Prijava
   

Bazen

Izum koji je u Srbiji značajno povećao prosečan broj kupanja godišnje.

   

Sveti Trifun kao zastitnik sokolara

Malo se zna da je Sveti mucenik Trifun pored toga sto je zastitnik vina i vinogradara, i zastitnik sokolara. U pravoslavnom svetu uveden je kao zastitnik sokolara za vreme cara Ivana Groznog.
"Trifun Patrikejev iz poznatog knezevskog roda bio je dvorski sokolar cara Ivana Groznog. Za vreme lova u jednom od predgradja Moskve, car je izgubio svog omiljenog severnog sokola i naredio mladom Trifunu da ga nadje za tri dana. U protivnom mu je pretila sigurna smrt. Nakon dva dana neuspesnog trazenja, sokolar je seo ispod jedne jele da se odmori i zadremao. Tada mu se u snu javio Sveti mucenik Trifun na belom konju sa sokolom na ruci i progovorio "Ustani uzmi ovog sokola i slavi Boga". Pri tome je ukazao na mesto gde je sokolar mogao otkriti izgubljenu pticu. Mladic se probudio, krenuo je da trazi i ostao veoma zacudjen kad je nasao na vrhu jedne jele kao sto je rekao Svetac. Dozvao je sokola, a on je sleteo na njegovu ruku. Za uspomenu na ovo cudo, Trifun Patrikejev je sagradio paraklis a nesto kasnije i crkvu pored njega. U njoj je nalazi zanimljiva freska-Sv. Trifun sa belim sokolom u desnoj ruci. Ova zanimljiva prica pokazuje da su Sveci bili pokrovitelji sokolara."

   

Zakon zajednickog bojlera

Intenzitet tople vode pri pranju sudova u kuhinji je direktno srazmeran vrisku usled mlaza hladne vode pri istovremenom tusiranju u kupatilu.Reakcija vazi u oba smera.

   

Neupućenost

Situacija u kojoj se Ratko Mladić obraća supruzi ulazeći u kuću;
ŽENO JE L' ME KO TRAŽIO?

   

Muzej XXII veka

"Dobro došli u muzej starih stvari."
Govor automata posle skeniranja čela da bi naplatili ulaz.
"Predmet koji upravo gledate je kućište pentijuma IV. Nekada je tako izgledao kompjuter..."
- Vaaaauuuuuu! Stvarno su imali ovo čudovište od kompa! Verovatno nisi mogao lepo da prođeš kroz sobu!
- Ma daaj! Verovatno si morao da ga preskačeš! Haha!
"Ovako je izgledala matična ploča i hard disk." Kroz vazduh preleću gomila nekih protona i neutrona u boji stvarajući slike.
- Uuuuu, jebote! Koliki hard disk! Čoveče!
"Jedan dinar manje na računu zbog psovanja."
- A tek matična ploča! Verovatno je bilo teško za održavanje. Ha, koliko su ljudi tad bili primitivni.
"Dva dinara više zbog pristojnog izražavanja."
- Hajmo dalje.
"Trenutno se nalazite u prostoriji u kojoj su izložena vozila XX-og i XXI veka."
- Šta je ovo? Kako se ovim upravljalo?
"Yugo, nekadašnja hit marka automobila u Srbiji, često ismevan u vicevima. Vozilom se upravljalo tako što su, prvo, vrata morala da se ručno otvaraju, nekada i ključem (demonstracija starim video klipom u vazduhu), zatim se moralo pažljivo ulaziti u vozilo zbog mogućih povreda glave i prepona. Ubacivanjem ključa u mesto namenjenim za to, jednim okretom pali se motor, zatim se povuče ručica na dole da se auto otkoči, onda se pritisne kvačilo do kraja, pa se popušta i daje gas. Tako se nekada vozilo."
- Brate, pa ja to nikada ne bih vozio. Suviše je komplikovano. Ne bih ja to mogao da popamtim. Više volim današnju tehnologiju, sve kompjuterizovano, ne moraš da se mučiš.
"Pet dinara više zbog pametnog izlaganja."
"Ovo što upravo gledate je frižider, u njemu su se čuvale namirnice životinjskog i biljnog porekla, prethodno termički obradjene na šporetu izloženim iza vas."
- (neki starac od 150 godina) Eeeeh, to su bili dani.

   

Milica na koren

Pornić Milice na kvadrat.

   

Rafael Nadal sindrom

Sindrom konstantnog upadanja gaca u dupe.

?
+504
16
definicija