Prijava
   

Naslikati zatim stablo u nekom vrtu

Jedan od mnogih mučnih koraka s kojim se susreće đak prvak u otkrivanju umetnika u sebi.

Poveren ti je ogroman beli papir, i zadatak da na njemu prikažeš prirodu. Jedna krivina, pa još jedna. Na vrhu dva zeca. Jes' da su veličine k'o taj traktor u podnožju, ali proporcija je za pičkice. Bara, kiša, i u isto vreme ogroman žuti kolut iza brda. Bole te uvo. Čuperci trave, pa šumetina. Linija do linije koje kao treba da budu stabla, i zeleni lampioni za lišće. Reka koja dolazi niotkuda i ide nigde, čisto zarad crtanja dve ribe u njoj. Mostić. Kuća na ge, sa dimom kakav ne izlazi ni iz Kamaza pod punim teretom. Lišće sa nepostojećeg drveta na sred livade opada u aprilu. Gistav Kurbe se prevrće u grobu. Konj, vezan pored kupusa. Hvališ se ostalima, iako se njihovi razlikuju samo po broju spojenih lukova koji treba da budu ptice.

"Učitelj'ce, učitelj'ce, nemam svetlo plave više, šta da uzmem za nebo?"

"Možeš oker."

   

Trejler

Situacija u kojoj ti devojka dozvoli da osetiš samo malu porciju svega onoga što ona ima i što će ti dati, samo ako budeš uporan i strpljiv.

- Ej Mare šta bi sinoć? Je l' si opalio Milicu?
- Pa ne baš. Pustila mi je samo trejler, ono malo da je ’vatam i pokazala mi je dupe. Uf bre, kakvo dobro dupe ima, surovo.
- I šta misliš, kakva će da bude premijera, sudeći po trejleru?
- Mislim da će da bude blokbaster.

   

Sveti Konfuzije

Svetac, velikomučenik, istorijskom greškom izgubljeni treći brat, Konstantina, poznatijeg još i pod geto imenom "Kiril" i Metodija, poznatijeg još i kao "Jenny from the block".
Za razliku od gorenavedena dva moravsko-vatikanska plaćenika, koji su Slovenima doneli pismena* i utoke, Svet Konfuzije, večiti zaštitinik zbunjenih i sablaznutih, uneo bi mnogo konfuzije u nacionalne istorijske izvore, ali i sopstveni način molitve:

U ime Oca i Sina i Svetoga duha, ŠTA?!

--------------------------------------------------------------------

* Prѣždє oubo slovѣnє nє imѣhѫ kъnigъ nъ črъtami i rѣ3ami čьtѣhѫ i gataahѫ pogani sѫщє, je l te...

Ćirilo: I gredeh ovde Slovenah so mojimi rukah pokrstivši...
Metodije: I pismenah ni načini...
Ćirilo i Metodije (horski): KONFUZIJE, OSTAVI MAMINU PERIKU!

   

Mož' za bombonjeru ga slikaš

Nenadmašno umiljata osoba koju mož' na 'lebac da mažeš i preliješ k'o sladak sirup po baklavama. Toliko gotivan da bi ti dao zdrav bubreg, jedno plućno krilo, slezinu i mrežnjaču, samo ako zatreba. Dostojanstveno ispunjava svaki zadatak, pa makar 12 sati radio kao masturbator bikova.

-Gle brate koliki red pred šalterom, ako sad stanem, stići će moji unuci da predaju dokumentaciju.

-Daj mi, čekaću ja i donosim ti potvrdu večeras.

-Dođi da te poljubim, za bombonjeru ću te slikam.

   

Morgan Frimen

Nelson Mandela

Kofi Anan

   

Bingo iz Beograda

Po verovanju penzionera iz unutrašnjosti, listić koji 100% dobija.

Dete babino, hajd' kad budeš dolazila za Kikindu, kupi baba Katici jedan Bingo u Beogradu. Znaš, pratim ja, sve nagrade tamo odu.

   

Polažajnik

Osoba koja vam dođe na Božićno jutro i simboliše sreću i blagodet u tom domu. Vremenom se ovaj običaj izmenio.

Nekada: Mali dečak prelazi 6 kilometara po snegu, na putu od Stare Babine Noge do Sakrivene Medveđe Jame, negde u Homoljskim planinama, krijući se od vukova, krenuo je još u 3 sata ujutru kako bi svom teči bio položajnik. Ulazi sa blažom hipotermijom i 3 kilograma snega na sebi u skromni dom i u šporetu prodžara varticu iskazujuće sve najlepše želje ukućanima.
Sada: U 13 časova neko vam zvoni na vrata. Onaj Zorkin mamlaz, opet kao i svake godine, dolazi da bi uzeo neki dinar za pljuge a kao prodaje priču: on nam je polažajnik. Ulazi na vrata, ne izuva se kao i uvek, nešto promrmlja sebi u bradu (ponekad i Hristos Vaskrs), seda u kujnu, traži kafu i pali pljugu.

   

Šljokice

Maloletne alkoholičarke.

   

Exit

Festival na koji stranci dolaze da vide gde je to tačno izlaz iz Evrope.

?
+177
9
definicija