Prijava
   

Veselin

(Ovaj izraz sam stotinu puta čuo od svog druga A. Svaki put kad bi ga neko pitao o devojkama on je za sebe govorio: „Ma, ja sam Veselin.“ Izraz je pokupio u nekoj emisiji Laneta Gutovića, a ja za priču znam iz druge ruke...)

Veselin je, kako je on to objasnio, neugledno konjče bez pedigrea koje puštaju da odradi romantični deo, tj. predigru, da „ uveseli“ nezainteresovanu ždrebicu i spremi je za parenje. Onda, kada treba da dođe do akcije, puste rasnog pastuva, a Veselin ostaje sam sa svojim bolom u duši (i u preponama, verovatno).

Neretko se dešava da momak pikira devojku koja je jako povučena, ili hladna štreberka koju momci naizgled uopšte ne interesuju. Ona ga naravno odbije kao navalentnog i dosadnog, ali sada, sa probuđenom seksualnošću, sigurna u sebe i svoje kvalitete, za kratko vreme pronalazi drugog, frajera koji joj se dosada činio nedostupnim. To je benigni slučaj Veselina i normalna pojava.

Mnogo je gori slučaj (a dešava se češće nego što se u to veruje), kada devojka ne odbija momka, već je itekako zainteresovana, a momak se smota, bilo zbog nesigurnosti u sebe, bilo zato što devojku smatra polubožanskom sveticom koje on nije dostojan, bilo zato što od ljubavi očekuje previše ili što ni sam ne zna šta ’oće, ili od svega toga pomalo.
Tu se flert i platonska ljubav završe tako što devojku pokupi neko treći ko je ne smatra sveticom, najčešće pastuv koji ih je promenio dosta, pa mu ni ova ništa ne znači. Veselin je poslužio svrsi, pa mu ostaju bol u duši i pornići na internetu i „Moja je pesma lagana“ od „Valjka“ .

Kao klinci od 20 leta šljakali smo preko leta na građevini, kada je jedan od nas mlađih iznosio svoju priču o tome kako se nedeljama muvao sa nekom devojčurom, ali ipak nije imao hrabrosti da načini odlučujući korak... Taman kad je bio ubeđen da je devojka potpuno njegova pojavio se treći, nebitni lik i maznuo mu curu ispred nosa, tek tako.
Pažljivo nas je saslušao jedan bivši mornar.

(Mornar je bio izbeglica iz Hrvatske, koji je, eto, delio istu muku sa nama ostalim fizikalcima a bio je daleko najiskusniji lik na gradilištu, ne samo po pitanju žena. Obišao je svet uzduž i popreko, ipak, o svojim putovanjima nije pričao mnogo, samo o ženama koje je sretao usput... Prostitutke u Rusiji, savršeno oblikovane Indijke koje, opet, mirišu na loj, vitke Afrikanke bez grama sala koje svoje usluge ne naplaćuju novcem, već sapunima i dezodoransima, šta je sve radio u Južnoj Americi, Španiji itd. Prema svojoj računici, bio je sa oko 80 i kusur žena, a nije mi delovao kao lažovski tip čoveka, samo ga nisam pitao koji je deo od njih je morao da plati, ali i to mu je nekakvo iskustvo.)

Elem, Mornar je prišao mom vršnjaku, roditeljski ga uhvatio za ramena i prodrmao:

- Šta ima da te je stid, je l’ imaš kurac!? Je l’ imaš!?
- Imam..
- Pa šta ima da te je stid!

(Čovek se nikada ne uči na tuđim greškama. I ja sam i pre i posle toga igrao ulogu što Veselina, što ovog drugog koji otima ribe. Iako pretpostavljam da su 90% ljudi na ovom sajtu prevejani jebači, neka priča bar posluži mlađima kao upozorenje, pogotovo ove Mornareve reči.)

Komentari

ovi nisu citavi. stvarno razbijacka definicija.

au brate odusevio sam se, svaka cast!

Odlično si ga napisao. Dugačko, a ne zamra dok se čita, iako se u nekim delovima ne slažem, al ko me pa jebe, zaslužen plus, da mogu dao bi ti više.

bravo, majstore, bravo, ralan i čitljiv tekst, svaka čast.

lepo napisano.. sve pohvale

Веома добра дефиниција, браво.

u potpunosti se slazem sa Гроф Влатко Паскачић! + kao kuca!

Bas je citljivo i drzi paznju, sto je prava retkost za dugacke definicije. respekt!

Svaka cast na defki...

"Bas je citljivo i drzi paznju, sto je prava retkost za dugacke definicije. respekt!"

potpis

Zaista, jako dobro napisano. Na ovakve dobre definicije i oni što se možda i ne slažu u potpunosti sa svime što je autor izložio (kao npr. ja) moraju dati plus. Najzad da neka definicija bude def-dana a da to i sasvim zasluži. Čestitam.

WOW!!!!Upravo sam saznao da sam ja rasni pastuv !!! :))

kako dobra defka! genijalno! plus ko ajfelova kula! :D

oduševila sam se, bravo!

Plus je najmanje što zaslužuje ova definicija. Bravo! :)

Tuga, brate, ali nimalo retka pojava.. I moram priznati da su obicno najvredniji muskarci Veselini. Jedini sposobni da vole, za razliku od pastuva koji je tu da napumpa i nastavi svoj bedni zivot u stali.

Pošto je vec vođena debata o ovoj definiciji na forumu a ja, nazalost, nisam učestvovao, želeo bih da, kao autor, zamolim moderatore, ustvari, insistiram da je ni pod razno ne stavljaju na naslovnu.

Vrlo čitljivo i edukativno. Realno, razvalio si. Bravo.

Svaka čast. Izuzetno dopadljivo napisano! +

Ovo je dosta stari žargon. Davno sam ga našao u ''rečniku žargona'' Dragoslava Andrića (koji je napisan sedamdesetih čini mi se). Fino si objasnio i napisao.
I da, nažalost, našao sam se u ulozi veselina par puta :)
Naravno, plus

Браво мајсторе! ГЕНИЈАЛНО! А, морнар је легенда :)

Веселин такође познат и као КОНДИЦИОНИ ТРЕНЕР....

zdravo, ja sam sedplas, i ja sam veselin.

Nije Veselin nego veselnik!

nadrealna prica :D

je li tako, moke? moke je jos dodao i to...
dobra, pripovedacka, +++

i ova je vanserijska
+++

Šta imaš da te je stid?

Bila skoro jedna koja opisuje ovaj fenomen, ko će sad da traži.

bolja od ove sigurno nije bila...