Prijava
   

Paradoks

Paradoks predstavlja tvrdnju koja sama sebe pobija, koja je samo-kontradiktorna, odnosno, nešto što se dešava uprkos svim faktorima koji bi upravo u suprotan smer trebali da vode. Mnogi primeri paradoksa mogu se videti na fejsbuk stranicama mnogih devojaka, pa i momaka.

Profilna slika: Zadnjica u tangama se nabila do same kamere, ali je kamera okrenuta malo na gore, kako bi uhvatila i gola leđa preko kojih pada u fotošopu dorađena kosa. Naravno, i strije koje je dobila zbog toga što je bila nevaljala devojčica i živela po pesmi "Poješću sve kolačiće" su neveštim potezima miša prikrivane bojama koje se na prvi pogled ne razlikuju od boje kože, naravno, milion lajkova za tu sliku je dobila.

Status dotične: Volela bih da mi se jednom neko obrati kao inteligentnoj osobi, a ne kao seksualnom objektu.
Opet, milion lajkova od kojih dobrih devedeset procenata čine seoske paljevine koje ukupno nemaju dovoljno znanja da završe treći osnovne.

Kad na profil budeš stavila skenerski snimak glave i MENSA-inu potvrdu o koeficijentu inteligencije, mogla bi da očekuješ i da prozboriš par reči sa nekim čiji vokabular sadrži više od 1400 različitih reči, odnosno, da uopšte zna šta je vokabular.

Komentari

Obicno na ove paradokse i ironije dajem minus ali ovde ide plus. Dobra

I mene obično mrzi da pišem ovakve zezancije, ali, uključih fejsbuk i prvo što sam video je situacija navedena u primeru, pa sam jednostavno morao, dok sam još bio inspirisan.

Овде иде минус, од мене. Пример можда и објашњава, али не и дефиниција.

Paradoks predstavlja izuzetak od pravila

Не.

Loše sam se izrazio gospodine turgenjev, sa razlogom ste mi dali minus.