Žika Valensa (Petar Božović) - Noć u kući moje majke

1. Čuveni govor Žike Valense (Petar Božović) o našem narodu:
    "Ovaj narod u svojoj istoriji nijedan posao nije mogao da završi zbog jajara i prodanih duša. Nismo nijednom pobedili, a da pre toga nismo debelo izdali...sami sebe naravno. Na svaku pobedu imamo dva poraza. Na svakog junaka buljuk izdajnika. A posle nam neko kriv, je li? A za malo vlasti i malo ćara spremni smo da izdamo sve...Oca, majku, brata, sestru, narod, zemlju...sve! Kako juče, tako i danas!"

Posle seremo na protestima, utakmicama "Samo sloga srbina spašava"....Nema ništa od toga. Još malo pa nas neće više biti ako budemo tako nastavili. I u Srbiji i u Dijaspori!

2. Sedim jutros na kafici u kafiću, prelepo jutro, kad sedoše dve kokoške pored mene i krene priča...

Prva tema... Muškarci. Kakvi? Naravno problematični. Tukli se. Na splavu. Jednog priveli, 98' godište, ali tata ga je izvadio, policajci se kasnije izvinjavali. Taj se uvek potuče i tata ga uvek vadi a policajci nikako da nauče. Kaže riba "pokupio nas g-klasom" kao da je došao po njih u Trabantu. Smorila se, valjda je očekivala ferarija, bugatija, šta znam...

Druga tema, cipele... 300evra, 400evra, ovaj brend, onaj brend, sa sve komentarima tipa "uu pa ekstra, nisu ni skupe.."

Treća tema, torbice... 900evra, 1000evra, sviđa mi se što idu gradacijski sa ciframa, svaka sledeća tema veći iznosi kao da se takmiče...

Četvrta tema? Pogodi... Estetske intervencije, hirurgija bato, fileri, kurci palci. Kao da slušam dve doktorke. 2000, 3000evra, samo se gađaju ciframa i izrazima, osetih se podređeno. Alo klošarke ko to plaća i kome treba takva fuš riba?

Peta tema? Da malo spuste loptu, kozmetički tretmani, nokti, obrve, šminka, frizura, 100 evra, 200evra, ali to je par puta nedeljno najmanje. Tu sam čuo prvi komentar tipa: "auuu ala dere", za tu neku kozmetičarku... Pazi ti to, ne dere Armani, ne dere Mercedes ali žena koja ti 2h titra stopala - ona dere. Mrš bre klošarke konzjumerske.

Verujte mi ljudi presela mi kafa, na pola sam morao da odem do klonje i dobro se iserem.

Kuda plovi ovaj brod?

E da, posro se jednoj od njih golub na torbicu. Toliko.

3. Oh fuck off Rebecca!

4. Melkijades hakovo Cara, nema druge

5. Vuce napusi se kurca, i jebem ti mater

6. Koji bre Vuk pederu jedan!?

7. ja nedavno sedio u pabu u podgorici pored dva rođena podgoričanina koji su pričali između sebe na nekakvom polu-engleskom, kaže meni je to bilo toliko anbelivabl znači vaj did ši du det... isto sam samo eksirao kafu i otišao

8. ja sedeo skoro tako u kaficu i slusam dve ribe, i jedna se zali boli je grlo. i pazi ovu druku likusu, daje joj savet, kad je boli grlo da popusi svom muzu kurac i proguta, i prestane. i kenjale tako o pusenju kurca, i ova druga kao mora probam i ja. i eksiram kafu i odem.

posle sutra, opet ujutru sednem na kafu pre posla, i pazi sad opet te dve ribe sednu pored, i kenjaju nesto standardno i ova ce kao e, jel si probala savet od juce i kao namig baca, a pazi ovu drugu, kaze "jesam, i radi jbt. tvoj muz nije mogo veruje da je tvoja ideja bila"

9. U poslednjih 30 godina celo društvo u Srbiji je otišlo u kurac. Ratovi, sankcije, kriminal. Ali opet neki deo smo sami krivi jel 90-ih nismo bili apsolutno složni. Kao i danas. Ista priča već vekovima. Dokle!?

10. Dok te ne izjebemo svi redom Vuce, eto do tad

11. To nije problem samo u Srbiji već i u Dijaspori. U Beču nas ima skoro pola miliona i tamo ista priča samo se nešto kurčimo. Mrzimo se međusobno bez razloga.

12. Jebemiti sve zivo probudila me nocna mora

Sanjam u svojoj kuci sam, i kod mene je brat od strica dosao da prespava

Skoro nam je umrla baba jedna, meni i njemu baba-tetka, i obojica smo bili na sahrani

I sad ide san, ja cujem neki kurac napolju, izadjem da vidim sta je, vidim neko bure. Ja pogledam u bure, kad iza mene glas "sine uvezi me u kucu" - ta pokojna baba na invalidskim kolicima. E al fora je sto je san skroz lucidan, bukvalno 100% mi realna scena u glavi, nisam ni skapirao da je san dok se nisam probudio jebeno

Ja utrcavam u kucu, zovem rodjaka, vicem - evo je baba brate! - on dotrcava do vrata, kao da zna sta je u pitanju (za razliku od mene) i zakljucava vrata i vice "bezi odavde, sta god da si!!"

Tu krece creepy osecaj, znaci kad se nisam usro u snu. On kao da zna sta je, vice meni "skloni se od vrata" i vice ka vratima "bezi odavde" a babin glas vice "decooo pustite me u kucu, deeecooooo"

Probudih se u 6, do malopre me radila jeza krv ti jebem. Kako random sranje a kako jezivo

13. brat od strica je očigledno witcher i treba da mu je zahvalan što ga je spasio od te nakaze

14. Ozivimo temu Price o duhovima i vanzemaljcima

15. Sponzoruše su ti postale u zemlji Srbiji kao neka običajna stvar. Ali kakav je sistem takvi su i ljudi.

16. Међу младима, веома раширена мим култура, природно се прелила и у православље. Гомила слика и видео клипова настаје без дубље суштине. Све је „засновано“ (based) на кратку забаву и исмевање противничке стране, по принципу – ми смо based а ви нисте. Овај тренд, који неретко и није лош и често поентира, посебно када треба да се разобличи лицемерје овога света, постаје екстрем када се објекат (мим култура) изједначава са Субјектом. Господ се често изображава као мишићави „chad“ мушкарац. Да ли бисте пред Распећем, пред иконом Бога Живога рекли како је Његова жртва „based“?! Суштина није у томе да ли смо „засновани“ или „рујнопилирани“. Да ли је наша религија „заснованија“ у односу на остале. Већ да ли живимо Христом. Да ли живимо јеванђељем. Да ли смо суштински дотакли духовност и дубине наше вере. Поготово сматрамо да је овакав приступ веома контрапродуктиван за инославне, којима треба прићи са љубављу и бригом, а не са подсмехом према традицији из које долазе.

17. Droga nasilje pare kurve

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.