Prijava
   

Mileva Marić Ajnštajn

Dama odgovorna za nastanak Teorije relativnosti i svu slavu koju je pobrao njen suprug Albert, inače čudak sa nakostrešenom kosom i ružnim brkovima. Dok se Mileva jebavala sa silama gravitacije i tenzorima energije-impulsa, Albert je po ceo dan visio u kafani ili se igrao sa mačkama. Skromna, kakvom je Bog dao, Mileva je svu slavu i Nobelovu nagradu prepustila svom voljenom Albertu. Fakultet nije završila jer nije 'tela. Genijalnost joj je osporena uticajem jevrejskog lobija, uglavnom zato što je Srpkinja.

- Alberte, vuci guzicu ovamo i objasni mi šta si ovo žvrljao po svesci?
- Mileva dušo, to je maca...
- Maca!? Maca, pizda li ti materina! Pa je l vidiš da sam tu zapisala da brzina svetlosti mora da se kvadrira inače ode relativnost u kurac.
- Izvini srećo, samo ti radi, idem ja da prčkam nešto oko ovog fotoelektričnog efekta...
- Alberte nesrećo, nemoj da si pipnuo fotoelektrični, znaš da sam pri kraju. Pazi da se mačke ne poseru tamo na papire. Ajde piši Frojdu, pozdravi ga i pitaj ima li leka za tebe.
- Važi, Mileva, dušo moja. Ljubim pametnu glavicu.
- Tako. I idi prošetaj malo. Mnogo mi se pije kvas, idi kupi - nemoj da si Jevrej.

   

Egzorcista

Otac sanjara.

- Hoćeš žurnalistiku da upišeš? Ma šta mi napriča... da se pisanom rečju boriš za istinu i običnog čoveka? Radmila, donesi mi kaiš sa onom ogromnom šnalom što mi je Rade Lacković poklonio posle koncerta. Isteraću ja te đavole iz njega, biće veterinar, porađaće krave još će da im peva!

?
+1557
59
definicija