Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Zasto ljudi vise ne koriste reci "friziran" i "bemvejac"?
Frizirani bemvejac, zar ne zvuci bolje od nabudzena bembara
"frizirani bemvejac" zvuči kao neki bosanski homoseksualac
Nista lose nema u tome, a pritom i lazes ne zvuci tako uopste
možda sam preterao malo, sviđa mi se termin "frizirano"
al bemvejac mi je kao zaporožac
Pa onda rec "pista" umesto staza
"Frizirani bemvejac pici pistom"
Bemvejac je kao cigar brt mnogo lose
Ili pivkana ili piva
Vinjau
U redu ubedili ste me, termin "bemvejac" definitivno ulazi u upotrebu, fala. Konacno korist od recnika slenga
HINT:
Izgovorite "friziran bemvejac" Baronovim glasom i zvučaće kao polna bolest.
Ali kao nrka opaka polna bolest GRRRRAAAUUU
Friziran bemvejac zvuci kao neki osisani kurcic
Za ovo šamare treba udarati života mi.
Čašu soka od jagode koju su upravo ispili im slomiti od glavu npr.
Vinjau i viskoza za viski
E jebo ih otac peškavi.
Sta ti je brt sad se ne jede punjena/gurmanska/opanak kad se krene gajbi sad se jedu burgeri zaburgijam im ga mami
Lol bilo bi me blam burger da naručim a ćale bi mi umro kad bi Vinjak naručio kao vinjau
Al dobro to smo utvrdili jbg
Da se ođe često idiotski tepa pićima često bi ljudi i za stolice bili vezani, bojim se eto...
Kako dođoste od 'bemvejca' koji realno koriste jedno bosanci, mahom gastarbajteri do jebenih hipstera?