Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Upravo odgledah epizodu 21 i moji prvi utisci su:
- Rast na pesnici prvih ljudi. Koje njesra. Nije ga bilo tokom čitave druge sezone, u knjizi ostao na zidu, i sada da se pojavi onako. I Duh što spasava Sema od mrtvaka.
- Bojao sam se da neće biti džinova, ali dobro je što su ih ubacili i poprilično sam oduševljen njihovim izgledom. Samo da bude i živih mamuta, a ne samo njihovih kostiju.
- Mens Rajder i Tormund, čista pobeda. AVE CEZARE :D
- Najgotivnija je scena kada Tivin odjebe Tiriona za Livačku stenu. A i scena sa Margeri i sirotinjom je OK.
- Stvarno ne znam koji su qrac ubacivali Dontosa u seriju kada Maloprstić od početka nudi bekstvo Sansi. A sad se još ispostavilo da je prepoznao Arju u Harendvoru u epizodi 16.
- Planina opustošio Harendvor. Neobičan nastup Kiburna u seriji. Tako je to kad neće biti Hrabrih drugara, već će Ruz Bolton da pošalje svog najboljeg lovca da uhvati Džejmija (čovek zvani Lok; nije se još pojavio, ali će on biti zamena za Varga u seriji).
- I scena sa Davosom kako poteže nož na Melisandru je takođe jedna od najmoćnijih u ovoj epizodi.
- Kod Deneris mi se dopada kako izgleda statua harpije u Astaporu, neokaljani su isto ful, dopadaju mi se Kraznis i Misandei i valirijski jezik kojim pričaju, a pogotovo mantikora koju je ona klinka dala Deneris. I za kraj povratak Selmija; umesto da u početku Deneris ne zna ko je on, promenili su da ovaj odmah otkrije svoj identitiet. Ali ipak, nemam zamerki na to.
- Baš šteta što se nisu pojavili ostali likovi poput Brena, Arje, Džejmija i Teona. Jedva čekam sledeći ponedeljak.
мисандеи има дојајну сису
Е ЈЕБЕМУМАТЕР АЈ СКИНИТЕ И ДАВОСА
http://hbowatch.com/peter-dinklage-april-season-four/
Je l ovo fora neka?
APRILILILILILILI
Fora je, pise ti dole na dnu... Najbolje da su stavili Evoksa da glumi Tirona...
Odgledao sam jutros prvu epizodu. Dobra je, i dalje sam na drugoj knjizi i ne svidja mi se koliko je promenjeno desavanja u seriji ali pretpostavljam da su izmene uradjene kako bi se prica uklopila u budzet koji su imali i kako bi cela stala u deset epizoda..
добро је дете им јебем, не треба користити интернет 1. априла свашта сам видо данас.
а тачно док сам гледо данас помислим реко сигурно ће неко испасти из поставе, и сад реко де баш он, само он и дени не.
Zadovoljan sam prvom epizodom. Sitnija zamerka mi je što Džon nije naišao na Mensa koji plete harfu u šatoru u kom je prelo u punom jeku, i fale njegova žena i svastika.Zato je Tormund oduševio! Scena sa Davosom odlična,sa Tirionom i Tivinom takođe, kao i sa Selmijem. Dobro je videti ga opet. Nekako im nisam zamerio što su mu odmah otkrili identitet, al videćemo kako će on ocinkariti Mormonta da je drukao Deneris Malom veću. To bi sve trebalo mnoogo kasnije da se odvije.
јеботе којих се ви детаља сећате, ја чито књигу пре 5 година све ми једно за те појединости.
Ја погледах само почетак. Тормунд је јебено ојебао. Да су мене питало како би требао изгледати то би било то. Менс е превише, дас тако изразим, нападан. Требао је бити тотално неки ниђе-везе-релативно-неупадљив лик, ал ајд сад, штаб ја...
тормунд је стрварно погођен, менса сам другачије замишљао ал ми се ово допало.
http://ic.pics.livejournal.com/violet_crumble9/17435009/30397/original.jpg
јел овај на крају дарио?
Jeste, al koliko skontah nea "šarene" nit bradu nit brkove nitišt.
Ja i dalje ne vjerujem da je Tormund urađen ko što ga zamišljah. Za prve 2 sezone nemrem ič reć jer sam prvo gledala pa čitala knjige. Ah da, puno su usrali Misandei, il kak li joj je već ime. ALO BRE! U knjizi ima nešto tipa 10 godina! Al dobro, moraće se neko dirati sa Degeneris jerbo su Iri, Jiki il kak se već zovu pobili u prošloj sezoni.
Mensa su omašili al to smo znali odma. Ovaj ima neku tužnjikavu i ozbiljnu facu nije preldžija ko Mens. Al dobro.
Ne sviđa mi se što su onom debelom jadniku Semu uzeli i onu jednu jedinu stvar kojom može da se ponosi, ubijanje jebenog belohodača. Taj početak me tolko iznervirao da zamalo nisam ugasio ali je nastavak bio ok. Ne znam šta misle da urade sa Kiburnom al izbacivanjem Houta je moralo nekako da ga ubace. Inače sam zadovoljan, videćemo kako će ubaciti deo gde Baristan druka Mormonta i jedva čekam da vidim jebanje keve u Astaporu, nadam se da se nisu štekali oko takvih scena. Sve u svemu nije loše. Tormund jebe, šteta što nije samo malo viši i krupniji u odnosu na Snežnog jer sam ja stekao takav neki utisak čitajući. Al mi je drago što su ga zaboli jer je on meni jedan od najgotivnijih likova u knjizi.
Meščini da će se Hout pojaviti. Ima ga na spisku likova, ili pobrkah nešto, hm...
Jedva čekamo da se Misandei i Deneris pipaju!
Možda će biti kasnije...
Биће касније сигурно.
Изменили су дијалог Менса и Џона. Сећам се да у књизи Менс њему прича како га је видео на некој гозби у Зимоврелу и после кад га пита зашто хоће да им се придружи, Џон га пита је л' се сећа те гозбе и места где су седела Недова деца. А онда поентира другим питањем,сећа ли се где је он, Џон, седео. То је била моћна сцена.
Мада је и ова из серије добра.
ЕДИТ: Какву сам конфузију од поста исрао, брате мили.
To bi zvučalo milion puta moćnije, ovo što je Snežni istrtljao kao razlog ne bi uverilo ni nekog maloumnika jebote!
Sranje je to što menjaju te vrhunske delove iz knjige, ne razumem zašto bi neko promenio vrhunski dijalog i umesto njega stavio retardiran dijalog?! Ovaj ulazak u šator je mogao mnogo moćnije da izgleda samo da su pratili knjigu.