Zakoni, zakoni i...zakoni.
  • Jezivi

Isprovociran člankom u novinama, u kojem je pisalo da je donet novi zakon o zabrani pušenja, odlučio sam da pokrenem ovu temu.
    Naime, po novom zakonu, pušenje će biti zabranjeno u SVIM lokalima, uključujući i letnje bašte, zatim, u parkovima u kojima su postavljene igračke za decu (ljuljaške, tobogani...), kao i na svim otvorenim površinama na kojima borave deca (uključujući i stadione, koncerte na otvorenom).
    Posle onog idiotizma sa zabranom prodaje alkohola posle 22 h, evo još jednog bisera posle kog mogu da tvrdim da ću živeti u jebenom gulagu od države.
    Novosadisti su oborili zakon o zabrani prodaje alkohola, mislim da se to može odraditi i u Bg-u. Nije ovo poziv na demonstracije, ali mislim da se preteruje u nekim stvarima, a kapiram, da se ovi zakoni mogu srušiti, ili bar promeniti.
    Voleo bih da ne spemujete, mada kapiram da će smetati nepušačima.

• S

Ovi nasi u Banjaluci su jos normalni, toliko od mene...

• zp

Zabrana prodaje alkohola posle 22h????

• S

Ajde ovako. Svaki građanin ima slobodu da ispali jedan metak u čelo osobi koju vidi da puši.

Skinite nam se više s kurca.

• Луди Чак

Pa naravno da može da se sruši zakon, mislim da ti treba 30.000 potpisa i to je to.

• Jezivi

Da, sprovodi se već 2 nedelje, ne možeš kupiti piće, osim ako ne znaš gazdu radnje, pa ti da na mufte.
    Ako već ima ovakva tema, izvinjavam se, obrišite je.
    EDIT: Stefane, to će, verovatno, biti sledeći dodatak zakonu.

• Earthworm Jim

U maloprodajnim objektima, koji poštuje samo Maksi.

Skinite nam se više s kurca.

TAKO JE!!!

Elem, nema šanse da će se ovo poštovati. A ima način i ovo da se zajebe, preregistracijom lokala u klub ljubitelja duvana, tako neki fazon.

• Скелетор

Jeste, uVatiše Ratka Mladića, nema sad pušenja nigde na javnim mestima jer idemo u Evropu...sere mi se...

• Earthworm Jim

Pa naravno da može da se sruši zakon, mislim da ti treba 30.000 potpisa i to je to.

A-a. Toliko je potrebno da bi skupština tako nešto uzela u razmatranje, ili da se raspiše referendum. Mislim, zaboravio sam kako tačno ide, a mrzi me sad da brčkam po knjigama. :)

• zp

Ja nista gluplje nisam cula. Pravis zurku, zafali necega, otrcnis do diskonta i dobijas kurac da ga sisas. WTF?!

• Луди Чак

A-a. Toliko je potrebno da bi skupština tako nešto uzela u razmatranje, ili da se raspiše referendum. Mislim, zaboravio sam kako tačno ide, a mrzi me sad da brčkam po knjigama. :)

Pa kolega, valjda znaš da Skupština retko odbija narodne inicijative i tako to. :)

• S

Skupština retko odbija

Ma da, primaju i usvajaju sve predloge k'o Seka siroče.

• Jezivi

U maloprodajnim objektima, koji poštuje samo Maksi.

E, da je samo Maksi...Sad sam jurio sat vremena da kupim pivo, niko neće da rizikuje. Dolaze im inspekcije posle par dana i gledaju fiskalne trake, u koje vreme je prodat alkohol, samo što im je Vampir kod mene do'akao, pa kuca neki toalet papir umesto piva. Ispada da u komšiluk samo kenja noću i ne spava uopšte.

• turtleboy

Ja usao sa ortakom u prodavnicu po pivo u 22:03 i lik nas pita tipa "znate li vi koliko je sati?" ovaj mu odgovori "nismo mnogo zakasnili" posle se nasmesi i dade nam. Realno ko da prodavci postuju, samo gledaju da ti uzmu lovu.

• Earthworm Jim

Pa kolega, valjda znaš da Skupština retko odbija narodne inicijative i tako to. :)

Da im je bilo bitno mišljenje naroda po ovom konkretnom pitanju, ne bi ni donosili ovakav zakon. Jedina nade su nam narodni veto, razmatranje pred ustanim sudom ili referendum.

• Jezivi

U Novom Sadu je udruženje privatnih preduzetnika oborilo zakon o piću. Kad otvoriš radnju, prve dve godine plaćaš porez paušalno, a tim zakonom su skroz sjebali novajlije u poslu. Samo ne znam šta čekaju ovi čobani iz Beograda.

• Earthworm Jim

E, da je samo Maksi...Sad sam jurio sat vremena da kupim pivo, niko neće da rizikuje. Dolaze im inspekcije posle par dana i gledaju fiskalne trake, u koje vreme je prodat alkohol, samo što im je Vampir kod mene do'akao, pa kuca neki toalet papir umesto piva. Ispada da u komšiluk samo kenja noću i ne spava uopšte.

Kod mene pišu spisak pa kucaju ujutru. :)

• Луди Чак

Ma da, primaju i usvajaju sve predloge k'o Seka siroče.

A ljudi se ubiše, šalju predloge na stotine...