Prijava
   

škola

vaspitno-obrazovna ustanova koju su današnja vremena dovela na takav nivo da je postala pomoć maminoj i tatinoj deci da dobiju motor, bolji telefon, odlazak na more itd. a deci čiji su roditelji sasvim prosečni postala je mučilište, zahvaljujući upravo maminoj i tatinoj deci.

   

Rođendan

Skupljanje godišnjih zaliha dezodoransa i gelova za tuširanje.

   

Put u sigurnu smrt

Iskrcavas se iz kapisle, sve ti je novo i strano, plasis se neopisivo, ali prepustas se instinktu i napokon dobijas ono sto si cekao - duboki udah. Oci ti suze, pluca ti se cepaju od bola, nisi navikao na planetu zemlju, svoj novi dom. Pitas se gde ti je porodica, sta sada, kuda? Oni su vec tu. Cekaju te. Smeskaju ti se. Vesele se. Tvoj tata trci po kisi 5 km do sledeceg vozila, ulazi, ugleda svoje roditelje, te iskusne putnike koji mrze sve sto kuca u ritmu vremena, klekne onako mokar i pocepan i suzno kaze:"Dosao je... Moj sin je dosao!!!" I konacno i ti ulazis u taj autobus. Tu je tvoja porodica, ljubav, prijatelji, svi oni koje ces ikada upoznati. Saznajes gde vodi, sta se desava oko tebe. Istrazujes, shvatas. Slusas o svojim saputnicima, kako su neki uspeli da izadju iz autobusa na kratko i iscupaju poneki list, ogrebu neki kontejner, ili ostave otisak stopala u blatu. Saznajes ko je sve zasluzan sto sada ides autobusom, a ne peske. Cudno ti je sto sedis pozadi, pa vremenom prelazis na prednja sedista. Vozac kaze da svako ima svoju stanicu. Postajes svestan koliko ti je lepo, druzis se, ucis, uzivas. Zelis da se putovanje nikad ne zavrsi. Lose stvari ostavljas na sedistu iza, lepe prebacujes napred. Kada si pozadi, hoces napred, kada si na sredini zelis da tu i ostanes, ali ti nezaustavljivo hrlis dalje, na kraju sedas na prednje sediste. Pored tebe je torta sa 65 svecica. Sada vapis da odes nazad. Da vratis vreme. Da budes ponovo... Mlad... Pogledas na sat i po prvi put u svom zivotu... Mrzis... Dolazi tvoja stanica. Saberes se, setis se gde si ustvari posao. Setis se prvog poljupca, tako malog, a tako velikog. Setis se prvog odlaska u zatvor sa najboljim drugom. Setis se kako telo ume da gori, da zudi godinama, a posle splasne u sekundi. Setis se hiljada pijanih noci, hiljada gluposti, osmeha, suza. Setis se noci kada si zaprosio zenu svog zivota pred tri stotine ljudi. Setis se njenog placnog "da". Setis se trenutka kada je tvoj sin dosao i seo na zadnje sediste. Tvoje putavanje u jednom pravcu je gotovo. Setis se kako si u cetvrtom razredu imao uvek isti zakljucak, tako stereotipan da se ljudima gadi. Onda se okreces ka autobusu koji nastavlja dalje i ipak izgovoris:"To se ne moze opisati, to morate doziveti". Drago ti je sto si putovao, postojao, voleo i bio voljen. Ne znam... Neki to neopisivo putovanje u sigurnu smrt zovu... Zivot.

Nastavnica engleskog - Kakvi su tvoji planovi za zivot?
Ucenik - Nemam ih. Uzivacu koliko mogu.
Nastavnica engleskog - A kako vidis sebe sada?
Ucenik - Hmm... Ne znam, imam 17 godina i svet je moj...

   

gari

baja, lik, tip, dečko iz kraja. Naziv za osobu muškog pola u Novom Sadu. Većina ljudi iz drugih mesta naše domovine blage veze nema ko je taj Gari.

Najpoznatiji primer jeste pesma grupe U.M.T.
u kojoj je jedan od glavnih aktera naravno Gari.
‚‚Sviđa mi se tvoja kapa Gari, daćeš mi je da je ..." i tako dalje poslušajte

   

Vojno lice

Vrlo popularan i opšte poznat pojam na našim prostorima. Sam izgovor ove sintagme kod mnogih izaziva strahopoštovanje (nešto poput uslovnog refleksa). U stvarnosti, vojno lice je pretežno nadrkani, bivši niži oficir vojske naše zemlje (naših zemalja SFRJ, SRJ,...) koji sada u prevremenoj penziji uživa u blagodatima stečenog imena i ugleda. Živi u stanu dobijenom od strane države, koji se nalazi upravo u vojnom naselju, pretežno naseljenom vojnim licima. On je onaj kojeg jednoglasno biraju za predsednika kućnog saveta, a takođe je i predvodnik kada je u pitanju ograničavanje igranja basketa ispred ulaza jer se teren nekako nalazi baš pod njegovim prozorom. U hodniku na pozdrav "Dobar dan" eventualno klimne glavom, a poslednji put se nasmešio '97 kad su "njegovi" odneli još jednu ubedljivu pobedu na izborima. Šematski prikaz članova njegove porodice izgleda ovako:
Žena: Učiteljica u OŠ, blaga i pitoma žena, veoma dobro izdresirana koja naravno nikad nije htela (a ni smela) da makar jednim gestom protivureči svome mužu.
Sin: Postoje dve varijante ovog potomka 1) On je na ćaleta, strog, nadrndan i disciplinovan. Odlikuje ga skromnost. 2) On je pederast i predstavlja suštu suprotnost svoga oca proisteklu iz vojničke discipline nametnute od strane gorepomenutog. Druži se sa marginalizovanim grupama i živi u nekom svom svetu.
Ćerka: Sve do puberteta uzorna devojčica. Međutim hormonalnim razvojem dolazi do velikog preokreta u njenom ponašanju i razuzdanosti koja često rezultira nalaženjem muža kretena.

?
-58
8
definicija