Prijava
   

Adis Abeba

Habibi Adebajor je bilo dosta svega, radila je kao manikir majstor u kozmetickom salonu u Čadu, bio je avgust i sezona branja ovsene raži. A svi znamo, najgore je raditi manikir ljudima kada dodju iz polja. Njen suprug Adis Adebajor bio je jos očajniji jer je shvatio da neće biti u stanju da donese hleb (plodove hlebnog drveta tačnije) na sto, hleb koji je tako žarko čekao tromesečni Obafemi. Naime, Adis je pre nekoliko meseci potrošio svu ušteđevinu na kupovinu priplodnog bika, za kojeg ce se kasnije saznati da je homoseksulane orijentacije i da je za spolno opštenje sa ženskim jedinkama zainteresovan kao i Papa Ivan Pavao II za rezultate Lige Budućih Šampiona. Odlučili su, napustiće sve i otići u Etiopiju, zemlju večitog proleća, i tamo otvoriti agenciju za finansijski konsulting i grinfild investicije. Put nije bio nimalo lak, no, godine 1868. oni stigoše u odredišnu zemlju. Razvili su šator na prelepom proplanku i dok je Adis rešavao Sudoku (srednje težine), Habibi je proveravala spisak za put koji su napravili pre polaska kako bi utvrdila da nešto nisu zaboravili. U tom trenutku nedaleko od njih prolazio je industrijalac(u nastavku: bogati industrijalac) koji je u potrazi za naftnim nalazištima naišao na ovu oazu crnog zlata i učtivo upitao gospođu Habibi sledeće :”Ti,ti, buđava, kako se zove ovo mesto?”. No, ona ništa nije odgovarala već je nemo posmatrala spisak. Između stavki plazma i vlažne maramice uočila je neprecrtan pojam “beba” i u istom trenutku je iz sveg glasa uzviknula :”ADIS, A BEBA?”. Bogati industrijalac(u nastavku: prebogati industrijalac) je čudno pogledao i promrljao :”Čuo sam te, ne moras da se deres, konjino jedna.”. Na ovom mestu prebogati industrijalac otvorio je rudnik ”Adis Abeba doo” oko kojeg se kasnije razvio velelepni grad. Ovo je istinita prica o nastanku jednog prelepog grada i njegovog imena, današnje prestonice Etiopije.
ps. Mali Obafemi je danas živ i zdrav i igra fudbal za Javor iz Ivanjice.

Komentari

Pa ovo je sjajno!

A kako je ime dobio Krčedin?

Сунце ти јебем.

Idi bre begaj! :D Svaka čast! +++

He-he, blesavo...
:+)

Svaka cast! Sjajno. :)

kobjasnjavanje na tenane. vrlo kreativno.
++++

Хахаха идукурац које мисли лололо

+++

Mali Obafemi je danas živ i zdrav i igra fudbal za Javor iz Ivanjice.

Зајеб'о си се, ово је Обафеми Мартинс..

Plus, ali nije za naslovnu.

Plus, ali nije za naslovnu.

Ovo je priča, a ne definicija.

Ideja, tj. fora iz naslova je nula. Za brisanje cak, usudjujem se da kazem. Realizacija glupe fore, provaljive cim se pogleda naslov, je pak, nesvakidasnja, ali nikako izuzetna. Tek onako, za tanak plus.

Nikad slađi minus nisam roknuo za nešto na naslovnoj... -----

Veliko nabrajanje gluposti koje čak nisu ni smešne... Smešno je onima koji se smeju forama tipa - trči lik u filmu i saplete se i padne... Ali to je kad jedan od popularnijih i boljih autora izbaci definiciju, moze da napiše šta 'oce ona ce biti odabrana...

не дај се пантела брате

Ma da...♥♡♥♡ (probam nešto)

- iz par gorenavedenih razloga

kolko tebi nije dobro...:D

Кафка иначе плоди нестварно, ал' ово ми је безвезе скроз -

Nije defka, + jer je extra napisano. Apelujem ovim putem da se na Vukajliji pored defki, postera i reakcija uvedu i kratke izmišljene priče, slične ovoj, mislim da bi bilo zanimljivo.

Apelujem ovim putem da se na Vukajliji pored defki, postera i reakcija uvedu i kratke izmišljene priče, slične ovoj, mislim da bi bilo zanimljivo.

Pa da postanem imba popularan i ne smem da izađem iz kuće do u svom poršeu, zajebi.
Plus svakako.

Кафка, један од десетак овде који знају да пишу. Одаберите кафку, не дефку!

Ideja, tj. fora iz naslova je nula. Za brisanje cak

Ovaj...lično neam ništa protiv...ovoono...nisam nešto oduševit, al nisam ni razočaran.
Da li je za naslovnu? Kad pogledam šta je meni bilo. pa i jeste. Jebajga...pravda za autore, ćevapi za moderatore!

Ovaj grad je našao i sponzora,sad je Adidas Abeba.

Кафка иначе плоди нестварно

Ovo je dovoljno. :)