Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Evo jos jedna pesma iz bolestne kuhinje :D

http://www.youtube.com/watch?v=srTaZepw5VU

Chill za ovo lepo popodne...

2. Imam jednu muku, ne mogu da provalim kako trebam da trzam zice u vecini pesama. Omasujem taj ritam samo tako u vecini slucajeva, a bas intezivno vezbam vec nekih 6 meseci, a pre toga sam nesto malo pipkao gitaru godinu dana. Da li ce ova moja nemogucnost da ispratim ritam da se ispravi vremenom, ili bolje da krenem napamet da ucim zasebno sa svaku pesmu kako da trzam?

3. Moglo bi se reci da me to malo jebava.
    + sam na akustari navikao da trzam k'o konj, pa moram malo da olabavim to.

4. Krenete od laksih ka tezima, i ispravljate trzanje. U pocetku je dosadno do bola, ali kasnije bude interesantnije sto su brze pesme itd. Mene to isto jebe. Gore-dole, kad je koji, to ne pogadjam ama bas. Naucio da idem kako mi lakse i sad ne mogu da ispravim to. Ali vezba se.

5. Cetvrtine i duze na dole osmine i krace gore/dole

6. Мислим да ту генерално нема пуно филозофије... Лупаш док не стекнеш осећај за ритам. И не мораш једним трзајем (свих жица) баш све да закачиш. Једном удариш бас ноту, па се онда концетришеш на више тонове, чисто радиш по интуицији. И врло често доћи ћеш у ситуацију да сам себи признаш да ти ритам курцу не ваља, да се тако вулгарно изразим, ал боже мој, људи смо. Кад си у неком друштву гледај да не експериментишеш превише, држи се нормалног корака и без егзибиција са разлагањем. Имам лоших искустава са тим =)) Ово је за млађе наравно. Скапираћете временом сами, само полако.

7. Тачно. Само свираш, и временом се уходаш и стекнеш осећај. Ево, ја се не сећам тренутка кад сам тачно стекао осећај за млаћење акорда на акустичној, нити кад сам тачно научио људски да пригушавам бас жице на електричној, под дисторзијом. То иде постепено. На крају ни не приметиш.

8. Ја пустим песму у позадини и кренем да свирам уз њу, некако се нађемо :)))

9. http://www.mladisavskivenac.org.rs/

Škola rokenrola za osnovce i srednjoškolce. Koga zanima...

10. SKK!?!
    Samo za savski venac ili sam ja corav?

11. Veliki je savski venac ;)

12. Valjda škole na Savskom... Ja sam u UTŠ-u, to je valjda Savski, buraz nije, ali bole me tuki... Ko da gledaju. Odemo, odsviramo, a za dalje nas zabole.

13. http://www.youtube.com/watch?v=SxomAHeCsjY

Kako vam se cini?

Ja sam radio muziku i aranzman...

14. @030
    Super ti je ovo!
    Jedina zamerka mi je (ali to i je ostavilo neku draž), da je vokal trebao više puta propevati pesmu pre samog čina snimanja...
    Ali kažem i sa time je extra ispalo! ;-)

15. Hvala :)

Nego, ne razumem na sta mislis... je l' si mislio da se nasnimi prateci vokal, terca...

16. Nema na čemu!

....hoću da kažem da ima falša u pevanju, ali nije zato što vokal ne zna pevati (naprotiv), već zato što je pesma verovatno propevana samo par puta, nije uvežbana...

Osim toga - pesma je (što se mene tiče) za radio (neću da kažem Evroviziju, jer bi to bila uvreda, a na radiju se ipak još uvek puštaju hitovi)!

;-)

17. Даркмене, иначе ми се јако свиђа како свираш. И вокал је кул.

18. ...htedoh reći - ima malčice falša (da ne ispadne da hejtujem!)...

19. Pozz svima! Imam jedno pitanje!

Imam gitaru (navodno Hohner) rucni rad, stara oko 30-ak godina, kod mene je vec dvije godine i planirao sam da je malo restauiram i pokrenem opet. Koliko sam primjetio ima par nedostataka, trebalo bi zamijeniti civije i sve mehanizme, vrat je malo kriv i donja kobilica je lagano pocela da se odvaljuje (vjerovatno zbog pogresnih zica) i fali mi gornja kobilica. Pa sad da pitam da li se u to isplati uloziti ili da trazim nesto novije za pocetak?

20. @Arbor
    U pravu si sto se tice vokala... ali sniman je na brzinu, a i malo se stego...trema sta li je :D
    Moracu da mu dam jedno 2-3 case vina da se opusti, siguran sam da ce biti bolje :D

@Jimi

Hvala, trudim se :D

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.