Prijava
 1.    

  Flešbek

  Teške traume iz djetinjstva znaju od čovjeka da stvore psiha. Kockice u njegovoj glavi se pogrešno slože i umjesto prelijepe kule sa Lego kutije, ispadne neki falusni oblik zbog kojeg dobiješ batine od keve. Majku mu, čak je i Stalone počeo da pravi pizdiarije po brdima Vašingtona, zbog trauma iz rata, tako stvorivši Ramba, pa kako onda da mlađan momčić ne ostane oštećen kad ga stric svakog vikenda trpa ispod polja kukuruza.
  Elem, psiho djeluje normalno na prvi pogled, vješto skriva svoju sjebanost i pokušava da se uklopi u masu crtajući Džokerov osmjeh na svom licu. Osmjeh ispod kojeg se krije um mračan poput analnog ambisa Tori Lejn. U njegovoj glavi čuči Baloteli i samo je pitanje vremena kad će da spali svoju kuću ili da gađa prolaznike izmetom. Ali, tako stižemo i do flešbekova. Flešbekovi su tu da razotkriju psihopatu. Maleni podsticaj iz okoline budi duboko zakopana sjećanja koja ga tjeraju da se otvori, da se nesvesno izlaje i da za sva vremena zacementira ulogu psihopate u društvu, nakon čega će ili ubiti sebe, ili pobiti sve ostale, Holms stajl.

  Pismeni zadatak, iz Srpskog jezika (13. V 2001.)
  Duh proleća u meni
  Proleće je lijepo, cvijeće sveta, laste se vraćaju, vrapci cvrkuću. Ja volim proleće, volim miris procvetalih lipa, uvjek me podsjeti na vrijeme kad sam bio mali. Uvjek sam se igrao pored potoka sa bratom, i tu je bila jedna lipa. Lijepa je bila lipa. Igrali smo se rata, on bi mene pucao, ja padnem, ja njega pucam on padne. Jednom, više nije ustao. Možda jer sam pucao tatinim pištoljem, a ne mojim. Mama je vrištala a tata je psovao, ali ja sam pobjedio. Više se ne igramo rata, kažu da brat leži ispod te lijepe lipe pored potoka i da niko ne smije da zna za to. Uglavnom, dane provodim ležeći u podrumu, zavezan lancima i jedem supu. Puste me u jedino kad idem u školu. Ne volim supu. Hoću da se igram rata.

 2.    

  Flešbek

  Kada pomirišeš odjeću iz sinoćnjeg izlaska na kojoj se osjete tvoj parfem, parfem osobe s kojom si se grlio, para, dim, proliveni alkohol, i zaključiš kako je to bio jedan od boljih provoda.

 3.    

  Flešbek

  Vraćanje fleške onom od koga smo je uzeli.

 4.    

  flešbek

  Podsećanje na događaj iz prošlosti, a da nam isti izazove određene emocije.
  Najčešće je posledica nekog traumatičnog iskustva ili upotrebe P.A.S., ali ne mora biti pravilo. Može da se koristi i za pozitivna iskustva.

  - Druže, sećaš se '95. kad smo na Jugovu sedeli do kasno u noć, pa se desilo ono čudno šuštanje među granama? Kad su nas napali svi mogući psi zbog toga?
  - 'De si se toga setio?! I sad mi se podigla kosa. Vidi kako sam se naježio. Kakav fleš, jebote!

 5.    

  Flešbek

  Izraz kojim ortaku daješ do znanja, da je nakon dva meseca red da ti vrati fleš.

  - Aaaaaa, FLEŠBEK, aaaa !!!
  - Šta ti je buraz, opet ono zbog rata?!
  - Kakav rat bre?! Vraćaj mi flešku majmunčino!!!

 6.    

  flešbek

  Vrlo vividno preživljavanje nekog prošlog događaja. Često mogu da ga izazove neki miris, ili zvuk.... Najčešće nadolazi kada ga najmanje očekujemo. Stojimo zamišljni i opušteni, misli nam lutaju, i TRAS!

  Vozim se u basu... Imam slušalice, slušam muziku, stojim i držim se za šipku, i drmusam se lagano sa basem.... zurim u prazno...
  Odnekud miris parfema... i Tras! U nekoliko sekundi navala sećanja... miris, zvuk, sećanja na poljubce, ugrize, strast....pokrete...
  Naravno, sve se završi u pola sekunde, ali ti, prirodno, imaš osećaj narastanja i stezanja u pantalonama i shvataš da je vrlo neprijatna situacija da se sada okreneš i treba da se proguraš kroz ljude...
  I tu dođe tvoja stanica....
  Tako postaneš GSP manijak-Ja... :)

 7.    

  Flešbek

  Dešava se u sledećem trenutku.
  Vaš saputnik krene da priča o nekoj temi, i vi setite zanimljive cinjenice vezane ili ne vezane za tu temu.Prekinete ga u pola rečenice, i želite da saopštite vašu misao,ali dotični/na nastavlja.
  Vi ga saslušate do kraja, i taman da kažete vaše, shvatite da ste zaboravili šta ste hteli da kažete.Bedak
  Onda sledi Flešbek(premotavanje) i pokušaj da se setite stvari o kojoj ste hteli da pričate.
  Obično se završava bezuspešno, i setite se tek onda kada vam je najmanje potrebno.

 8.    

  Flešbek

  Ono što je potrebno da se dogodi u filmovima borlačkog karaketra ne bi li glavni glumac sakupio nadljudsku snagu i iz stanja polukome se vratio zdrav ko iz Mataruške banje.

  Šurnaesta runda je u toku tamnoputi bokser konstitucije vučnog voza udara kroše glavnom glumcu da ovaj pada ko sekvoja pod nitrom, a nekolicina u prvim redovima se žale na upalu pluća kao nuspojavom udarca...Dok znojava telesina našeg junaka pada, i ulubljena faca se spaja u celinu sa podom, odjednom mu život prolazi pred očima...Odjenom se svega seća...Seća se kera Švrće kako mu podiže rep i, i... Ne, ne to... Krštenje kumovog deteta, a on je toliko pijan da se ispovraćo po detetu... Ne, nije ni to... Bata Živojinović mu preporučuje Komprostu, i njemu se prostata podmalđuje, ne peče ga kad piški, može da kara i triput... Da to je to, sada sve već ima smisla... Adrenalin se pumpa, ko trostepenom centrifugalnom pumpom, on se pridiže jači nego Mile Kitić, i pred sam fatalit izgovara...
  "Za Batu!"

 9.    

  Flešbek

  Toplina koja se javlja u trenucima dobro raspoloženja, susreta sa drugom kojeg nisi dugo video a nekad ste bili nerazdvojni, ili kada čujemo pesme na radiju koje smo pre voleli, pa nas vrate u prošlost.

  K'o rolna toalet papira, mala grupa pedera, maljčiki, retko te viđam sa devojkama, apokalipso...

 10.    

  Flešbek

  Nadnaravno brz bočni odbrambeni igrač.

 11.    

  Flešbek

  Slepilo posle blica fotoaparata.