Prijava
 1.    

  Izdrkavanje u 21om veku

  Izdrkavanje u 21om veku je fenomen nastao kao posledica globalizacije, a pre svega potrošačkog društva; u kome te megalomanske prepohlepne kompanije teraju da živiš da bi radio (samim tim i trošio), a ne obrnuto kako je i prirodno da radiš da bi živeo. Vrlo sistematičnim, postupnim, kurvinskim marketingom koji je zahvatio apsolutno sve pore društvenog života, takav stav uspeva da se odomaći u mozgovima kao normalna pojava i od ljudi napravi izdrkane buduće polukiborge.

  Na primer, higijena zuba se vrlo uspešno može održavati najobičnijom pastom i četkicom za zube, svakodnevnim pranjem. Međutim, mi na policama supermarketa još malo pa nećemo moći da nađemo takve stvari, jer je sada IN, tj. na neku foru je nemoguće imati zdrave zube ukoliko ih ne peremo sa blendamedom koji sadrži 14 aktivnih sastojaka biljaka, 217 raznih minerala i zrnaca; a koja naravno košta 600 din. Uz sve to, kako nam samo pada na pamet da peremo običnom četkicom za zube; jer ukoliko ona ne radi na baterije, nema lcd displej i alarm, zaradićemo karijes, u stvari paradontozu. Slična stvar je i sa ostalim koznetičkim higijenskim proizvodima. U sapune i šampone se stavlja med, mleko, jogurt, cimet...a kad se potrošači budu zasitili i time, grupa švajcarskih stručnjaka će nam otkriti da je jedina prava hidratacija kože, borbe protiv peruti i dr. ukoliko preparati sadrže i ekstrakt mozga severnouzbekistanskog goniča ptica. Proizvodi za čišćenje kuća i stanova su posebna tema. Nenadjebivi feri, opere 12 hiljada tanjira uz to ima i glicerin, ekstrakt nane, kamilice, božura, peršuna, a sve u cilju da zaštite domaćicinih ruku. Košta duplo više od taša, sa kojim je sasvim uspešno i efikasno prala i pere sudove i moja baba i moja mama i moja žena. Ako imamo neku mrlju, koja nije obična mrlja, nego naravno tvrdokorna mrlja, bez mister propera, brefa i sl. proizvoda, velike su nam šanse da zaradimo lumbago pokušavajući da je otklonimo.
  *
  Uskoro će se pojaviti i čaše od brauna ili garinera, koje će nam pokazati kako treba da pijemo vodu iz tih čaša, a ne običnih koje se koriste vekovima; "jer mi to zaslužujemo"

  E to je izdrkavanje u 21om veku.