Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Jebo te evo je ona kurobestija sto je jebo Teon onomad u Zimovrelu.
    Nasla novi poso u Kraljevoj Luci :))
    http://26.media.tumblr.com/tumblr_lpc3u8iWiq1qiib0qo1_500.gif
    http://27.media.tumblr.com/tumblr_lpc3sl9ciY1qiib0qo1_500.gif

2. Uzgred ljudi knjižare počele da čerupaju zbog serije, jedna knjiga iz serijala košta 3000 dinara.

3. Ajoj, pa naravno. Sreća pa ih pazarih na nekim silnim popustima. Samo mi ostala Gozba dva, steram joj majci, nikako da je nabavim.

4. Ja sam pročitao wikiju leda i vatre i gledao seriju tako da me sada zabole za spojlere...
    Ko još misli da Martin ubija likove kad ne zna šta da radi sa njima ?

5. :diže ruku: Ja, ja, ja! Zato se pitam što je koj moj uveo Kventina u priču. Mogao je i drugačije da sjebe Denine odnose sa Dornom.

6. Ne znam ja pojedinačne priče, čitao sam samo Wikiju jbg. al' slažem se da on napravi lika pa ga posle ubije... lol... koliko ima tih vitezova koji se pojave u jednoj sceni, urade nešto herojski... a u sledećoj ih dohvati neki Bolton i natakari na kolac ?

7. Који од ових ликова ће оно беше бити силован ил' мучки убијен ?

8. Od ove dve niko, verujem.

9. Dobro je... :briše znoj od nervoze:

10. Када ће бити готов превод на српски?

11. ај да поновим можда сад неко види

Када ће бити готов превод на српски?

12. I naterao sam sebe da pročitam DwD na kompu. Pa bolje je od Gozbe ali je malo radnju pogurao. Vidim ja da je Martin novi Džordan.

13. Pročitah i ja Ples. Iskreno se nadam da Džon Snežni neće umreti. Ako umre sada, onda je cela njegova svrha zapovednika straže bila uzaludna. I još uvek nije saznao istinu o njegovim roditeljima.

Vidim dva načina da se opsada Mirina okonča. Prvo, da sve te Junkanjane pobiju Viktarionovi gvozdenljudi kada stignu. Drugo, da se Deneris u poslednji čas pojavi sa čitavom dotračkom hordom na čelu.
    Očekivao sam da će se na kraju kod Deneris pojaviti i onaj meštar Marvin koga zovu mag, ali jbg, to je za sledeći deo. I šta se tačno podrazumeva pod onim pojmom lakrdijaški zmaj, i da li se to odnosi na Egona. Možda je on ipak lažni princ, a da je onaj pravi Emon VI ipak ubijen pre mnogo godina.

I Stanisova sudbina je još uvek pod znakom pitanja. Ono pismo što je Remzi poslao može biti prevara, koju ne bih mogao da shvatim.

I još mnogo toga iz ove knjige će biti dovršeno u Vetrovima kad stigne. Samo da Džordž ne gnjavi......

14. Hmmm, to za Egona, ne mora da znači da je lažni, nego da jednostavno njegove konce vuče neko drugi. :)

15. Јао сад ми причо другар чито на еглеском сацам се опет ипримо начи кое се ледило дешава немож да веруеш, сацам у фазону кризирам можда одем сутра фазон да купим на енг

16. Alo fanovi PLIV-a. Što ste se svi ućutali na ovoj temi. Većina vas je verovatno pročitalo Ples, pa kakva su vaša očekivanja od Vetrova zime ako ikada i to izađe. A uskoro će i sezona 2 na HBO.

Najnoviji trejler za drugu sezonu
    http://www.youtube.com/watch?v=rOzXsqoJhtE

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.