Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Ako si nub uzmi veliku al tanku,mada mogo bi i deblju ako imas smotane prstice

2. Ma sviram i prstima i trzalicom, a gitara je kopija Fender Stratokastera, neki Aster, a sviram rok, bluz, malo metal...

EDIT: E da, i pukla mi je prekjuce najtanja zica, pa razmisljam da uzmem novi set, a hteo bih malo deblje zice za "tezi" zvuk, pa ako moze neka preporuka.

3. Imam ja Aster akusticnu...to je gitara za znalce :)

4. Ja mislio taj Aster neko njesra, ali i Dio (ovaj sa vukajlije, ne pevac) ima Aster akustaru.

5. Gledaj ovog spamera, ajde na tenkove... ako imas vremena od jebene skole.

6. Ima li klasičara među vama il' svi prdite iz pojačala?

7. Sviram ja klasicnu gitaru. :)

8. Imam ja neku propalu klasicnu sviram na njoj kad me mrzi da odem do akusticne.

9. Školovani? Na kakvim svirate? I da li znate ima li igde u ovoj zemlji neko ko izrađuje dobre klasične gitare za ne odveć previsoku cenu (iznad 500 evra)?

10. Sviram neku Kirklandovu, a nisam isao u muzicku skolu. A od muzike sviram rok, bluz i malo folk (nije srpski :) ).

11. Nisam školovan ali znam muzičku teoriju...kineska...jebemliga vidi u mitrosu.

12. Ja sam završio srednju muzičku prošle godine, sad neki prijemni za akademiju spremam, a treba mi ozbiljna gitara. A što se tiče klasične, to se teško nalazi po muzičkim prodavnicama. U mitrosu visim svaki dan, oni navodno čekaju pošiljku Rodrigez gitara, al' ne stiže im već godinu dana kol'ko vidim.
    Inače pored klasike, sviram i džez, bluz, flamenko, blugras, regtajm i sav moguć fingerpiking, a kad imam vremena, prdim malo i na električnoj.

13. Ljudi, uspeo sam da na gitari dobijem potpis od jednog od gitarista koje najvise volim i cenim. Markerom se potpisao. Pa me zanima, da li bih mogao da to nekako prelakiram, kako se ne bi izbrisalo? Bojim se da ne uzmem neki lak koji bi ostetio drvo gitare ili sam potpis umrljao... Postoji li tako nesto, a da je sigurno i pouzdano?

14. Kupi neki lak u spreju koji se brzo suši i koji nema veliku količinu alkohola ili nečeg sličnog...
    EDIT: Možeš i da odeš do neke prodavnice instrumenata, znam da oni imaju pun kurac takvih stvari :)

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.