Prijava
   

AWP

Popularan naziv za AWP Magnum (ili AWM) snajper. AWP je skraćenica od Arctic Warfare Police, koji koriste ovu pušku ("Arctic Warfare Magnum" ili puno ime "Accuracy International Arctic Warfare Magnum").

Puška je proizvedena u Britaniji i proizvodi se tamo od 1997. godine. Korišćena je u Avganistanskom i Iračkom ratu.

Postoje dve vrste AWM-a: Winchester Magnum kalibra .330 i Lapus Magnum kalibra .338. Domet im se kreće od 1100 do 1400 metara.

Iako se pravilnije zove AWM, ostao je upamćen naziv AWP iz igrice "Counter Strike". U toj igrici ovo je najubojitija puška od svih, jer može jednim metkom (i u nogu) da ubije. A zbog opcije zumiranja, može se sa nepogrešivom preciznošću to i uraditi.

Zbog ovakvih sposobnosti, AWP je bivao "banovan" u mnogim igraonicama. Svako ko je uzimao AWP bio je opomenut da baci to ili će da bude kikovan. Ali danas se smatra n00b-om svako ko ne može da se suprotstavi AWP-u (jer očigledno je zajebano koristiti AWP na blizin, pa se masovno koristi po mnogim serverima. Svako ko se buni protiv AWP-a biva ismevan na serveru.

Međutim, svako se bunio protiv AWP-a. Samo, dok se igra u igraonici se to radi direktno, a kad se igra kod kuće, to se radi u trećem licu. (pogledaj primer).

Kod kuće:
*BENG*
-Šta koji... vidi ga pička, koristi AWP.

U igraonici:
*BENG*
-Šta koji... alo, bre! Nema snajpera! Baci to da te ne bih kikovao sada!

Komentari

+...vrati nick i avatar molim te :D

Vraćam samo ako puknem na turniru u PT-u. Ako pobedim ostaje ovako :D

Ko još koristi naziv AWP? Mi smo ga svi zvalo "slon"...

pravi se i u 7,62 NATO

Pljus.

Lapua magnum btw ;)