Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Hteo sam da pitam nesto u vezi bubnjeva, pa ces mozda znati da mi odgovoris.
    Kako se zove onaj mali metalni deo za bubnjeve, daje ovakav plitak zvuk kao ovde na pocetku:
    http://www.youtube.com/watch?v=M9Y1mFTNU2c&feature=related

2. Колико знам, то је cowbell. Е, сад, како га ми зовемо, појма немам.

3. Nego, jel istina da je pevas SOAD-a svestenik?
    http://www.youtube.com/watch?v=YcQpQS4SyUE

4. Skoro 100 % sam siguran da se cowbell kod nas zove zvono.

5. Ja bih ga ciglom!

6. Neću da otvaram temu za basiste...

Dal' ima neko ko svira bass i ima bosovu overdrive pedalu odb-3?

Nikako ne mogu da namestim zvuk koji želim....uvek mi distorzija zvuči suviše veštački....
    Dal' je takva pedala ili je do mog neznanja?

7. Rosoneri upravu su Džimi i Alien cowbell, zvono zvonce.Ja ga nemam niti namjeravam da ga nabavim.Izgleda isto zvono što ga kačiš kravama i ovcama oko vrata...

8. Ja da sam bubnjar odmah bih natakario 2-3
    nego jer sviras akusticne ili elektronske bubnjeve?

9. Mogu da ga vežem za vrat i kad mi treba samo mlatim glavom.Akustčne.Ustvari ja nemam svoje bubnjeve nego uplatim i imam bubnjeve da vježbam.Kao u igraonici...

10. Koliko bih kostao jedan kvalitetan set bubnjeva, da ne zvuci kao u seerpe da udaras?
    Ne kupujem naravno nego samo zelim da vidim da li su stvarno toliko skupi kao sta mislim.

11. Najskuplji koje sam vidjeo su bili 4 000 KM.A u Sarajevu imaš samo jedno mjesto gdje možeš kupiti i tu mi je sve preskupo.Imaš jeftinije od 1.500 ali to je go kurac da se tako duhovito izrazim...

12. Kakva blasfemija. Jadna gitara.

13. Nenormalni japanci.

14. Svira gitaru mindžom.Jebote.

15. Neću da otvaram temu za basiste...

Dal' ima neko ko svira bass i ima bosovu overdrive pedalu odb-3?

Nikako ne mogu da namestim zvuk koji želim....uvek mi distorzija zvuči suviše veštački....
    Dal' je takva pedala ili je do mog neznanja?

Двојица басиста које знам користе Босов овердрајв, али онај гитарски.
    Можда је код тебе до гитаре, тј. магнета? Не иде сваки драјв уз сваку гитару/бас.
    Који бас имаш?

Najskuplji koje sam vidjeo su bili 4 000 KM.A u Sarajevu imaš samo jedno mjesto gdje možeš kupiti i tu mi je sve preskupo.Imaš jeftinije od 1.500 ali to je go kurac da se tako duhovito izrazim...

То је ако причамо о новим бубњевима. Међутим, ја не знам ниједног бубњара који је почео са новим бубњевима. Углавном дају 250-300 евра за половне бубњеве и то им сасвим добро служи док не уштеде за нешто јаче.

16. Koliko bih kostao jedan kvalitetan set bubnjeva, da ne zvuci kao u seerpe da udaras?

Polovan Pearl Export-300 evra,to je ok bubanj.
    Ako bi nov,ispod 800 evra se ne moze proci.Naravno,ako hoces duplu bas pedalu,to ti je jos,minimum, 100 evra (polovna),cinele od 150 evra (komplet socijalnih),pa navise.
    Ako si pocetnik,pogledaj po oglasima,ima bubnjeva i za 100 evra,posluzice ti da naucis.

Углавном дају 250-300 евра за половне бубњеве и то им сасвим добро служи док не уштеде за нешто јаче.

Ovo,bas i ne bih preporucio,jer uz mali dodatak moze naleteti na sasvim solidan set.A,da kupi neki prosecan,nece se zadovoljiti,bacice pare i nikad nece uspeti da ga proda za istu cifru.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.