Prijava
   

Zvoniti

Širiti informacije vrtoglavom brzinom i sa izostankom i najmanje doze suptilnosti, sve do momenta dok ne počnu da odjekuju.

-Kume, prodajem neko vino, doneo mi stric iz Vršca neka tri bureta, ima brat bratu hiljadu litara, a slabo mi ide. Pa jel bi mogao ti nekako da mi pomogneš? Ne znam, da uradimo neke letke, da razglasiš tamo po firmi kod tebe... Bilo šta!
-Nemaš problema, saćemo to da rešimo iz mesta! Ženooooo!
-Šta ćeš sad, Bog te ubio da te ne ubije?! 'Sam ti donela rakiju malopre, šta ti sad fali?!
-Ta mani sad rakiju! Nego da vidiš ti ovog našeg kuma... Bacio se u biznis pa prodaje neko vino! Pa idi pitaj Dragicu jel treba Riletu možda neki balon! Al' obavezno da joj kažeš da ne priča nikom, to nešto ukradeno pa da se ne pročuje. Jel jasno?!
-'Oću, eto odma' idem, samo da opajam kuhinju!
-Pa dobro, kume, šta si mi sad pomog'o, ko da će me spasiti tri balona, a da lopov ispadnem! Daj zovi tamo s posla nekog, pusti komšiluk!
-Mani ti to moje kolege, to sve pivopije, nisu to ljudi godpoda da im treba čestito vino! Nego ti da budeš pripravan, jer Dragica čim čuje ima da počne da zvoni po selu! A pare će ti ionako duže trajati nego glas da si nešto mutio.
-E dobro i kažeš! Ajd uzdravlje!

   

Nemojmo

Asertivan, a opet direktan, način da nekome kažete da se ne slažete sa njegovim metodama.

- Kako da platim kiriju, izbaciće nas iz stana... možda pljačka neka, da dilujemo, da te snimamo kamerom za Live Jasmin kaže ortak cura njegova 800 evra meseč...
- Nemojmo.

   

Pička

Vodka. Peach flavored

   

Otpor

Grupa budala, koje su napalili da će da promene državu(svoj status), ako izadju na ulice I prave sranja protiv majmuna na vlasti...
Mnogi od njih su izašli, ne zato što im je stalo do države, već zato što su želeli da dobiju pozicije I novac...
Posle su, kao I svaka iskorišćena ideja pali u zaborav, I mnogi od njih rade kao prodavci mobilnih telefona, skupljaju šljive I rade ostala sranja, koja nisu očekivali I čude se što ih ne slave kao heroje I ne spominju u istorijskim čitankama...
Razlog je što posle toga što su uradili ništa se nije bolje promenilo, političari su svi ostali na pozicijama, privatizacija se pogoršala, hiljade su ostale bez posla itd...

Komšije su do 5.Oktobra lupale u šerpe I glavne bile u stranci do glavnog...Hteli su da dobiju nešto, medjutim posle 5.Oktobra glavni ih šutne, al je zato glavni dao posao I poziciju svojoj sestri, koja je bila za stari režim...
Sada komšije beru šljive I proklinju stare saborce jer su ih zajebali I u ratu su sa sestrom glavnog.

   

Cezar salata

Zvanično jelo udruženja ziljavih pičaka.

Kol'ko se sećam idu obilje zelene salate bez ulja i sirćeta, bajat hleb i provejava piletina. Dakle, nešto što receptori čula ukusa jednostavno odbijaju da prihvate kao ukusno. Ali količina urbanosti koju ovaj gurmanluk ubrizgava u krvotok ne može se porediti sa seljačkom, malograđanskom potrebom da se bude sit! Ime je dobila po Cezaru, jebem li ga što, čovek je bio najmoćniji baja na svetu u svoje vreme, sigurno nije jeo ovo sranje. Naručivanje iste propraćeno je Koji kurac, bre? pogledima konobara.

   

jin i jang

To je kad jedan bracni partner mlati pare a drugi mlati praznu slamu.

jedan je bogat => oboje su bogati
jedan ladi jaja => oboje lade jaja
oboje su bogati => oboje lade jaja

   

Pošteno

Reč koja ima različita značenja u zavisnosti od rečenice u kojoj se koristi...

Cura: ja sam pošteno jebana
Momak: ja sam jebeno pošten

   

Koka-kola

Probajte i vi koka kolu od 0,5 litara sa čak 100% vazduha u boci! Ali ne to nije obična boca to je boca sa tvojim imenom i vazduhom poreklom sa Tibeta koji leči sidu,dijareju i astmu! Ali to nije kraj, ako kupiš koka-kola paket od 2h2 litara po promotivnoj ceni dobijaš besplatno kutiju punu vazduha sa nalepnicama svih slova azbuke, kako bi mogao zalepiti na kutiju ime svog ortaka ili ortakinje, i uživati u neverovatnom prizoru vazduha u još neverovatnijoj kutiji! Budi kul pij koka-kolu!

Toliko dobri u reklamiranju svog proizvoda. Sposobni da od ničega naprave nešto.Prodali bi i maglu,zemlju,vazduh...

   

Dan kada se sklanja jelka

Varira od domaćinstva do domaćinstva. Izdvojićemo nekoliko najuobičajenijih :
- (negativni ekstrem) jelka se sklanja već 1.januara
- na drugi/treći božić, ili dan posle (8/9. ili 10. januar)
- 1.januara po starom (julijanskom), odnosno 14. januara po novom (gregorijanskom) kalendaru (možda najzastupljeniji datum sklanjanja jelke)
- 22/23. januara tj. trećeg dana Jovanjdana, ili dan posle (24. januar)
- 28. januar tj. posle Savindana
- 21. marta tj. prvog dana proleća
- (pozitivni ekstrem) dokle god ima snega

   

Koštanik

Kostur, skelet.

- Au bre zete jesi omršavio. Izgledaš k'o koštanik. Pa čime te hrane tamo majku mu? Ima malo da te ugojimo. Idemo zadovoljiti apetite.

- Mitroviću, ajde izađi i pokaži nam par stvari na koštaniku.
- Profesorice, ja nisam spreman za danas. Preko vikenda sam bio u.....
- Sedi, jedan.

   

Srpska voćna salata

Ako već imamo nacionalnu povrćnu, ne vidim razlog zašto ne bismo imali i voćnu. Jedina razlika izmedju ove dve pikanterije je u tome što se povrće konzumira pomešano, a voće odvojeno:

- Kako bilo kod Saleta u utorak?
- Ajoj. Voćna salata - nestalo nam dunje pa smo cepali po šljivi dok Zoki nije doneo neku kajsiju. E dalje se već slabije sećam, ali mislim da je bilo dobro

   

Panj

Karakterna osobina koju nasleđuju uglavnom glupi ljudi.

   

Sifonijska umetnost

Grana estetske hirurgije.

   

izdzukelisati

izvređati, naružitiiti, nagrditi, namazati, izreziliti

   

Kameleon

Auto koji se sastoji iz pet nijansi jedne iste boje u najboljem slučaju, u suprtonom to je paleta duginih boja, koja se najčešće može sresti na "retko čukanim" i službenim automobilima u našoj zemlji.

   

Robot

Nema veze s mozgom

   

Nemoj više u životu da mi se javljaš

Rečenica koju izgovaramo kada nas neko toliko razočara, uvredi i krajnje pederski zavrne kao niko u životu, da mu poručujemo da nam se javi isključivo samo kada bude umro.

-Alo Mareee pa gde si kućo stara!
-Ko je to? Pobogu čoveče zar ne vidiš da je tri noću?
-Panta ovde bre! Izvini kod nas je ovde uvek mrak pa sam malo izgubio pojam o vremenu, oprosti molim te.
-Koji bre Panta?
-Panta bre tvoj najbolji drug iz osnovne što te je sjebao za 20.000 evra pa te žena isterala iz kuće na ulicu. Sećaš se?
-Alo bre majmunčino jedna nemoj da me zajebavaš otkriću ko si najebaćeš!! Panta je umro pre mesec dana!!
-Pa ja sam čoveče reko si da ti se ne javljam više u životu pa reko da vidim šta radiš. Kako si? Kako su tvoji?

   

Mnogo gledaš američke filmove

Ne tripuj se, indijanac.

Sudbina čovekova nije uredno napisan filmski scenario sa već poznatim krajem, niti podleže stereotipnim definicijama koje je štreberko pročitao u knjizi, život je jedna večita enigma, nepredvidiv svake sledeće sekunde, pa tako ni čovek ne može spadati u zbirnik uredno napisanih pravila i zakona.

Život nije život, život je Živojin, seljak veseljak koji cirka Zaječarac ispred diskonta i sistematski podjebava. Ponekad ti svesno dopusti da povedeš igru, ali ne iz poštovanja, već da bi mu otkrio položaj i došao na nišan.

I onoga koga u jednom krugu život i sudbina pomaze kao čedo najmilije, u nekom sledećem, obavezno sačeka Živojin da ga natera da ispije čašu žuči, onako usput, dok se takmiče ko je veći zajebant. Da mu naplati onu čašu meda sa početka.

Jebem li ga, nije ni to loše. Svi lekovi su gorki. Možda nose neku pouku. Tipa, da se ne ložiš previše..

- Brate sad će nam upasti žandari brate čujem rotor helihoptera aj palimo odavde brate!
- Jedi buraniju brateeeuu! Mnogo gledaš američke filmove, ovi naši žandari od vazduhoplova imaju jedino letećeg Zordana Babića VAZDUPLOHOVA koji se nadiše helijuma i onda leti leti kao cepelin hahaha
- ahahaha

   

Plata na tiketu

Kad radiš za toliko mizerne pare, da moraš celu platu da uplatiš na kvotu 2 ne bi li tim novcima mogao uopšte da nadješ neku svrhu.

- Zatežemo kolega, a.. 25 somića na Inter 2+ prvo, boli te uvo..
- Poraz nikad nije bio opcija, kolega, moram da doglavim do vučićeve prosečne plate..

   

Peglana babura

Devijacija, odnosno spljošten nos usled velikog broja primljenih pesnica u isti.

- Nemoj da mi se mnogo praviš pametan, a nemaš pojma, da ti ne ispeglam tu baburu.

banovan do 03.03.2046. 16:12
?
+9
0
definicija