Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Džimi ga omalteris'o...svaka čas' :D
Chavez brate, skidam ti kapu za "Nigga stole my bike"... Ne mogu da prestanem da slušam! Mislim da sam ti sve one poglede ja napravio
http://www.youtube.com/watch?v=FkxgoUbVfsE&feature=player_embedded Cudno da ovo nisam video, strava odradjeno.
http://www.youtube.com/watch?v=ylh6Dalqs8k moz' neko da mi kaze akorde za ovo?
@rnrt-rain
Hvala ;)
E a akordi su malo cudni... tj stim gitare, ili je imao kapadaster ili je lose nastimao, ali akordi idu ovako
Fm Bbm
Bbm Fm X2
ref
C# D# Fm
C# D# Fm
Bbm Fm C# D# Fm
Bbm Fm C# D# Fm
Fm Bbm
Bbm Fm
Bbm Fm C# D# Fm
Bbm Fm C# D# Fm
ref
C# D# Fm
C# D# Fm
Bbm Fm C# D# Fm
Bbm Fm C# D# Fm
Да, штим је у питању. Све ово што је Даркман написао транспонуј за пола степена ниже и свирај стандардно - Еm, Am, C, D - најједноставније могуће.
Hahah Boček, hvala druže, i ja sam sam umirao dok sam je pravio, koliko je najjače. Ali zaista žalim za bajsom :D
Je l' ima neko iskustva sa korišćenjem žica različitih debljina, kako bi se postigao odgovarajući zvuk? Zanima me koje su kombinacije u opticaju i koja se za šta koristi.
@gamby, pa zavisi... od svega xD uglavnom su 11, 12, 13 za metal, 9, 10 za neki mekši zvuk... Mada ja koristim 10 a sviram metal. Imaju osmice koje su slinave u pičku materinu, i nemam pojma za koji kurac bi to iko koristio, sa 12 i 13 je soliranje teže itd....
Mada imaš i hibiridnih pakovanja, pa su ti npr 1,2 i 3 žica 9-ka, a 4, 5 i 6 npr 10-ke ili tako nešto...
Pa i pitam za to kombinovanje, ovo ostalo znam. :)
xD Sad sam stavio na skvajer bulet hibrid, 10/11, fino zvuči, malo mi treba da se naviknem, ali sasvim pristojno, mogao bi čak i metal da se svira. Inače na toj gitari sam nabudžio i neki magnet pa je zato uopšte i uzimam u obzir. xD
Aj sad meni neko lepo da preporuči neku dobru džitru od oko 300-350 jevreja, a da je dobra za bluz i rok :D
EDIT: Možda i malo hevi metala :))
Fixna kobila ili...? Oblik bitan ili ne?
Sa ponosom vam predstavljam full verziju pesme Nigga stole my bike.
Lirike je tamo dole, ali naglašavam, BASED ON A TRUE STORY!
http://www.youtube.com/watch?v=317D7_JPYYU
Ma nije toliko bitan oblik...bitno je da dobro zvuči, baci neke predloge :D
Čaveze, jebao si mu kevu (duplo), ali ipak "I die to touch your bones" je neprevaziđena :D
EDIT: Ritam i reči mi se mnogo sviđaju, nije nabacano, dobio si palac gore i ubačeno u omiljene :D
Fala ljepa. :D
Gitara mi je u dubokom ofsajdu, ali boli me tux, meni se svira, pa klepam i tako.
Bones je bones, ali ovo mi je jako drago jer je retardirano :D
Baci akorde, ako te ne mrzi :D
zeljcece i derkmene grasjas vam fala, ja se lomio negde oko F i A, Am, ali nije islo.
EDIT: Dio, po mojoj amaterskoj proceni, malo Am, F, C i jos nesto, mada ni za ovo nisam siguran, bolje cekaj da on kaze.
Am G F E E7 :)