Havarija

Sevastokrator_95 2011-07-17 00:38:19 +0000

У јавним емисијама, само спомињање ове речи наговештава лоше вести.Обично се везује за нуклеарне катастрофе пропраћене великим људским губицима, огромном материјалном штетом и уопште великим проблемима за страдалу државу, који су иначе непремостиви без међународне помоћи.У последњих тридесетак година, највеће нуклеарне катастрофе, или хаварије збиле су се у Чернобиљу '86 и јапанској нуклеарној електрани 2011.
Ипак, нема те катастрофе која, погодила Србина или не, у нашем народу није добила позитивно и одобравајуће значење.На српском, хаварија представља врхунац уживања и благостања, којег Србин максимално користи, или се бар тако од њега очекује.

-Где си Шоне, шта има, три месеца се нисмо видели?
-Ево мало до оне спортске радње, идем на море следеће недеље.
-У, до јаја, где идеш?
-ЧкаГр десет дана, после мало у бању, блеја са ортацима и тако...
-Кул, теби је баш хаварија!
-Хаварија брате!
-Важи, лепо се проведи.
-Хоћу, хвала брате.

0
29 : 9

"Na jednom od omiljenih sajtova za duhovite, vukajlija.com, stanoviti „Ludi Cak" nedavno je napisao: Ultra, to je TV kanal za degenerisanje dece. Jedino što valja na njemu je emisija o automobilizmu „Top gir" koju vode Džeremi Klarkson, Ričard Hemond i Džejms Mej, trojica najvećih likova i hejtera na britanskoj televiziji posle Sajmona Kauela. Takođe, tu je i njihov „tamed racing driver" - The Stig..."

Press | 09. Decembar 2010.