U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Voleo bih da naučim kovački zanat, pa me interesuje da li to danas uopšte postoji, i gde?
Sve info su dobrodošle :)
meni je smithig 97, a vec sam ga dva puta ledzenderovao. tako da mozes slobodno da me pitas sve sto te interesuje
Kako kovacki a obrada drveta? :DDDD
Fora je da kupuješ kožu jer je jeftina i kraftuješ neke nebitne stvari tako se leveluje lako posle možeš od zmajevih kosti mač praviti
Slično je nešto i sa enčentovanjem
Kod kovačkog zanata je fora u tome, što nakon posla, imaš dobar razlog da se našikaš i praviš haos:
https://www.youtube.com/watch?v=c4vuKOz3kus
I mene interesuje jer mi je prandjed bio kovac
Jebo to, nauciti raditi sa bagerom pare kapaju poy
ћурчија
Bagerista u Mld ima dnevnicu 6 k dinara prijatelju
To je solidna zlatiborac plata sta xD
ja poticem od stare loze kovaca, sto ovih za poljoprivredu, sto ovih za naoruzanje i oklope i onih sto radili za carevine, kraljevine, kasnije i za drzavu, zavisilo od mirnodopskih uslova naravno, tako sta te interesuje pitaj slobodno u pvt.
Najpoznatiji kovac iz moje porodice se zvao Gvozden, licno je sa svojim sinom, takodje znaci nekim mojim praprapradekom iskovao mac za Cara Dusana, po difoltu je bio po velicini i tezini dizajniran za two hand po nordijskim planovima, ali ga je moj deda prilagodino za one hand i nazvao ga bastard swordom za Dusana licno, samo on je mogo da ga nosi jednom rukom, ne znam sad na koju foru, jer je pergament koji se cuva u mojoj porodici ostecen pa, jebiga sad, nije ni bitno, kapiras sustinu.
ovo je jedina ilustracija mog dede Gvozdena ispred njegove kovacnice koja moze da se nadje u Britanici
https://staticdelivery.nexusmods.com/mods/110/images/thumbnails/70153-1-1443578394.jpg
jači su oni što dižu trupce
Hvala svima, pomigli ste mi, ipak ovde nešto pametno može da se naući :)