Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Dzimi, pogledao ovo, meni je pomoglo. :)
http://www.muzicki-forum.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=1162
У, фино. Нисам видео тему, а свраћам с времена на време на тај форум. Хвала!
Pregledao sam ovau temu sto ostavi Van Vićkomar, to je to, sto se slajda tice. Ne znam ni ja puno da sviram slajdom, sve sto znam sam upotrebio u onoj pesmi. Meni je slajd pokazivao prijatelj tako da se nisam nesto mnogo bakcao sa on-line kursevima :D
Nastimas gitaru u open D stimu, naucis osnove i to ti je to :D
A sto se tice snimanja i ja imam isti problem sa lenjoscu kao Jimi :D Sto snimim iz 2-3 puta tol'ko mu je :D
Jedino kada radim drugima pesme onda je smaranje do koske, snimanja i nasnimavanja koja mi smuce pesmu :D
Darkmene hvala na onom odgovoru!
A imam jedan, nadam se ne ozbiljan problem, iako mi deluje tako.
Kod akustične gitare jedna od onih rupa za pinove koji drže žicu dole je preširoka. Pin u nju lagano uđe i izađe, nema trenja uopšte. Kada se žica ubaci tu, i krene da se namotava na čiviji on odmah ispadne ceo. Ne onako malo kao što i treba, nego skroz izleti. Kada se taj pin stavi u neku drugu rupu on radi kako treba, a kada se u tu rupu stavi neki drugi pin, on se ponaša isto, kao da se gura u šaht (to govorim da mi neko ne bi u odgovoru predložio da probam to... jer već jesam:)).
Pa da li mogu da se kupe neki veći pinovi ili kako to da rešim? Inače u pitanju je gitara od ortaka koju treba da proda, tako da neke bugarske varijante tipa da se gurne zgužvani papirić toliko da se stvori trenje i da pin može da stoji - otpadaju. Treba neko iole profi, dostojanstveno rešenje. Ima li neko neku ideju?
Jedino sto mi pada na pamet jeste da uzmes usitnjenu piljevinu (ono sto ostane kada se reze drvo) i dodtatno je usitni do najfinijih cestica, onda to pomesaj sa drvofixom i napravi gustu smesu sa vise piljevine i napuni rupu, kada se to osusi izbusi ponovo rupu i obradi lepo... jbg, ja niceg drugog ne mogu da se setim a da nije papitic :D
@Џими, znam kako je, mene mrzi da krenem da snimam a kamoli da ponavljam snimanje xD Trebalo bi uskoro da krenem da snimam neke pesme koliko-toliko ozbiljno, sa ozbiljnijim ljudima, pa ako pokupim neke pametne forice, šerovaću ih ovde. :)
Него, шта ти иначе свираш, коју врсту музике, коју гитару имаш, имаш ли бенАд и тако то? Дај неки линк ако имаш. :)
Najviše sviram metal, jer nekako dok sam učio da sviram (mada i sada učim naravno, i učiću ceo život, nego u početku, jelte xD) najviše sam slušao i voleo metal, mada volim da sviram i sve ostalo, al eto, sebe karakterišem kao metal gitaristu.
BenAd: komaTa dva, neka pop-rock tezga varijanta, koja se tek razvija, i Gothic metal bend, koji postoji već par godina, i sa njim imam neke malo ozbiljnije planove.
Od opreme, flag ship gitara mi je Washburn hm20, uz nju imam i squier bulleta i neku dimavery strelu, koju sam dobio u nekoj zameni (za nijansu je možda bolja od squiera - znači govno u svakom slučaju). Imam neke pedale i tako to, i skoro sam uzeo Vox glavu Ad 100 vth, i tako, sad se navikavam na nju polako :)
Ne'am nikakve linkove, i jako me je sramota zbog toga s obzirom koliko sviramo, i koliko ja individualno sviram... bzvz :/ Al čim nešto sklepam, postavljam ;)
Doziv'o sam preporod. Kuci imam gitaru sa malom rezonatnom kutijom i nezgrapnim vratom sto otezava sviranje, medjutim, ja sam ziveo u ubedjenju da sam ja toliko los da numem ni B da odsviram ko covek, a da gitara ne oponasa zgazenog dzukca vec da bude gitara. Onda je juce doneo taj lik gitaru u skolu, malo ga sam ga sa drugom slusao, malo razgovarali, a onda sam ja uzeo gitaru, par pesmica i skapirao da je problem sve vreme u mojoj gitari a ne u meni, zvuk je bio sasvim cist, svaki bare je bio cist. E sad ponesen tim iskustvom imam neopisivu zelju da kupim jednu normalnu gitaru, ali i da ovu nenormalnu naucim sto bolje da sviram.
Pa cek jel ti on nesto popravio ili sta?
Vec nekoliko dana sviram gitaru slajdom u otvorenom G stimu, pa sam snimio nesto. Napomena: Veoma je slab zvuk, pojacajte zvucnike. :) Naravno, mozete pisati pohvale, zamerke itd. :)
http://www.youtube.com/watch?v=aH1KHX_04FY
Brate pojacao sam ga najjace sto mogu jedva cujem
Uf, snimak je zaista tih!
Ali zvuk je baš bluzerski! Još malo razradi temu i imaš dobru pesmu! ;-)
Wićkomire,
Što nakon snimke ne pokreneš Sound Forge i opciju Proces/Normalize za normalizaciju zvuka? Onda bi se čulo kako treba.
Van Vićkomar
Normalizuj zvuk, malo ce da susti ali barem ce da se cuje ;)
Evo je verzija sa normalnim zvukom. :)
http://www.youtube.com/watch?v=E5vi63D36c0
Фино, фино. :) Видим да сте ти и Даркмен у сличном фазону.
Hvala na pohvali. :)
http://www.kupujemprodajem.com/Kramer-Richie-Sambora-Signature-531927-oglas.htm?filter_id=1569884
♥♥♥
Оће неко да ми купи?
Sambora sramoti ime Ritchie...i zvezda je gej...