović LOOOOOOOOOOOOOOOL... Naravno, u toj ekipi su i Momir (Homer), Serbo Makeridov (Herakle (naravno stvarno postojao, srpski heroj)), Nino Belov (Nimrod) itd. Naravno, dok istoričari od zanata još spekulišu o datumu Boja na Kosovu, Deretić navodi da je boj počeo tačno 28.6.1389. u 8 sati ujutru, a Maričku bitku su Srbi dobili, međutim Turci su uleteli dok su se naši opijali i spavali i jebali nam kevu.

Iz trece pretpostavke shvatam da ne bi bio djubre, sarlatan i sto je najgore od svega iskompleksirani metalostrugar (asi ga usro) da ne veruje u sva sranja o kojima je pisao u knjigama? I koga zabole da li je srbski ili srpski, kada zvuci isto u izgovoru zbog jednacenja suglasnika po zvucnosti, a ne palatalizacije. Sta tu ima da ti bude mrsko? Bitno je da ovde imas sto vise ogorcenih redova. Verovatno si i jedna jako ponosna jedinka sto tebi ne moze da puni glavu sranjima, za razliku od drugih nepismenih govana. Klanjam ti se

Ја не верујем колико је ово добро, ахахахахаах....+*

хаха па наравно да немци јесу срби, ГЕРМАНИ - ГРМЉАНИ јер су се крили по грмљу, а германија је тад била пуна шума. има милион оваквих примера.

grmi seva vreme se menja
a grmljana mutavoga još iz grma nema

АЛЕКСАНДАР - ЛЕСАНДАР - ШУМЕ ЛЕСКЕ - ГОРАН

горан караклајић из неготина, колко год вама то смешно звучало, има много доказа.

ТИБАР - ИБАР
КУЕНКА КОД БАРСЕЛОНЕ - КУВЕНКА јер је у котлини и стално је топло као да кува.
РИМ - стара српска реч за простор за живот, задржала се у енглеском језику, рум - соба, српски град РУМА

ТИБАР - ИБАР

tibor nije mađar
ODBANUJTE KRALJEVAČKOG PARKETARA

HAHHAHHAHAHAHAHHHA ĐAVOLE BOKTUBIO

Ti si bas kompetentan da pises defku o Dereticu

Ти си баш компетентан да пишеш коментар на дефку о Деретићу којом оцењујеш компетентност аутора дефке о Деретићу да пише дефку о Деретићу.

Па види се да си исти као ова незналица што је писала о Јовану Деретићу,доктору Права,а чим сам видео да је кренуо са ,,самозвани'' знао сам да припада полусветини,несоју и некрсту,којих,нажалост.све више има у Србији..

Nirdalo, ne prdi mnogo, nego lepo idi popij jedno pivo, na svoj račun. Ćao, zdravo, po33.

Па види се да си исти као ова незналица што је писала о Јовану Деретићу,доктору Права,а чим сам видео да је кренуо са ,,самозвани'' знао сам да припада полусветини,несоју и некрсту,којих,нажалост.све више има у Србији..

Чим ти пишеш "право" великим словом, зна се да си ти чисти интелектуалац, стоко једна неписмена.

Не кажем да сам интелектуалац,а реч ,,права'' сам написао великим словом желећи да нагласим,што гађење на такве као што сте ти и теби слични,јер подржавате овакве небулозне дефиниције,што због титуле коју Јован Деретић званично има...али како би неко као ти то могао да зна

Не кажем да сам интелектуалац,а реч ,,права'' сам написао великим словом желећи да нагласим,што гађење на такве као што сте ти и теби слични,јер подржавате овакве небулозне дефиниције,што због титуле коју Јован Деретић званично има...али како би неко као ти то могао да зна

Када се речи наглашавају, онда се подвлаче, подебљавају или пишу свим великим словима, а не само почетним. Једино на шта треба да се гадиш је елементарна неписменост. Зато бежи на Стормфронт или где се већ окупљате да гамижете у слузи.

Jebem te ja, opaaaa!

ОПААААААААА

Деретић званични академик? Деретић валидан историчар? Ма дајте људи, то је исто као да тврдите за неког нашег политичара да је поштен... Деретић, пре свега, уопште није историчар, јер да би неко могао да носи звање историчара мора најпре да заврши Историју на факултету, а Деретић то, колико је познато, није урадио... Да је академик, јесте, али квази академије, која дели титуле као наш прецедник ордење... Да је доктор и то стоји, али доктор машинства, а не историје... Коме и даље није јасно нека набави и прочита књигу ''Срби пре Адама и после њега'' професора Радивоја Радића, ту вам све лепо и конкретно пише да ли Деретића и његове претходнике, следбенике и остале који мисле и говоре као он треба узимати за озбиљно и зашто не... Узгред, дефка је до јаја :)