Prijava
   

Neko voli popa, a neko popadiju

Srpska old skul seoska slengara za ljudska prava. Izgovara se uz uzdah pomirenja sa tim da je neko, pa, u najmanju ruku, čudan. I pored toga što neko bira popa, a ne popadiju, sa par kilograma viška i izgledom kao u renesansne lepotice, Panteru umesto Žareta i Gocija, Renoa umesto Golfa dvojke, ne treba mu suditi. Svakako, nećeš mu poveriti himen ćerke jedinice, ako je dobar momak, šta te se tiče. Ako sa njim možeš da popiješ gajbaru 'ladnog, najedeš se mezetluka i pocepaš drva, nema brige.

Nije on pička od čoveka, može i on muški da podnese poraz. Samo dok je bio dete, odrastao je u okruženju gde su ljudi više voleli Legolasa nego Gimlija. I za razliku od dvocolaša, nebrušenog dijamanta brđanske genetike, ovaj više podseća na flafičastog Francuza. Druga strana novčića kompetitivno-ambicioznog lika. I njemu je otac penzionisano vojno lice, pokušao da spartanski vaspita sina. Samo što je to u ovom slučaju dovelo do bunta.

Umesto holesterolke, preferira anoreksične spinerke. Ne traži ženu koja će da rađa, nego ženu koja će da bude muško u kući. Voli popit', al' ne voli zagalamit. Pije đus votku i kvalitetna kupovna vina. Ne briše slince o rukav. Daleko je od mrče i preldžije, al' dobro, nije loš momak. Uvek se javlja komšijama. Kad se oseti usamljeno, plače uz pesme Eltona Džona.

Naravno, ne možeš suditi čoveku koji je puk'o k'o fosna. Jebiga izbacila mu sklopka. Nema svrhe da budeš moralista i da ga mrziš zbog toga. On nije ziceraš, može se reći i da je mehk k'o duša. Ali dobro, imao je mogućnost izbora i izabrao je kako je hteo. Sa druge srane, to mu omogućava i da se bolje upakuje. Zna on da u Srbiji nema šta da traži, zato i najčešće ode preko grane, šljaka u struci za solidnu kintu i jebiga, kupi Renoa.

Uglavnom ima neko zajebano ime, jer je trebalo da bude tatin lovac, vojnik, junačina. Ali ovo čeljade, je ipak, na kraju krajeva ispalo naopako. Nije sklon hedonizmu. Sve u svemu, čudno živinče. Mušterija svog života.

Osoba A: "E, što Miodrag nije juče zbario onu seljančicu? Deluje da je htela da da mu da pičke."
Osoba B: "Jebiga, neko voli popa, a neko popadiju, jeb'o te patak, kao da ne znaš to, a!"

Definicija je napisana za takmičenje Tvoja definicija zvuči poznato.

Komentari

Luksa mi bilo najteže da imitiram. Jer se kod njega javlja priličan spoj urbanog i ruralnog slenga. Uhvatih se za ovu formu, jer sam izvalio da često kod dužih definicija ima 3 ili 5 pasusa. Kada ima dijalog u primeru, ako nije dijalog između Glavnog, njega i Čampija, uglavnom je dijalog između Osobe A i Osobe B. Dosta linkuje, itd.

Gledao sam da i tema bude nešto što bi on mogao da napiše.

Valjda sam uspeo u solidnoj meri. :)

Hvala Cik.

I da, probao sam da razdvojim Luksa kao autora, od Luksa forumdžije.

Dobar posao, Reme. Biće zaebano glasati za samo jednog od vas.

Hahaha, dobro je to ispalo skroz

Reme, stvarno pokidao. +

Ovde mi vrišti Luks iz svakog reda. Jeste da su malo raniji radovi, kada je puno linkovao, ali je iz perioda kada je najviše i pisao.

Meni taj Luksov period ono što je najkarakterističnije za njega. :D
To mu dođe otprilike pre dve godine negde.

Fala ljudi.

Imao sam i ja jednu imitaciju Luksa, koju on nikada nije zavoleo :(

Daj linak! :)
Nadam se da si zadovoljan Lukšo. :D

Reme, nadao sam se da ćeš tražiti, hihi. Evo je. Prilika i da Luks kaže da me ipak voli :D

Op op, dobra :D
Doduše, nije više si tu školu definisanja ruralnog slenga skinuo, nego baš Luksa. Kapiram da ti je to i bila namera.
+

Da, tako nekako. Obrazložio sam valjda negde i u komentarima da nije imitacija jednog :)

kao neko kom je luks možda i omiljeni autor (ne ulizujem se, stvarno jeste), moram da priznam da je ovo sjajno :D

Ču ovo MOŽDA i omiljeni - tuga brt :D

Па Луксе, ипак више воли Ћеру због ове дефиниције.