U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
e taj stormo! jel čemu?
Ne znam pojma, nisam odgledala još, pašće ovih dana, kad Hefest da svoj amin.
idem da spavam u slavu hefestovu; i milica je ovjerila temu dakle vjernici ne bojte se!
Lepo Hefestuj Luli!
Nek ti Hefest u snove pošalje kečap blagorodni!
ЈА ХЕФЕСТУЈЕМ!!1
Nek se u ranu zoru probudiš okupana kečapom osvećenim lolo
http://www.youtube.com/watch?v=9Os-ziwArqM&feature=related%C2%AD%1C%C2%AD
ХЕФИСТ ФАК
Ne dajte da tema zamre!
Šta je to hefest?
Mico, imaš pvt.
Očitaj 3 hefestasa i 2 hefestije da okaješ grijehe, Vučice.
Šta si joj poslala u pvt?
Pezose, jesi ti iz gradića?
Nisam, gore sa brda sam, u gradiću je sirotinja!!
Jes ti iz PZ$??
Sad videh ko je zapravo hefest. To je onaj koji je bog vatre i zanata један од синова Зевса и Хере у грчкој митологији.
По једном од митова, пошто се умешао у свађу родитеља, Зевс га у гневу баца са Олимпа на земљу. Том приликом Хефест постаје хром. По предању пао је на вулканско острво Лемно.
У Хефестовој надлежности били су занати. Он је направио боговима дворове од бронзе, скиптар и егиду Зевсу, сребрне лукове Аполону и Артемиди, накит Афродити. У Илијади је описано како је на Тетидину молбу сковао ново оружје Ахилу. По Хесиоду, Хефест је од земље направио прву жену Пандору, а по Зевсовом наређењу приковао Прометејa на кавкаску стену. Тај мотив је употребио Есхил у трагедији Оковани Прометеј.
Оженио се Афродитом, богињом лепоте и љубави. Једном ју је ухватио на делу у прељуби са Аресом. Ухватио их је у невидљиву мрежу и позвао све богове за сведоке неверства. Тај призор, међутим, код богова изазове смех. Ову епизоду испевао је у Одисеји слепи певач на двору краља Алкиноја.
Pročitala sam jednom, ne mogu tri puta da ne spemujem. :)
PZ$
Tamo gdje je sirotinja.
Sa koje wikipedie si ovo kopirala?
Sa originalne. :)
Tamo gdje je sirotinja.
Sirotinja i Hrvati. Hahah.
Ne ozbiljno odakle si?