Psihologija, psihijatrija, psihoterapija

1. Postoji nešto što se zove "Autogeni trening psihofizičke relaksacije."

http://www.autogenitrening.rs/

Autogeni trening je naučno zasnovana metoda psihofizičke relaksacije nastala u zapadnoj civilizaciji i kao takva je u potpunosti prilagođena našem načinu života i razmišljanja. Namena autogenog treninga je višestruka. Moguće ga je koristiti samostalno u svrhu relaksacije i oslobađanja od stresa. Psihoterapeuti autogeni trening godinama unazad koriste kao pomoć u psihoterapiji pojedinih psiholoških (pre svega psihosomatskih) problema. U poslednje vreme, u svetu, autogeni trening postaje neizostavni 'alat' u radu sa vrhunskim sportistima, javnim ličnostima, menadžerima i drugim profesionalcima koji su u potpunosti zdravi, ali im je potrebno da razviju sposobnost da tokom ubrzanog života kakav vode nađu mir i zadrže fokus u odlučujućim i važnim trenucima. Ukratko, autogeni trening je namenjen svima koji žele da u dinamičnom životu današnjice, na trenutak zastanu i zaista urade nešto za sebe. Za usvajanje autogenog treninga je potrebno vreme i svakodnevna vežba koja se strpljivim ponavljanjem sve više skraćuje do trenutka kada je za nju potrebno samo nekoliko minuta, na bilo kom mestu, u bilo koje vreme i u bilo kojim uslovima.

2. Rad na psihološkom napretku zahteva otvoren um, inteligenciju, dobre smernice/putokaze, saradljivu okolinu i bar 3 osobe koje mogu da te prate.

Efekti i rezultati psihoterapije često zaraze i ljude koji se nalaze u neposrednoj blizini osobe koja ide na psihoterapiju.

Iskrenost je takođe presudna jer ne možete očekivati promenu okolnosti ako lažete oko suštine i srži.

Ja sam dobio šta sam zaslužio kad sam odlazio na te seanse i bukvalno više nemam na šta da računam jer mi je pružena velika pomoć i razvoj je ubrzan.

Samo se na sebe možemo osloniti.

3. je l' to troluješ ili, o čemu pričaš uopšte

4. apsolutno sve iz ove oblasti je kurac

bolje biti hipster koji ide na protest ne davimo beograd sa fantomkom i transprantom vučiću vejderu nego biti čovek koga zanima psihijatrija psihoterapija i sve to

5. gvozz psihijatrija i psihoterapija su kul, ali ovaj lik priča o nečemu drugom očigledno

6. nisu kul boli me uvo što to studiraš sa gomilom fufa. poserem ti se u studije. učiš jevrejska gej moderna sranja

7. Gospođa Olivera Sekulić-Bartoš je najviše doprinela razvoju psihoterapije u Srbiji.

https://vimeo.com/67498762

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.