Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
pa nisu fb reklame jedina mogucnost na internetu, poenta koju sam hteo reci je da je danas nikad lakse da dopres do ljudi ako zelis ili imas interes, da nije mozda devedesetih bilo lakse opoziciji u tom smislu?
lose nesto spavam, ustajem umoran, ubise me ramena i vrat
Veci je problem odsustvo bilo kakve stvarne opozicije, da toga ima lako bi se zaobisao problem medijskog mraka, sve manje ljudi se uopste oslanja na televiziju i novine za informacije
ovo
Evo malo da sukobimo argumente, biracki sistem je problematican, al to ne znaci da oni nabiju milion glasova na tome. Koristi se manje nego sto ljudi misle, iako da, mrtvi ljudi dobijaju pozive za glasanje. Svejedno, Vucic ima jedno 2 miliona glasaca, cak i da se 100 soma mrtvih upise da su glasali za njega (sto je tesko i fizicki sprovesti, a i ostavlja dokaze materijalne, jer su zabelezeni da su glasali i sl.), to je opet 5% njegovih glasova. A mozda 3% ukupnih. A siguran sam da manje mrtvih "glasa".
Oko ovoga se ne slazem. Kazu da negde oko 40% ljudi nikad nije koristilo internet, sto znaci da oko 50% nema internet. Podaci su od pre par godina, ali svejedno, nije se tu mnogo menjalo, nije internet nastao juce.
Takodje kablovsku, tj. sbb ima oko 450 soma domacinstava, plus jedno 50 soma ima drugih kablovskih koje imaju n1 (jedinu da nije za vucica) televiziju. To je max milion ljudi, jer dosta njih zivi samo i placa kablovsku. Kad dodas da ima maloletnih i sl. nek bude milion, 1.1 milion max dopire "objektivna kablovska" do toliko glasaca. Neki od njih su svakako za vucica, ali u manjoj meri.
Oni koji nemaju kablovsku, nemaju ni net 99% i oni su vec u startu sigurni glasaci sns. Od onih koji vise na netu, koliko je informaticki pismenih, a da ne upadaju da imaju kablovsku vec? Mozda jos milion, to je 2.1 milion potencijalno opozicionih glasaca. Oduzmi godisnje 50k koji odu u inostranstvo, ne bi isli da su zadovoljni, pa su glasaci opozicije, i malo novije generacije koja pokriva to, ali ni njih ne interesuje preterano politika.
Koliko je apstinenata od tih 2.1 miliona? Statistika kaze pola. Nek bude 40%, to znaci za opoziciju ce glasati 1.25 miliona glasaca. Za svu opoziciju.
Rezultati na poslednjim predsednickim izborima:
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1493469
Za svu opoziciju glasalo ukupno 1.3 miliona, malo vise.
Ukratko ono gore, 50+ osobe su kljucne za sns. Penzioneri mahom nemaju kablovsku, narocito po selima, i gledaju rts1 po ceo dan. Sigurni glasaci za (svaku) vlast.
Sa druge strane mozda dva ipo miliona ljudi je informisano o desavanjima koliko toliko. Neki ne veruju u to sto cuju, neki apstinenti, za svu opoziciju u ovom trenutku moze da glasa pola od tog broja.
U opoziciji ne postoji lider, to je najveci problem. Kad cujem lideri szs povraca mi se. I svi glume kao analiticare vlasti, i umesto da zicaju glasace na svoju stranu, pricaju e vucic je uradio ovo zbog ovoga.
Jedini nacin da se promeni vlast je da bude neka kriza, te price nema slobode medija pa hajde da ga srusimo jer nema slobode medija su kerov kurac. Prosecnog glasaca interesuje da pobedi nole, njegov tim u derbiju i da dobije platu prvog. To sto neko na vlasti krade ga ne interesuje mnogo, jer ga podseti da i on istace benzin iz drzavnog kamiona.
ne znam sta se desilo pa forum kulturan, i price normalne.
ovaj post sto racunas glasace ti je maltene 100% tacan. ljudi totalno potcenjuju cinjenicu da vucic ima bas solidnu podrsku, i da na nasim prostorima, sto si duze na vlasti to ti vise raste podrska, jer su institucije koje bi to balansirale u kurcu.
mislim da sam imao ovo iz nekog predmeta na fakultetu, odnosi se na korisnike koji imaju sirokopojasni kablovski internet, ne racunaju se korisnici mobilnog interneta kojih je vise mnogo
loliša
https://www.antenam.net/drustvo/hronika/160496-snimljene-posljednje-rijeci-crnogorca-likvidiranog-u-marbelji
antenam omegaLUL
MALI ARKAN SE RODIO ALO
meni ovo ne ulazi u glavu, iako je normalno. ljudi iz crne gore koji idu da rade u inostranstvo (muslimani mahom) se vrate na par dana samo da glasaju DPS. i onda opet u nemacku odakle izbacuju na fejsbuk kako vole crnu goru i kako je to najbolja država na kugli zemaljskoj.
mada opet, verovatno je ovo krivac.
Željko napravio Veljka, Veljko napravio Željka, kasnije će Željko da napravi Veljka, pa će posle Veljko da napravi Željka, sve dok Željko ne napravi Željka a Veljko Veljka
Arkanoidi počeli da se razmnožavaju i svi žive pod istim krovom
bitno da se rađamo
Lol, pogubio sam se već kod trećeg Veljka. Kaži deda Veljku da je spreman ručak. Ali mama, deda je Željko? Dobro, Željko, deda Željku. Dobro, mama. Ne, čekaj, mama, ja sam Željko, a deda je Veljko! Ili je tata Željko, a ja Veljko? Puši kurac, ŽeljkoVeljko, ohladi se ručak.
Izbori u cg i u srb su skroz drugaciji. Po mnogo cemu. Mediji su podeljeni, jedni za jedne drugi za druge, nije isto kad imas jedno 400-450k glasaca i 6 miliona glasaca, i sve to, ali mislim da je kljucno na sta stranke ciljaju. DPS cilja na etnicku pripadnost, i na to da je vecini glasaca (sto vidimo i prolazi) draze da bude milo na vlasti, pa iako krade, pa sta, nego da dodju zli srbi koji hoce da crna gora bude njihova, a mi evo ne damo.
Ne pratim stanje u cg nesto spec, a i sto bih, ali ta etnicka pripadnost je kljucna, bar ja tako vidim. Pa i ono, odupri se, kad su snimili nekog politicara da uzima 100 soma evra mita, izasla je opozicija, opet srbi protestuju, iako stvar nema veze sa srbima ili cg, za razliku od ovog sa crkvama i to.
Ako bismo gledali brojeve, ako ima 630k ljudi, nek ima 500k glasaca, na poslednjim izborima kazu 388k izaslo na izbore, sto je ozbiljan procenat, tesko moze iznad toga, i milo formirao vladu sa ukupno 190k glasova, ali imao vecinu mandata,
https://www.vijesti.me/vijesti/politika/108142/ovo-su-rezultati-koje-je-proglasio-dik
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/crna-gora-dobila-novu-vladu
a u prilog tezi onoj mojoj gore, ide to da su formirali koaliciju, milova stranka, hrvatska stranka, bosnjacka stranka, albanci odlucno, i jos neki socijaldemokrate.
Nek je milo od 158k glasova (poredjenja radi, Sasa Jankovic na predsednickim izborima u srbiji dobio preko 600k glasova) imao 58k koji su od srca, da l zaposleni u opstinama ili kako god nebitno, i nek je resio da kupi 100k glasova, da im da po 300e svakom, to ga izadje 30 miliona evra, da sigurno ostane na vlasti je l. To je malo vise novca nego sto je vesic srgao u trg republike. Pickin dim bukvalno. I eto ti igranja demokratije najopustenije.
https://www.youtube.com/watch?v=4B2irnB3g2M
Primer svima, a pogotovo novinarima
ma u pravu si, najcrnje je to što tih montenegrinskih ekstremista nema koliko ih prikazuju i guraju, ostali dps glasači su bivši srbi koji su promenili nacionalnost (lol) za tih 300e. ih, da je makar 300. ne bih ni za 300 miliona, ne bih ni pod pištoljem, ali ne razmišljaju svi tako jbg.
i ja mislim da tih radikalnih montenegrina nema mnogo, malo sam pratio ove litije i stekao sam utisak da je jedino cetinje grad u kojem je crnogorstvo dosta popularnije od srpstva (+ par mesta sa muslimanskom i albanskom vecinom)
u svim ostalim mestima, ukljucujuci i podgoricu i niksic, stanovnistvo je ili dominantno pro-srpski nastrojeno, ili je vecina mahom u fazonu "mi imamo nas specifican crnogorski identitet, al u principu smo isti kurac ko i srbi, pustite spc na miru"
sto se rezultata izbora tice, ja stvarno nemam drugo objasnjenje nego da je teska kradja u pitanju, i pod tim ne mislim samo na ovo potkupljivanje dela stanovnistva drzavnim parama (cega skoro izvesno ima), vec na onu najbrutalniju kradju u smislu manipulacije birackim spiskom, davanjem prava glasa ljudima iz inostranstva koji to u normalnim okolnostima verovatno ne bi imali i otvorenim falsifikovanjem rezultata
naprosto, protiv mila je ne samo pro-srpski nastrojeno stanovnistvo, vec i znacajan deo crnogoraca; ako dobije izbore ove godine, to ce biti skandal nad skandalima
uostalom, dosta je brate mili 30 godina na vlasti, pa taman i da je najbolji ikada
ako se za 30 godina nije nauzivao i nakrao, onda nece ni za jos 5-10
sve u svemu, tuzno mi je videti da i crnogorci, pa cak i jebeni albanci u albaniji i na kosovu pokazuju veci politicki pluralitet i zelju za demokratijom i normalnom drzavom nego mi sa preko 2 veka tradicije moderne drzave, prosto je neverovatno koliko smo postali trpeljivi i malodusni; obice nam se to o glavu samo tako