Pridjevi bez komparativa i superlativa

1. Hahahah koji primer. Fut fetiš u škole!

2. Ајде, типа, овако:

Изујеш труперке, онда си бос. Скинеш и чарапе, дефинитивно си босији. :) А? А? А?
    Исто важи и за го. Кажеш тетки ''Немој да се шеташ гола по кући, плашиш људе, јуче си била макар у брусу, данас си гоља, па ти сисе висе''. Цуце буце.
    Нем? Дође ти ортак и види тетку голу и занеми. Он је нем. Дође други ортак, шокира се још више, постане немији од првог.
    Слеп, па јебемлига, ако хоћеш да дочараш колики је неко слепац. Нпр. ''Брате, ај што сам се ја заљубио у ону габорку, то је океј, слеп сам и то признајем, ал' ти си дефинитивно слепији кад си бацио око на ону гробину''. А може и буквално. Изгубиш 80% вида и дефинитивно си слеп. Сутра кад дође до 90%, факат си слепији јебеммумиша.

А? А? :) А?

:)

Али ово никад неће имати реалну примену, ни у свакодневном говору, а ни у књижевном језику. Нико неће изговорити: "Е, да си видео Марета кад је снимио Јоцину тетку, био је још немији него Боле ономад". И ово што каже Пешкир, за "најбосији"... Неки придеви су једноставно елативни (верујемо ФМН), а што пре признаш себи ту чињеницу, лакше ћеш да је преболиш. :Д

3. Океј, пронашао си пример за "најбосији", 'бем те луда...

Али и даље остајем при томе да у језику неће заживети ови облици.

4. Нико неће изговорити: "Е, да си видео Марета кад је снимио Јоцину тетку, био је још немији него Боле ономад".

Што, баш је кул. :)

5. Ja tripujem da bi Jeti bez carapa bio "najbosiji" posto ima najveca stopala.

6. Ne mere se biti bosiji i najbosiji, il' si bos ili hadzija - nema trece

7. Хм, ондак употребну вредност има и ово: Мој шешир је розији од твојег.
    А? :)

8. JA sam bez komparativa i superlativa, ne postoji ništa superlativnije od mene :p

9. Хм, ондак употребну вредност има и ово: Мој шешир је розији од твојег.
    А? :)

То већ може без проблема.

Ово:

http://images2.layoutsparks.com/1/155921/fairytale-love-pink-colour-31000.jpg

је розије од овог:

http://images2.layoutsparks.com/1/203702/pink-fairy-plain-colour-1.jpg

Не? :)

10. Јест. :) Хм... А браон?

11. frnjii nisi slusao na casovima srpskog, pricala je Sima, ako se dobro sjecam ovakvi pridjevi se nazivaju apstraktni pridjevi

12. A kako bi se definisao komparativ od slep? Ili superlativ?

13. A kako bi se definisao komparativ od slep? Ili superlativ?

apstraktni pridjevi imaju samo pozitiv.

14. Ма, прекини с тим апстрактним придевима.

15. Koliko se sećam iz srednje, mislim da smo pominjali da se zovu elativi, a sad vidim i na nekim forumima...

16. Зашто не би постојао облик ''труднија''? Данас си закачила, за месец дана си трудна, за шест месеци труднија.

hahahhah hahhahhha hahaaa hahha i reče ti i osta živ?

17. лол а кад ти пукне водењак онда си тетратрудна

18. Čitam i ne verujem kakva trolčina je ovaj Džimi. Jasno je i njemu da pridev trudna (trudan ne postoji jer je atiteza) označava stanje a ne stepen istog. Dakle možeš biti trudna ili ne. Nikako malo trudna ili puno trudna. Žena koja nosi trojke je trudnija od žene koja nosi blizance? Glupost. Trudna je i jedna i druga. Nije razlika u intenzitetu već u kvalitetu. Velika i mala trudnoća imaju svoj pridev "velika" i "mala" i to je to.

Nag ne može biti manje ili više nag. Nag je jednostavno nag, i nema dalje.

Ono što pokušava da dokaže Džimi da je neko više nag ako je duže nag je stvar njegove tvrdoglavosti i želje da ispadne po njegovom, a i njemu je jasno da se radi samo o trajanju ali ne i o gradaciji prideva.

Neverovatno je uporan da ispadne po njegovom. Napisaće još hiljadu postova, sa još primera i "dokaza". Čudo !....

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.