Prijava
   

Marina Visković

Žena koja je spremna da se lansira u nebo i svemir vrlo brzo...

   

Horoskopusa

Poluinteligentno bice kod koga je nedostatak mozga kompenzovan sestim culom koje moze da otkrije dnevni horoskop na 150 metara udaljenosti.
Horoskopusa dobro zna na kojoj se strani nalazi horoskop u svakom dnevnim novinama.
Horoskopusu nista drugo ne zanima osim horoskopa, nije vazno da li je poceo III svetski rat ili su zemlju napali vanzemaljci vazna je samo jedna stvar.
Horoskopuse su svuda oko nas.
Mozda je jedna upravo iza tebe...

Dolazim na faks sav srecan sto sam uspeo penzionerima da otmem poslednji primerak "24 sata" i sto cu na predavanjima moci da citam besplatne novine umesto samo da gubim dragoceno vreme. Iznenada cujem neki piskavi glas iza ledja.

Horoskopusa X : " O moj Boze, imas novine , daj mi da vidim sta mi danas pise u horoskopu !"
Odlucujem da se suprostavim celicnoj pesnici sijeverja i odlucno kazem: " Ne moze!"
Prodiruci pogled horoskopuse X u trenutka otapa moju odlucnost i teske volje predajem joj toliko ocekivani predmet zudnje. Horoskopusa iz prve otvara stranicu sa horoskom.
Ja :"Ali , na naslovnoj strani pise da je doslo do nuklearne havarije u Vinci i da bi moglo da umre 1 500 000 ljudi ukljucujuci i nas, zar neces to prvo da pogledas?"
Jos jedan razarajuci pogled ucutkava me za sva vremena.
Horoskopusa X : "A....ne,ne, ne...slusaj sta mi kaze za ljubav....moguci nesporazumi sa partnerom....zdravlje....pazite se u saobracaju...!"
Horoskopusa Y :" Macko, bre, to je isto i meni pisalo pre 6 dana i tog dana sam se posvadjala sa deckom, verovatno te onaj tvoj vara!"
Horoskopusa X :"Mislis maco, mozda treba da ga nazovem i da ga ostavim dok me nije prevario s nekom tamo?
Opet skupljam snagu :"A zar vam nije cudno sto vam je isti horoskop svakih 7 dana, zar vam to nista ne govori?"
Horoskopusa X :"Idiote planete se vrte u krug!"
Dobijam novine u facu i ne preostaje mi nista drugo nego da i ja procitam svoj horoskop, ko zna mozda su horoskopuse u pravu, nikad se ne zna.

   

Uvođenje zabrane kupovine alkohola licima mlađim od 18 godina

Razlog više za belu kugu u Srbiji.

Šta će Srbinu dete kad mora da čeka 18 godina da ga pošalje po pivo.

   

igrač

čovek koji postupa s mnogom različitom ženom kad je istovremen vreme

Kad upoznala sam se s prijateljom na ulici, on je bio s jedom ženom.
Ali ona nije žena ga. I mislila sam 'On je igrač!!!!'

   

Postolje veštačke jelke

Stvar koja misteriozno nestane oko svake Nove godine i uvek se pojavi kad ti je najmanje potrebna.

   

Polutka

Novčanica od 500 dinara. Pola Vajferta.

- E aj mi usitniš Vajferta?!
- Može, kako ćeš?
- Daj dve polutke.

   

Režiser

Pasivan lik na žurci.

- Gle onog, molim te, od kad je došao nije ustao sa stolice.
- Primetio sam ga malopre. Sedi sve vreme i snima redom ljude, čak je i onom ortaku dao aparat da napravi neke slike.
- Bukvalno, ima lik svog kamermana, kao da je režiser, Bože me 'prosti.
- Aj da mu priđemo da vidimo u kom je fazonu.
...
- Ej, kako si prijatelju, zanimljiva žurka?!
- Evo nije loše. Mogu vam reći da sam zadovoljan. Ima riba, pića, hrane, baš je dobro.
- Nego, reci ti nama, što si se zavalio u tu režiserku, da se nisi zalepio pa te sramota da ustaneš, he, he?!
- Haha, baš ste zafrkanti vas dvojica. Ma nisam, nego gledam onu malu, razmišljam kad bi bio pravi trenutak da joj priđem. Tražim idealnu priliku, da se sve poklopi, znate, ja se bavim režijom i jako je bitno da se sve lepo isplanira i organizuje, ne volim kad akteri ne ispoštuju moje ideje pa počnu da improvizuju. Morate se složiti da je ceo taj čin vrlo bitan, i da je od krucijalne važnosti da se sve poklopi, mislim na svetlost, muziku, okolinu i ostale važne faktore. Ne mogu tek tako u mraku da joj priđem. Isto tako, čekam i pravu pesmu, onu koja će me najaviti, da se tako režiserski izrazim, kada budem išao ka njoj. I najzad, svi ti ljudi, pijani likovi, ove nafurane devojke, kako da baš mene primeti kada su svi oni u prvom planu, upadaju mi u kadar i zbog toga sam i dalje ovde.
- Tebra, nije ti ovo film, ako oćeš nešto da učiniš, ustaj momentalno.
- Ajde bre, požuri, idemo, rez i akcija!

   

Najslabija karika

Mortus pijana osoba koja remeti igranje u kolu.

   

ćata

Pisar u vojsci. Kod nas se obično koristi kada hoćeš da poniziš nekog opasno!

"A koji ti procesor imaš?"
"Dual core, ĆATO!"

   

Patofna

Apgrejdovana papuča. Ne sme ni da pomisli da ide sa ortacima na pivo a kamoli da pita dragu za dozvolu. Više mu i ne grakće jer je dobro izdresiran. Umesto fudbala na male goliće gleda sa lepšom polovinom Šopingoholičarku i komentariše zajedno sa stilistom džemper od kašmira.

Isprimala ga upišulja na nevinoću, kratko i jasno.

- Dragi, hoćeš molim te da ostaneš sa mnom da gledamo Leu Kiš, neću da budem sama?

- Ali, ali, moram sa Arčibaldom i Čombetom na sket, obećao sam.

- Sedi . . . dole . . . gledaj . . . Leu . . . Kiš.

- Da, draga, samo da im javim da neću da dođem.

- GLEDAJ I ĆUTI!

   

Opsesivno-kompulsivni poremećaj

Psihički polu-poremećaj u našem narodu opšte poznat kao "bubice". Manifestuje se kroz niz karakteristika, najčešće u vidu potrebe da se nešto uradi bez svesne želje za tim ili putem repetitivnog ponašanja. Znate ono kad vidite sliku na zidu koja visi pomalo ukrivo i popizdite zato što ne možete da je ispravite iako nema neke preke potrebe za tim? To je kompulsivnost. Ako ne možete da zaspite zbog toga, to je onda opsesivnost. Njihova kombinacija ponekad može dati veoma interesantne obrasce ponašanja koje će okolina prihvatiti kao jezive, iritantne ili zanimljive.

(U autobusu)
- Izvini, šta to radiš?
- Pa, ovaj, jedan pramen kose vam je malo, uh, štrčao, pa sam ga, znate, ispravio...
- Bože me sačuvaj! MANIJAK!!! MANIJAK!!!
--------------------------------------------
(U toku seksa)
- Čekaj, čekaj, stani.
- Šta je sad?!
- Iskočili smo iz ritma.
- Molim?!
- Pa išli smo tap-tap-tap, a ti si u poslednjih trideset sekundi napravila dve pauze.
- E, hvataj ti ritam sa svojom rukom, ja odoh!
--------------------------------------------
(U kafani)
- Šta ćete da popijete, momci?
- Ja ću jednu dunju i jedno točeno.
- Meni ćete dati tri dunje i tri točena.
- Što tri?
- Brate, moram sve u trojkama.
- Koji sti car!

   

O'š te podojim

Primoravanje žene na blajv.

Kasno u noć
žena:Jaoo ne mogu da spavam...
muž:O'š te podojim?

   

Trzalica

Devojka koja drugarici "suptilno" saopštava glavom da se njena simpatija nalazi na poziciji 27,8 stepeni severne geografske širine.

   

Retrovizor

Klempav ortak, dambo.

- Mile, kakav je to novi friz, neka nula, a?
- Za promenu malo, kako ti se sviđa? xexexe
- Osim što ti vire retrovizori, ekstra je!

   

Hleb

Faktor uspeha u životu. Pun stomak 'leba jasan je pokazatelj da nisi uzalud te silne godine sprcao u dupe.

Gledaj od čega ćeš da platiš net pošto verovatno nemaš leba u crevu

   

Akteri reklama za smoki, čokoladice i tako neke tinejdž grickalice

Izuzetno pažljivo, po za sada nepoznatim standardima, birana grupa tinejdžera koja bi trebalo da predstavi kako izgleda život jednog prosečnog srpskog klinca, kao i njegovu radost kada se sretne sa dotičnim proizvodom. Međutim.

Ni traga od toga. Reklame su kopirane direkt iz Amerike, ne same lokacije, jer nisu snimane na Menhetnu ili u srcu Londona, nego su stvarno snimane kod nas, ali tu sve što je realno prestaje, a pojavljuju se čudno čupavi klinci obučeni u neke dukseve na kružiće i razne gluposti, gomila skejtera iako klinca na skejtu nisam vid’o cirka deset godina, Džastinbiberoliki klinci sa istom onom devojačkom frizurom i plačipičkastom facom, kakvi ne bi opstali ni trideset sekundi u prosečnom odeljenju sedmog razreda u našoj zemlji i na kraju je sve to začinjenom nekim malim crnčićem, koji ne vozi skejt, ali ga uvek zagrli neka klinkica koje sve, uzgred budi rečeno, izgledaju potpuno normalno, osim što ih nalaze sa nekim najnevinijim seks-ću-imati-samo-sa-drugaricom-i-to-u-četrdesetoj facama.

Naravno, ovaj tip reklama ne bi bio potpun bez nekog tehničkog dostignuća koje je trenutno u trendu i njime se slikaju, uvek perfektno, ludo, flafičasto namešteni kada onaj koji slika i deluje totalno gej, škljocne.

Smoki je smoki i ješću ga kakva god da je reklama, jer zakiva kol’ko je dobar, a vi što pravite čokoladice potrudite se da te čokoladice budu malo ukusnije i uložite kintu na tu stranu, a ne na ove baršunaste reklame o nekoj nepostojećoj generaciji Emo-gej klinaca u Srbiji jer kao i kod piva, ako vam je proizvod sranje džaba vam reklama.

Blago našminkana, odmorna klinka se kao budi u krevetu. Na zidu je par postera, Džastin Biber naravno, tu je neki maneken koji je dig’o jednu ruku, stavio je onako iza glave na teme i flešuje nadrkano svojim obrijanim pazuhom. Tu je i Nole na zidu. Urla. Opet je jeb’o Nadala.

Na stolu je lap top, fejzbuk upaljen naravno. Počinje pesma „Mladiću moj“, ali neka malo izmenjena verzija. Ona ustaje, pogleda u ekran i vidi da ima poruku od Džastinbiberolikog klinca sa slikom na kojoj namiguje. „Leti, leti leti SMOKI“. Fora slogana je kao u tome što je leto, pa kao leti i to. Pravi začuđenu facu i u tom trenutku soba se malo zamrači. Dotrčava do prozora i vidi nešto ogromno kako leti. Hvata neki tač-skrin telefon i izleće napolje gde je onaj klinac sa fejza već čeka, znajući da će da izađe i kreću da trče za neidentifikovanim letećim objektom. Pored njih proleću dva mnogo kul klinca na skejtovima, duge kose, uredno sređene kod Mikija Panjkovića i rade neke forice koje u Americi rade već u predškolskom. Trče dalje, kada se pojavljuje mali crnja, al’ ne neki onaj normalni niger crnja, već neka kokos verzija, skoro beo, vilenjačkog izgleda, obučen šljampavo. Pozdravljaju se sa njim, onako crnački sa nekim kao pokretima glupim i tu dotrčava još jedna drugarica ista kao i ova s početka, al’ ima kosu druge boje. Kreću svi zajedno da trče.

Sada tu trči pedeset nekih takvih klinaca. Prate senku i gledaju gore. Neki klnci voze rolere, jedan je na trotinetu, a tu je i onaj emo-gej klinac, slika ih sa tabletom, proleće neki klinac na skuteru, ima šal koji se viori i vozi neku klinku istu k’o one dve samo ima majicu druge neke boje. Proleću pored babe i dede koji sede na klupi i rasteruju im golubove koje su ’ranili i onda ih oni gledaju nekim prvo blago prekornim pogledom, pa se ipak nasmeju. Na mlađima svet ostaje.

Odjednom leteći objekat staje. Kamera se lagano podiže i tu shvatamo da to leti ogromna kesa smokija. Čuje se karakteristični zvuk otvaranja kesice, smoki počinje da leti na sve strane. Niotkuda se pojavljuje neki DJ koji je izgleda na leđima vukao svu tu opremu, svi počinju da igraju uz neki dens-haus u pokušaju izmešan sa „Mladiću moj“ (nije pesma o Ratku Mladiću prim.aut.), glavni akteri đuskaju do jaja, posebno crnja. Čak i baba i deda kojima su rasterali golubove igraju u stilu šezdesetih. Čuje se hrskanje smokija.

Smoki, ne da ti d’odrasteš.

   

Teretana

Mesto gde se ljudi skupljaju da bi se širili.

   

Sveska na kockice

Sveska za matematiku u četvrtoj dimenziji.

   

Moja baba

Omnipotentno biće. Biće koje može da uradi sve iliti bilo šta.

"Ej! Vidi šta ja umem!"
"To? Pa to može i moja baba!"

   

Pogledao me je!

Izraz kod klinki koje se lože na nekog starijeg lika iz kraja ili škole kad ih on pogleda. Taj nema ni pojma da ona postoji, ali ona je ubeđena da joj on u stvari šalje neke skrivene poruke. Kada mu pogled negde odluta i to bude u njenom pravcu, svim drugaricama se hvali kako ju je "on" pogledao. U društvu, pošto samo ona i drugarice znaju njegovo ime, možete čuti samo "ON me je pogleda", "ON je juče vezivao pertle", "da znam, i ON je tamo bio"...

-Jao, Ljubinka, dođi moram nešto da ti kažem!
-Šta šta?
-Aaaaaaaaaaaaa pogledao me je!!!
-Ko?
-ON!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-On te je pogledao? aaaaa
-Da bre, ja idem ulicom i nešto sam pala, nebitno, i on se okrenuo i pogledao me je!
-Aaaaaaa kako te je pogledao?
-Pa znaš kao u fazonu, gleda me i onda zamišlja da smo nas dvoje zajedno na nekoj plaži...
(za to vreme On priča sa drugom)
-E, brate, znaš šta mi se danas desilo.., ja išao po burek i neka klinka se razbila k'o pička, pala tu na 2 metra od mene...
-I?
-Ništa, ja je onako iznenađen pogledam kad ona bulji u mene k'o tele u šarena vrata i balavi...neki retard 100%...

?
+649
51
definicija