Prijava
   

Pez

Osoba koja spava na stolici ili fotelji sa glavom zabačenom unazad i otvorenim ustima.

   

Stan br. 6 / Prof Dr sci Hristić.

Iza ovih vrata, u zgradi koja se nalazi u najlepšem delu Beograda, naselju Neimar, živi gđa Hristić. Gđa Hristić, svojevremeno prevodilac, publicista, pikolista velikog orkestra SHS-a i mačevalački šampion, osma je generacija koja naseljava ovo zdanje u srcu grada. Supruga akademika Pajića i majka Staše i Andreja, slikarke i narkomana.
:Zvrnddddd:

Dobardan, izvolite uđite.
- Dobar dan, gđa Hristić? Ja sam Milan iz magazina "Moć Žene", povodom onog intervjua...
Aham, tako je Hristić, jeste. Žaluzina Hristić, ali svi me zovu Zina. Da pređemo u dnevni boravak? Pravo kroz foaje, evo mene za sekund samo da presvučem bolero, potkačila sam ga malopre o natkasnu.

Kao što verovatno već znate, ovaj stan pripadao je mom ocu, Alekseju Hristiću Fontaneli, čuvenom predratnom dečijem hirurgu.
Evo njegove slike, malo slabije vidim na blizinu, al ništa strašno čitam novine i sve bez naočarija. Mislim da tu ima 26 godina i je l' da da imamo iste oči?
- Izvinite, ali ovo je omot od Noblica?
A je li? Recite kako su samo ukusne... Ja i moja unuka uživamo da slušamo tu reklamu, zagrlimo se i pevamo: "Noblice noblice i slatkaste stolice, hajde Rado dome momu da ljubimo mladog momu".
- Baaaabaaaa, brzo!
Evo to je moja unuka, zlato bakino, mnogo mi je pametna i bistra. Kaži srećo moja?
- Babaaa, izašla mi je astma na kolenu!!
Ne lupetaj, to ti je kanuo kačkavalj. I to nije koleno već nadlaktica.
Skoro joj je bio rođendan i ona je skroz sama, princeza bakina, vezala pertlice na lakovanim cipelicama, obukla prelepu roze haljinicu i stavila mašnicu u kosu. Samo da ste je videli, ali nema veze, dođite sledeće godine kada bude slavila 27.

Pustite ovu ploču molim vas, ploča, izvolte, daće finu pozadinu daljoj priči.
Eee daaa, bile su to prelepe godine provedene u podparižju, naime u konzervatoriju se baš u vreme mog studiranja pojavio Regtajm a sa njim i Fokstrot. Kako je samo Šarl de Gol znao igrati uz Regtajm, ahhh. Každuю nočь mы tancevali, moй dorogoй Šarlьuška.
I dan danas znam svaki korak. Biliste pogledali? Biliste?
- Pa ono, bilo je i stvari koje sam više želeo...
Sjajno. Samo pre nego počnem zamolila bih vas da pomerite ovaj tabl. Tako, stavite ga vizavi ragastola, i pazite na porculanskog žreca, e tako, otlično.

Jedan dva tri četir, pa ide okret, tri tri dva jedan,
dva dva tri, taaaaako, četir četir pa dvosekla polupipeta,
jedan jedan dva četir, Hej!, dva tri tri tri i okreeeeet,
tri tri jedan jedan, saad jedan Lebjatnikov, iiii okreet,
pa brzo, jedanjedandvatridvatridvadvajedantri iiii
doskok. Huh.
Umorih se.

Ja ću uskoro morati da krenem, može neko piće? Kabeza, bevanda, konjak? Pošto imam partiju sa drugaricama iz jahačkog kluba, ja ću konjačić jedan, dva. Danas idemo prvi put da igramo onu igru, kažu da je kao tenis, a ja sam kao devojka dobila na poklon raketu i lopticu od Suzan Leglen i igrala, igrala, jao koliko sam volela. A ovaj skvoš sličan je, kažu čak i lakši.
- Lepo kažu. Lagana jedna igra, misaona.
Pa da pođemo?
- Da pođemo.

   

Isterali te iz kuće?

Spontana izjava momka kada vidi veličinu i sadržaj "torbice" svoje drage.

(Momak i devojka ulaze u tržni centar)

-Obezbđenje: Mlada damo ako bih mogao da Vam proverim torbu, zabranjeno je unositi nepregledanu.

-Devojka: Ok, naravno.

-Obezbeđenje: Opaaa, ovako: lak za nokte, karmin komada tri, dnevna krema, noćna krema, popodnevna krema, ovo i ne znam šta je, pomada za skidanje bubuljica srednjeg pigmenta sa termonuklearnim filingom....................

-Momak: Dobro bre Marija propadoh u zemlju, pa čergari imaju manje stavki od tebe, je l' snadbevaš parfimerije ili znam...isterali su te iz kuće, priznaj!

   

Imun na sidu

Čekaonica u domu zdravlja njemu je strana. Tetanus je suvišan, jer njemu su zarđali ekseri blagodetni poput akupunkture. Brije se tupom sekirom! Posekotine i ostale povrede zarastaju brže nego što Dobrica ostade bez Nobela. Digestivni trakt vari traktorske gume i metalne buriće, pa o hrani ne mora da vodi računa. Često je redosled sledeći: jogurt, rakija, sarma, jabuka, torta, rasol, čokolada, supa, kafa, jogurt! Zimu bi lagano proveo u Spido gaćama, bez jedne jedine sline, a leti može da radi od jutra do mraka bez kapi vode i trunke hlada. Može da spava pod otvorenim, olujnim, nebom, glave naslonjene na kamenu. Svakodnevno popuši tri kutije Bonda, ali i dalje ima pluća kao beba. Postoji sumnja da su mu praprapreci meštani Olimpa. Sudeći po izdržljivosti, mutirani primerci ove vrste, mogu se naći još jedino među Romulancima.

-Aca pre neko veče svratio kod mene, pojeo neku rusku salatu što stoji na terasi dve nedelje već po ovoj vrućini, ja zaboravio da bacim, usmrdela se sačuvaj bože! Izađemo posle toga, ne znam ni sam šta je sve popio, uglavnom flašu nije ispuštao...na kraju se zakači sa nekim likovima, umlate ga kao majmuna, ova dvojica su džudisti, saznam posle! Ja nisam znao šta ću! Krenemo kući, on pajser žedan i popije onu vodu što curi iz klima uređaja, nađe u nekoj flaši...na kraju kreten nije hteo da ide kući, ostane da spava na nekoj klupi! A znaš kakva je oluja pred zoru počela. Sve u svemu, on se opušteno probudio, zdrav, prav...sredio se, otišao na posao...ja bih 'ladno umro na njegovom mestu!

-On je oduvek bio takav, još kad smo bili mali jeo je punu šaku peska i ništa mu ne bude! Lik je bre imun i na sidu sigurno!

   

tajni kupac

Kada udjes u prodavnicu i kupis nesto a da to NIKO ne zna...

   

Trojanac

Dete koje vratiš iz vrtića. Odvedeš ga ujutru živog i zdravog, a uveče uneseš u kuću zajedno sa svim najnovijim virusima gripa.

Hoćeš se vakcinisati?
Ma jok, imam ja mog malog "trojanca". Odvedem ga u vrtić, i kad ga vratim zakačim sve moguće viruse! Posle zajedno odležimo par dana i mirni smo celu zimu...

?
+1080
5
definicija