Prijava

Splinteru, ti si jak lik, sad te čitam, onaj Milogorac ti je trve, svaka ti ka NJegoševa!

Osnovna razlika izmedju rok muzike i repa je u tome sto je rok muzika.

Nah, što je nekad bio rep, danas je grand, otprilike. Bar u ovom kontekstu. Plus svakako.

Dechxo na svaku defku gde se spominju: gitara, žice, pojačalo, trzalica, štimer, rock i metal mora da ostavi ličnu notu. Da svi znaju! U svakoj avliji da se čuje!

Jebote, kada ove gnjile, ozračene glavice sa masnim kosama dođu i krenu da filozofiraju, onda znaš da treba Vojvodi dati vlast da stanje stvari na terenu dovede u red.

Plus kao Ajfelov toranj i zvjezda kao Empire state building! Istina je da danas ima klinaca koji sviraju gitaru par dana, naucili oar akorada, pa ajmo bend! Ali to nisu rockeri. I zato uspjevaju samo odredjeni. Treba tu talenta, muzikaknosti, rock nosi emocije, razlicit je u samom sebi, ima sta da se cuje. Ne bi trajao inace vec 60 godina. A rep... Pa ima i tu nesto da se nadje, nekih par pjesama, koje pricaju o zivotu, ali samo mali broj. A koliko rep “pjesama“ postoji, ih... Iz svih tih rep govana moze se izvuci ponesto.. Ali ni to nije muzika, to je vise kao knjizevnost, jer tu ima samo tekst, muzike nema. Bitovi nisu muzika, da se razumijemo. A opet, veliki ostatak tekstova je obicno smece, samo nabacani stihovi o nekom zivotu kriminalaca, huligana, tamne strane zivota, kurvama, jebanju, pisanju, serendanju (izvinjavam se na izrazima, samo opisujem). Naravno, rep ne moze bez droge i kriminala, tako da sve to vrlo brzo propada. A da je potreban talenat za rep, ajde nemojte da jedete govna! Sta imas tu, samo bitovi i semplovi racunarski uradjeni. A onda trebamo da se zahvalimo inzinjerima i informaticarima, a ako bismo u muziku kao umjetnost uvlacili tehnicare, onda sve u ku*ac. Tako da svaka dalja prica da je rep muzika pada u vodu. A ti, Cvarak od Rotkvica, mislim da se Jovan Ducic, Dis i ostali jos uvjek prevrcu u grobu sto si ih poredio sa tim ciganima koji samo nabrajaju psovke, satrovacke rijeci i gluposti, i naprave “poeziju“... Pjesnici nasi, oprostiste mu, nije znao sta govori.

Kao nekad Jovan Ducic, Aleksa Santci, Jovan Sterija Popovic, Dis itd. takvi su danas i Marchelo, Beogradski Sindikat, THCF, Eldorado i ostali dobri reperi

Šta kao oni... ma daleko bolji.
E aj pusti još neku genijalnu analizu.

#470
+6921
151
definicija