Prijava
 1.    

  baronisanje

  Laganje, nastalo od Barona Minhauzena (Baron van Münchhausen), književnog lika Gotfrid A. Birgera.

  Kakav baron (kakav lažov)
  Nemoj bre da baronišeš (nemoj bre da lažeš)

 2.    

  baronisanje

  Baronisanje se rzlikuje od laganja, ali vrlo malo. Onaj koji laže, obično izgovara kratke reči i neki mogu da u trenutku da primete da laže i da mu skrenu pažnju na to.

  Međutim, ljudi koj baronišu, oni pričaju, pričaju i pričaju o tome kako su oni obavili neki posao na efektivan način i slične stvari. Ali mu niko neće reći u tom trenutku da je lagao, nego će da ga sačekaju da završi i ode, pa da ga posle ogovaraju kako je lagao ili u ovom slučaju "baronisao".

  Lik1: Ja sam, brate, uleteo na tribine sa francuskim pendrekom, i počeo sam da mlatim sve oko sebe, dvojica su me uhvatila, počela da me biju, ali ja sam se izvukao ... (nastavlja da priča u istom stilu dok slušaoci samo klimaju glavom i prave grimase u saosećanju)
  Lik1: (odlazi)
  Lik2: Ala onaj Lik1 baroniše. To je nešto neverovatno.

 3.    

  baronisanje

  ... iliti laganje sve u sesnaest. Prilicno popularno u sportskim kladionicama gde jedan lik (baron) vodi glavnu rec o tume kako je svugde bio, sve probao, sve zna, a ostali ga pomno prate i "veruju" mu od reci do reci.

  Baron:- Sedim ja tako u jednom frizerskom salonu u Firenci, kad ono Batistuta! Pitaju ga:"Bati, kako ces?", a on pokaze na mene i kaze:"Isto kao ovom momku ovde"
  Slusalac:- Ne seriii...
  Baron:- Svega mi!!! Ne pomerio se s' mesta!!!