Prijava
   

dijeta

Humano samopovređivanje i ugrožavanje sopstvenog zdravlja na društveno prihvatljiv način. Predstavlja negaciju raznovrsne ishrane i podrazumeva da se iz jelovnika izbace pojedine namirnice (najčešće masti i prosti ugljeni hidrati) da bi se izazvale određene reakcije u organizmu. Zapravo, jedina reakcija koju možete izazvati posle dugotrajne primene dijete je osveta sopstvenog tela koja se može manifestovati raznim oboljenjima, malaksalošću, usporavanjem metabolizma, ubrzanim starenjem i sl.

Ali opet, dijete su popularne zato što relativno brzo dovode do željenog rezultata zanemarujući dugoročne posledice i što ljudima na sistematičan i jasan način govore šta smeju a šta ne smeju da jedu. Upoterba mozga je svedena na minimum jer uvek je lakše mehanički primenjivati dati "recept" nego biti umeren i stalno balansirati, kombinovati i usklađivati ishranu prema potrebama (nisu iste potrebe tela ako se ceo dan izležavate i ako ste upravo istrčali polumaraton).

Pored toga, dijete uvek dovode i do psihičkog bola izazvanog odricanjem od raznih sitnih zadovoljstava koje život znače koji na kraju postane neizdrživ što znači i kraj dijete, razočarenje u sebe, povratak starih navika i, naravno, kilograma. Zdrava ishrana nije neki kratkoročni tretman koji se koristi pre odlaska na more ili pre kupovine novih pantalona već NAČIN RAZMIŠLJANJA koji treba primenjivati od sada pa do kraja života.

Kao da slušate muziku sa isključenim basovima već samo sa srednjim i visokim tonovima. Zvuči neprirodno.