Prijava
   

Partijski BOT

Partijski kliktač, komentator vesti i/ili Facebuk lajker kome je posao da svojim radnjama na internetu (klik, comment, Like) menja medijsku sliku svoje partije kod javnog mnjenja. Komentari koje šalju po elektronskim medijima su iscenirani i veoma liče jedan na drugog, kao da ih šalje neka veštačka inteligencija, odnosno BOT, odakle su i dobili naziv. Za partijske BOT-ove se generalno smatra da zapravo nemaju inteligenciju, pa im se savetuje da ne šire okolo da rade kao BOT-ovi, kako se u narodu ne bi napravila povezanost ovih neinteligentnih bića sa partijama, i time kaljao toboži ugled partija.

Ono što zaista postiže je da se uvlači političarima u bulju i pritom jede govna širom interneta, očekuje posao posle izbora ili bilo kakvu drugu satisfakciju ukoliko "... znate, eto ipak nema posla za sve..." (uglavnom tu satisfakciju ne dobija, jer i BOT-ovima kao i glasačima političari samo obećavaju stvari koje na kraju ne ispunjavaju).

"Ja sam fakultetski odgojen Hrvat iz Zagreba i moram primjetiti da je vaš Vučić kao i SNS napravio pravu stvar za Srbiju..."
(Šime, Zagreb)

"Ja sam fakultetski obrazovan Slovenec iz Ljubljane i da se primetit kak je vaš Vučić i SNS učinio pravu stvar za Srbiju...
(Janez, Ljubljana)

"Ja sam visoko obrazovani Bošnjak iz Sarajeva i moram primjetiti da je učinak vašeg Vučića i SNS na boljitak Srbije...
(Alija, Sarajevo)

Komentari

Da li je zaista neophodno definisati pojam iz komentatorskog dela onlajn medija?

Занимљива појава, али досадно дефинисано. -